De skihelm met vizier is sinds een paar jaar enorm in opkomst. Met name in Oostenrijk en Zwitserland zie je steeds meer vizierhelmen op de piste. Voor komende winter hebben wij een aantal skihelmen met vizier getest. Hieronder vind je de beste skihelm met vizier voor dames, heren en kinderen.

Samenvatting: beste skihelm met vizier top 10

 1. Julbo Globe – skihelm met vizier met het beste zicht op de piste (uniseks).
 2. CP Cuma – comfortabel en stijlvol zonder compromis (uniseks).
 3. Giro Orbit – meest veilige keuze. MIPS skihelm met vizier  (uniseks).
 4. STX skihelm met vizier – kwaliteit voor gunstige prijs (uniseks).
 5. Julbo Globe – lichtgewicht en optische topprestaties.
 6. Sinner Titan – perfect instapmodel (uniseks).
 7. CP Caroa+ – ultieme bescherming (heren).
 8. Giro Essence – Giro Essence – Dames vizierhelm met MIPS.
 9. Decathlon Wed’ze – goedkoopste optie (heren & dames).
 10. Julbo Norby Jr – beste kinder skihelm met vizier.
Julbo Globe skihelm met vizier voor dames en heren.
Julbo Globe skihelm met vizier voor dames en heren.

Beste skihelm met vizier voor heren

Een skihelm met vizier voor heren is eigenlijk een beetje de standaard. Het verschil met het damesmodel is doorgaans dat het damesmodel skihelm een beetje wordt ‘opgeleukt’ en wat zachter wordt afgewerkt dan het herenmodel.
Dames kunnen uiteraard ook een herenhelm dragen en heren een dameshelm. Zolang de helm maar goed op het hoofd zit en blijft zitten.


Julbo Globe – vizierhelm met de beste lens

Type lens: fotochromatische lens categorie 2-4.
Helmconstructie: in-mold.
Wat is leuk: Uitstekend zicht onder alle omstandigheden. Afneembare oorpads.
Wat is minder: Vizier gaat in het begin wat stroef.
Kopen: voor € 299,95.

Comfort en optische prestaties kenmerken Globe, de vizierhelm van Julbo. De helm heeft een stoer design, een uiterst comfortabele pasvorm en is volledig in maat verstelbaar. Ook de vier ventilatiegaten in de helm zijn instelbaar. Maar wij zijn vooral onder de indruk van de kwaliteit van de lens. Daaraan merk je dat Julbo al jarenlang ervaring heeft met de ontwikkeling van lenzen voor skibrillen. De Globe wordt is een vizierhelm met meekleurend vizier van de kwaliteit zoals we van Julbo gewend zijn. Hierdoor heb je optimaal zicht onder alle piste omstandigheden. En tot slot is de matte, twee kleurige vormgeving van deze skihelm gewoon echt vet. Je kan kiezen tussen een zwarte vizierhelm, een witte, een paarse of een blauwe. Het vizier past trouwens ook perfect over een (niet al te grote) bril. Daarmee is dit een goede keuze voor brildragers.


CP Corao+ – eigen beschermingsmechanisme

Type lens: meekleurend en polariserend vizier.
Helmconstructie: hybride.
Wat is leuk: design, luxe afwerking van de helm.
Wat is minder: prijzig.
Kopen: voor € 429,95.

CP Corao+ is de meest veilige helm van deze Zwitserse ondernemer. De helm is namelijk voorzien van ODSA, een speciaal beschermingsmechanisme wat beschermd bij draaiende bewegingen tijdens een val (vergelijkbaar met MIPS). Of dit ook daadwerkelijk veiliger is, hebben we (gelukkig) niet getest. Maar deze vizierhelm zit wel heel erg comfortabel. Het vizier gaat wat moeizaam open en dicht, maar is optisch van top kwaliteit. De lens past zich automatisch aan naar de weersomstandigheden. Daarbij geeft de gepolariseerde lens veel rust aan de ogen. Zelfs op de meest zonnige dagen hoef je niet met je ogen te knijpen onder dit vizier. Een fijne helm, die heel goed over een (iets grotere) bril past.


Giro Orbit – Meest veilig. MIPS skihelm met vizier

Type lens: Vivid vizier S2 (voor zonnig en bewolkt weer).
Helmconstructie: hybride constructie met MIPS bescherming.
Wat is leuk: MIPS bescherming en comfort.
Wat niet: zeer beperkt verkrijgbaar en prijzig.
Kopen: vanaf 429 euro.

Een skihelm met vizier én met MIPS zie je niet veel, maar Giro heeft ze. Daarmee is de vizierhelm extra veilig omdat deze ook beschermd tegen roterende bewegingen bij een val (die je eigenlijk altijd maakt op de piste). Naast veilig, is de helm ook enorm comfortabel. De pasvorm is uitermate aangenaam. Warm, met voldoende ventilatie mogelijkheden. De instelmogelijkheden zijn ruim. Ook een gewone bril past goed onder het vizier en het vizier schuift makkelijk open en dicht. Het zicht is weids en scherp. Maar uiteindelijk vielen we vooral voor het design van deze vizierhelm. Dat is gewoon vet. Net als de prijs overigens..


STX skihelm vizier – kwaliteit voor gunstige prijs

Type lens: oranje vizier, zowel bij bewolkt als zonnig weer goed zicht.
Helmconstructie: hardshell.
Wat is leuk: zeer aantrekkelijk geprijsde vizierhelm.
Wat is minder: vizier loopt niet zo soepel.
Kopen: verkrijgbaar vanaf € 129,-.

Deze skihelm met vizier van STX heeft een aangename pasvorm. De categorie van de lens hebben we niet kunnen achterhalen, maar met het oranje vizier heb je doorgaans goed zicht op de piste. Alleen op hele zonnige dagen was het vizier ons iets te licht. Voor deze prijs heb je normaal gesproken een skihelm OF een skibril, dus dat maakt deze vizierhelm een aantrekkelijke koop. De aangename (warme) pasvorm met uitgebreide inventieve ventilatie zijn een fijne bijzaak. De ventilatie loop over de hele helm en is zo vormgegeven dat er geen sneeuw of regen door naar binnen kan druppelen. Het vizier past ook goed over een (grote) bril. Enig nadeel is het stroeve verloop van het vizier. Je duwt hem niet even snel met één hand omhoog of omlaag. Maar misschien verandert dit nog met de tijd.


Wed’ze – goedkope decathlon skihelm met vizier

Type lens: all weather lens.
Helmconstructie: in-mold, lichtgewicht helm.
Wat is leuk: goedkope helm met vizier.
Wat is minder: pasvorm, niet voor brildragers.
Kopen: voor € 79,99 via Decathlon.

Dit is één van de goedkoopste skihelmen met vizier die we hebben gevonden. Dat wil zeggen, de goedkoopste variant die ook nog voldoet aan onze kwaliteitseisen. Voor het geld waarvoor je nauwelijks een skibril kan kopen, koop je bij Decathlon een skihelm en skibril in één. En dan is de vizierhelm ook nog voorzien van een ‘all weather’ lens welke geschikt is voor alle weersomstandigheden. Uiteraard is de afwerking lang niet zo mooi als bij bovenstaande modellen en lever je op comfort ook in. Maar voor nog geen 80 euro ben je wel voorzien van zowel je skihelm als je skibril. En het zit niet verkeerd.


review-cp-camurai-vizierhelm-getest
Onze favoriete vizierhelmen voor dames.

Beste skihelm met vizier voor dames

Waar de herenmodellen veelal de ‘uniseks’ modellen betreffen, zijn damesmodellen daarentegen vaak minder ‘uniseks’. Daarmee bedoelen we dat de damesmodellen vaak vrouwelijk zijn afgewerkt. Of je als dame kiest voor een ‘uniseks’ skihelm met vizier of voor een ‘damesmodel’ is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. Technisch ontloopt het elkaar niet, het is puur design wat het verschil maakt.


CP Cuma – comfortabel en stijlvol

Type lens: meekleurend en gepolariseerd vizier.
Helmconstructie: hybride.
Wat is leuk: oogstrelend design, warm en comfortabel.
Wat is minder: prijzig, afgesloten gevoel in deze vizierhelm.
Kopen: voor € 429,- in verschillende kleuren verkrijgbaar.

We waren in eerste instantie een beetje huiverig om zo’n prijzige vizierhelm te testen, maar je krijgt in dit geval waar je voor betaalt. Zowel het vizier als de helm zelf zijn mega comfortabel. Voor brildragers heeft deze skihelm de perfecte pasvorm. Het vizier komt over de bril heen zonder de bril te raken. De afwerking is zacht, comfortabel en warm. Deze uitvoering met cashmere voelt comfortabeler dan elke andere voering. En, niet onbelangrijk, het zicht door dit vizier is fenomenaal. CP Cuma is voorzien van uitgebreide en ingenieuze ventilatie. Wanneer de filters geopend zijn, komt er wel lucht doorheen maar geen neerslag. Tot slot is deze helm muisstil, ook tijdens afdalingen op hoge snelheid. De helm maakt het hoofd optisch wat ronder, waardoor hij zeer vrouwelijk aandoet. Een absolute winnaar in deze test.


Julbo Globe – lichtgewicht en optische topprestaties

Type lens: fotochromatisch vizier (categorie 1 tot en met 3), rode kleur.
Wat is leuk: comfortabel, licht en optische prestaties.
Wat is minder: past niet over (grote) bril.
Kopen: vanaf € 299,95 online in deze kleur nog niet gevonden.

De Globe is de verrassing onder de vizierhelmen voor dames. Waar we bij sommige vizierhelmen het gevoel hebben alsof we ons in een astronauten masker begeven (beetje afgesloten van de buitenwereld), is dat bij de Globe niet het geval. Deze vizierhelm van Julbo voelt alles behalve kolossaal op je hoofd. Het vizier geeft ook geen afgesloten gevoel omdat het kleuren nauwelijks aantast. Zowel in de zon als in de schaduw ervaar je perfect zicht met de Globe. We zijn tot nu toe nog niet in een situatie beland waarin het zicht onvoldoende was met dit vizier. De mate van instelbaarheid is ruim en de pasvorm comfortabel en niet te warm. Het vizier is soepel met 1 hand te bedienen, net als de instelbare ventilatie. We zijn fan van deze paarse kleur (met grijze oorpads!). Helaas hebben we hem online niet kunnen vinden… Even een van de betere wintersportwinkels bezoeken dus!


Giro Essence – Dames vizierhelm met MIPS

Type lens: vizier, cateogrie onbekend.
Helmconstructie: in-mold met MIPS bescherming.
Wat is leuk: warm en MIPS.
Wat is minder: in-mold constructie in plaats van hybride.
Kopen: vanaf € 189,99 in verschillende kleuren.

Een warme vizierhelm met een aangename pasvorm. Een zeer aangename pasvorm. Dit is één van de warmere vizierhelmen uit de test. Dankzij MIPS is deze skihelm extra veilig. Hij beschermt het hoofd namelijk ook tegen roterende bewegingen tijdens een val. We hebben de veiligheid verder niet getest, maar vinden dit altijd een fijn idee en het geeft een veilig gevoel. De prijs kwaliteit is daarmee ook zeer aantrekkelijk. Kortom: een fijne, warme en veilige vizierhelm voor koukleumen. Deze dameshelm is verkrijgbaar in zwart en wit en valt klein uit. Bestel daarom bij twijfel een maat groter.

 


Sinner Titan – perfect instapmodel

Type lens: categorie 2 (bewolkte weer).
Helmconstructie: in mold.
Wat is leuk: degelijke vizierhelm voor scherpe prijs.
Wat is minder: slechts 1 vizier, voor bewolkte weer.
Kopen: vanaf € 120 in verscbillende modellen verkrijgbaar.

Sinner Titan is een eyecatcher met een fijne pasvorm. De helm zit lekker, is instelbaar met een draaiwiel en basaal afgewerkt. Het meegeleverde vizier heeft een gespiegelde categorie 2 lens, welke voor bewolkte omstandigheden of weinig lichtinval optimaal is.

Deze vizierhelm geldt zowel voor dames en voor heren als het perfecte instapmodel. De prijs is mild en de prestaties ook. Maar zolang je hem gebruikt onder droge omstandigheden op de piste volstaat deze helm goed. Bij hevige sneeuwval kan er wat sneeuw bij het vizier naar binnen sneeuwen. Voor de meeste wintersporters zal deze skihelm met vizier echter prima volstaan.


Wed’ze – goedkope vizierhelm

Type lens: categorie 3.
Helmconstructie: in-mold.
Wat is leuk: lage prijs.
Wat is minder: inleveren op comfort en optische prestaties.
Kopen: voor € 59,99 via Decathlon.

Dit is echt een goedkope vizierhelm. Hij voldoet aan de veiligheidseisen en er zit een beschermend vizier op in categorie 3. Dit vizier is vooral geschikt voor onbewolkt weer, maar bij bewolkt weer hadden wij ook prima zicht. Qua comfort en optische prestaties moet je hier niet teveel van verwachten. Wij zien dit meer als de goedkoopste manier om zowel een skibril als skihelm te hebben voor je wintersport. Voor de beginnende wintersport zou dit een goede optie kunnen zijn. Maar voor wintersporters met meer ervaring, die weten dat ze de komende jaren gebruik gaan maken van hun gear, adviseren we één van de andere bovenstaande modellen te kiezen.


skihelm met vizier kind

Skihelm met vizier voor kinderen

Een skihelm met vizier is voor kinderen interessant wanneer zij een bril dragen. Een vizier gaat in dat geval over de bril heen. Daarbij kan je geld besparen door een kinderskihelm met vizier te kopen. Overleg wel even met je kind, of laat hem van tevoren passen. Sommige kinderen vinden een skihelm met vizier geweldig, andere vinden het helemaal niks. Onze kinderen vinden het wel cool. Ze voelen zich net robot of astronaut met hun vizierhelmen. Maar ze hebben ook nog altijd een losse skihelm en skibril tot hun beschikking waarmee ze afwisselen.

Hieronder hebben we een paar lichte, comfortabele vizierhelmen voor kinderen geselecteerd.


Julbo Norby Jr – beste kinder vizierhelm uit de test

Type lens: oranje vizier (categorie 3).
Wat is leuk: fijne pasvorm en super goede lens.
Wat is minder: geen meekleurend vizier.
Kopen: voor €129,95 bij onder meer Bever.nl

De favoriete kinder vizierhelm bij ons in huis. Fijne pasvorm, licht gewicht, prachtig vizier en goede ventilatie. Deze helm wordt graag gedragen daar onze kinderen. Hij ziet er ook gewoon heel stoer uit. Kinderen kunnen het vizier met veel gemak (met 1 hand) bedienen. Het glijd zeer soepel open en dicht.


Alpina Carat – voor brildragende kinderen

Type lens: keuze uit rood of blauw (beide cat. 2).
Wat is leuk: veilige helm, makkelijk te bedienen.
Wat is minder: helm heeft geen MIPS bescherming.
Kopen: voor € 139,95 bij Bergfreunde.

Een skihelm met vizier voor kinderen met bril. Dit vizier gaat ruim over de bril heen. En je kind kan het vizier zelf bedienen. De helm is voorzien van ruime comfortabele voering en draagt daardoor comfortabel. Ook ventilatie is ruimschoots aanwezig. Omdat de helm geschikt is voor de kleinste wintersporters biedt dit uitkomst voor kinderen waarbij de skibril altijd scheef zit over aan de clip achter de helm hangt. Bij deze vizierhelm schuiven ze het vizier zelf omlaag en omhoog.


Salomon Grom – snowboardhelm met vizier

Type lens: oranje vizier (beide cat. 2).
Wat is leuk: stoer en vertrouwde Salomon kwaliteit.
Wat is minder: draaiwiel in plaats van Custom Air.
Kopen: bij verschillende webshops maar voor € 99,95 bij Bergfreunde laagste prijs.

Een snowboardhelm met vizier voor kinderen, Salomon heeft hem gewoon! Maar deze vizierhelm voor kinderen kan natuurlijk ook heel goed door stoere skiërs gebruikt worden. Hij is er in zwart, blauw of paars. Altijd met oranje vizier in categorie 2. Makkelijk te bedienen, licht van gewicht, comfortabel op het kinderhoofd. Oh ja, Salamon Grom is ook nog geschikt voor brildragers. En hij is met € 99,95 heel vriendelijk geprijsd.


skihelm met vizier voor dames
Skihelm met vizier op de foto: CP Camurai

Tips voor het kopen van een skihelm met vizier

Een skihelm of snowboardhelm met vizier is een duurzame investering waar je meerdere jaren plezier van beleeft. Wanneer je een vizierhelm gaat kopen, is het daarom belangrijk om aandacht aan onderstaande punten te besteden.

 • de maat
 • het vizier
 • draagcomfort en pasvorm

Hieronder worden de aandachtspunten verder toegelicht.

De maat van de vizierhelm

De maat is het belangrijkste aandachtspunt en eerste uitgangspunt bij de selectie van jouw helm. Alleen een goed passende skihelm biedt voldoende bescherming wanneer je valt. Wanneer een helm goed past, beweegt hij niet als je met je hoofd beweegt.

Meet je helmmaat voordat je gaat winkelen. Jouw helmmaat is de omtrek van je hoofd in centimeter. Deze maat kan je makkelijk zelf opmeten.

Sommige fabrikanten gebruiken een maataanduiding in S / M / L vorm. Hieronder staat per merk aangegeven welke maat per fabrikant bij jouw hoofdomtrek past. Dat maakt het online shoppen een stuk makkelijker!

Kies de juiste maat voor je skihelm met vizier

Merk XS S M L XL XXL
Anon 53-55 55-57 57-59 59-61 61-63
Atomic 53-56 56-59 59-62
CP 53-55 56-58 58-60 60-62 63
Dainese 53-54 55-56 57-58 59-60 61-62
Giro 52-53,5 53,5-55,5 55,5 – 57 57-59 59-60,5 60,5-62,5
K2 48-51 52-55 56-59 60-62
Kask 56 58 60 62
Salomon 53-54 55-56 56-57 58-59 59-60 61-62
Shred 52-56  57-61
Sinner 53-54 55-56 57-58 59-60 61-62
Tenson 54-58 58-62
Het vizier van je skihelm

Uiteraard stel je eisen aan het vizier van de helm. Wil je een mee kleurend vizier, verwisselbaar vizier of heb je genoeg aan 1 (doorgaans oranje) vizier? Daarnaast kunnen de lenzen nog gepolariseerd zijn waardoor schittering verdwijnt. En dan zijn er nog vizerhelmen die het allemaal hebben: een mee kleurend en gepolariseerd vizier. Een voorbeeld hiervan de dameshelm van CP. Hieronder staan de lenskleuren toegelicht.

Kies het juiste vizier bij je helm

Kleur vizier Voor weertype % licht doorlatend
geel zware bewolking, hevige sneeuw 80-100%
roze / amber normale bewolking, lichte tot gemiddelde sneeuw 43-80%
oranje lichte bewolking 18-43%
Bruin onbewolkt en zonnig 3-18%
Pasvorm en comfort

Pas een vizierhelm altijd voordat je op wintersport gaat! Wanneer een skihelm niet lekker zit, te ruim is of knelt, ruil hem dan altijd om. Een helm moet lekker zitten want je hebt hem straks de hele week op je hoofd.
Besteed ook aandacht aan ventilatie. Sommige helmen hebben veel mogelijkheid terwijl andere beperkter zijn. Bepaal wat voor jou belangrijk is.

Een nieuwe vizierhelm gaat 5 jaar mee. Dus koop er één waar je de komende 5 jaar met plezier mee gaat wintersporten.

CP Cuma vizierhelm review
Deze skihelm met meekleurend vizier heeft een modieus design.

Online een skihelm met vizier kopen

Je skihelm met vizier kan je veilig en betrouwbaar online kopen. Om zeker van je aankoop te zijn volg je deze drie stappen:

 1. Meet eerst de omtrek van je hoofd om de maat van je skihelm te bepalen
 2. Kies vervolgens het soort vizier dat je wil
 3. Kies tot slot een skihelm in je favoriete webshop
Webshops om online een skihelm met vizier te kopen

Betrouwbaar en met gemak online een skihelm met vizier kopen? En als deze niet past de helm gewoon terug kunnen sturen? Zonder gekke regels of kleine ongemakkelijke lettertjes. Bij onderstaande webshops vind je een uitgebreid aanbod van goede merken en kan je handig selecteren op de voor jou belangrijke criteria:

 

200+ vizierhelmen
vanaf € 159,95

80+ vizierhelmen
vanaf € 74,95

10+ vizierhelmen
vanaf € 99,95

25+ vizierhelmen
vanaf € 59,95

Door bij bovenstaande webshops te winkelen, koop je veilig en betrouwbaar online een skihelm. Je hoeft je geen zorgen te maken over retouren of het terugkrijgen van betaalde bedragen.

Goedkope skihelm met vizier kopen

Een goedkope skihelm met vizier zal niet alle geneugten bieden die de meest recente kwaliteitsmodellen wel bieden. Denk daarbij aan lichtgewicht, draagcomfort en vizierkwaliteit. Wanneer je toch voor weinig geld een goede vizierhelm wil scoren, adviseren we je om te wachten tot de uitverkoop (na februari). Dan zijn er vaak wat uitlopende modellen in de aanbieding. Het nadeel is natuurlijk wel dat je niet meer zoveel keuze hebt als nu. Maar goed, je betaalt dan vaak een stuk minder.Review CP Carachillo skihelm met vizier
Een skihelm met vizier is een duurzame investering waar je lang plezier van beleeft.

Overzicht en veel gestelde vragen

Onze skihelm met vizier test is een van de meest uitgebreide artikelen op deze website. We kunnen ons voorstellen dat je het overzicht een beetje kwijtgeraakt bent. Daarom hebben we de belangrijkste informatie hieronder kort samengevat.

Wat is de beste skihelm met vizier?

Hieronder staan onze favoriete vizierhelmen. Klik op de naam van de helm voor meer informatie.

Julbo Globe – skihelm met vizier met het beste zicht op de piste (uniseks).
CP Cuma – comfortabel en stijlvol zonder compromis (uniseks).
Giro Orbit – meest veilige keuze. MIPS skihelm met vizier  (uniseks).
STX skihelm met vizier – kwaliteit voor gunstige prijs (uniseks).
Julbo Globe – lichtgewicht en optische topprestaties.
Sinner Titan – perfect instapmodel (uniseks).
CP Caroa+ – ultieme bescherming (heren).
Giro Essence – Giro Essence – Dames vizierhelm met MIPS.
Decathlon Wed’ze – goedkoopste optie (heren & dames).
Julbo Norby Jr – beste kinder skihelm met vizier.

Wat is de beste heren vizierhelm?

Hieronder staan onze favoriete vizierhelmen voor heren:
Julbo Globe – skihelm met vizier met het beste zicht op de piste .
Giro Orbit – meest veilige keuze. MIPS skihelm met vizier  (uniseks).
STX skihelm met vizier – kwaliteit voor gunstige prijs (uniseks).

Bekijk de volledige skihelm met vizier test

Welke vizierhelm is fijn voor dames?

CP Cuma – comfortabel en stijlvol zonder compromis.
Julbo Globe – stijlvolle lichtgewicht hel,
Giro Essence – meest veilige keuze.

Bekijk de volledige skihelm met vizier test

Waar moet je op letten bij het kopen van een skihelm met vizier?

Een skihelm of snowboardhelm met vizier is een duurzame investering waar je meerdere jaren plezier van beleeft. Wanneer je een vizierhelm gaat kopen, is het daarom belangrijk om aandacht aan de volgende punten te besteden: de maat, het vizier, draagcomfort en pasvorm.

Wil je meer weten? Lees dan onze uitgebreide tips.

Waar kan je een goede skihelm met vizier kopen?

Er zijn veel webshops waar je online een skihelm kunt kopen. Betrouwbaar en met gemak online een skihelm met vizier kopen? En als deze niet past de helm gewoon terug kunnen sturen? Zonder gekke regels of kleine ongemakkelijke lettertjes. Kies dan aan van de webshops die hier staan.


Iedere winter nemen wij ruime tijd en energie om de beste wintersportproducten te testen. Zo staan we bij de start van het seizoen op de piste, onder alle weersomstandigheden en altijd gewapend met een tas vol producten. De Gear Guide is geheel onafhankelijk en wij ontvangen geen vergoeding voor de opname van producten. De producten vinden wij op zelf online, of worden door leveranciers toegestuurd zodat wij ze kunnen testen. De links naar de artikelen zijn affiliatielinks. Wanneer je iets koopt via deze links, krijgen wij een percentage van de aankoopsom. Jij betaalt hier echter niks extra’s voor. Op deze manier krijgen wij een kleine vergoeding voor onze inspanningen en investeringen. Dus ben je blij met deze test? Dan kan je ons bedanken door via onze één van onze links iets te kopen.

Eerder verschenen
Review Julbo Destiny: stijlvolle dames skibril met meekleurende glazen
Ook interessant
Beste skihelm kind – top 5 skihelmen voor kinderen