De skihelm met vizier is enorm in opkomst. Met name in Oostenrijk en Zwitserland zie je steeds meer vizierhelmen op de piste. Voor komende winter hebben wij een aantal skihelmen met vizier getest. Hieronder vind je de beste skihelmen met vizier voor dames, heren en kinderen.

Samenvatting: beste skihelm met vizier top 10

 1. CP Cuma - comfortabel en stijlvol zonder compromis (uniseks).
 2. Giro Essence - meest veilige keuze (uniseks).
 3. CP Carachillo - fijne pasvorm, mooi design (heren).
 4. Julbo Globe - het beste zicht op de piste (uniseks).
 5. Salomon Mirage - stijlvol en technisch hoogstaand (dames).
 6. Uvex HLMT - beste prijs / kwaliteit bij mooi weer (heren).
 7. Brunotti Wakefield - perfect instapmodel (uniseks).
 8. Bollé Blackline - robuuste kwaliteit (heren).
 9. Decathlon Wed'ze - goedkoopste optie (heren & dames).
 10. Julbo Norby Jr - beste kinder skihelm met vizier.
Julbo Globe skihelm met vizier voor dames en heren.
Julbo Globe skihelm met vizier voor dames en heren.

Beste skihelm met vizier voor heren

Een skihelm met vizier voor heren is eigenlijk een beetje de standaard. Het verschil met het damesmodel is doorgaans dat het damesmodel skihelm een beetje wordt 'opgeleukt' en wat zachter wordt afgewerkt dan het herenmodel.
Dames kunnen uiteraard ook een herenhelm dragen en heren een dameshelm. Zolang de helm maar goed op het hoofd zit en blijft zitten.


CP Carachillo - design met luxe afwerking

Type lens: mee kleurende gepolariseerd vizier.
Helmconstructie: in-mold / softshell.
Wat is leuk: Design, luxe afwerking van de helm.
Wat is minder: geen instelbare ventilatie.
Kopen: voor € 329,95.

Vorige winter testten we voor het eerst verschillende vizierhelmen van CP. Qua viziercontructie zijn de helmen van dit Zwitserse merk onze favoriet. Bij geen van de andere merken gaat het vizier zo soepel open en dicht. CP Carachillo heeft een minimalistische snowboard look. Ondanks de minimalistische look laat het vizier niets te wensen over. De lens past zich automatisch aan naar de weersomstandigheden. Daarbij is het vizier gepolariseerd, wat inhoudt dat het schitteringen en weerkaatsing van licht wegneemt. Een rustig, breed en helder beeld dus, ongeacht het weer. Enige nadeel is de ventilatie, die is wat minimalistisch uitgerust. Maar wel zo, dat er geen sneeuw of regen in kan vallen. Is ventilatie voor jou heel belangrijk? Kies dan voor de Cuma of Camurai. Die hebben meer ventilatiemogelijkheden.

Deze helm is tot 1-4-2020 in de aanbieding. Je krijgt dan 15% korting.


Giro Essence - Meest veilig. MIPS skihelm met vizier

Type lens: vizier, categorie onbekend.
Helmconstructie: in-mold met MIPS bescherming.
Wat is leuk: MIPS bescherming en comfort.
Wat niet: herenmodel  zeer beperkt verkrijgbaar.
Kopen: vanaf 189,95 in verschillende modellen en kleuren.

Dit is de enige skihelm met vizier met MIPS die we hebben gevonden. Daarmee is de vizierhelm extra veilig omdat deze ook beschermd tegen roterende bewegingen bij een val (die je eigenlijk altijd maakt op de piste). Maar naast veilig, is de helm ook enorm comfortabel. De pasvorm is uitermate aangenaam. Warm, met voldoende ventilatie mogelijkheden. De instelmogelijkheden zijn ruim. Ook een gewone bril past goed onder het vizier en het vizier schuift makkelijk open en dicht. Het zicht is weids en scherp. Enig nadeel: bij open ventilatie maakt de helm vrij veel lawaai.. en dat zijn we eigenlijk niet meer gewend.


Julbo Globe - vizierhelm met de beste lens

Type lens: fotochromatische lens categorie 2-4.
Helmconstructie: in-mold.
Wat is leuk: Uitstekend zicht onder alle omstandigheden. Afneembare oorpads.
Wat is minder: Vizier gaat in het begin wat stroef.
Kopen: voor € 299,95.

Wat een goed zicht heb je met deze helm! De Globe is de nieuwste vizierhelm van Julbo. De helm heeft een stoer design, een uiterst comfortabele pasvorm en is volledig in maat verstelbaar. Ook de vier ventilatiegaten in de helm zijn instelbaar. Maar wij waren vooral onder de indruk van de kwaliteit van de lens. Daaraan merk je dat Julbo al jarenlang ervaring heeft met de ontwikkeling van lenzen voor skibrillen. De Globe wordt geleverd met een meekleurend vizier. Daarmee heb je optimaal zicht onder alle piste omstandigheden. En tot slot is de matte, twee kleurige vormgeving van deze skihelm gewoon echt mooi. Je kan kiezen tussen een zwarte vizierhelm, een witte, een roze of een blauwe.


Uvex HLMT - beste prijs / kwaliteit bij mooi weer

Type lens: mee kleurend vizier voor alle weersomstandigheden.
Helmconstructie: in-mold.
Wat is leuk: categorie 2 vizier.
Wat is minder: vizier beslaat bij neerslag.
Kopen: in zwart, wit, donker- of lichtblauw vanaf € 179,-.

Deze skihelm met vizier van Uvex heeft een aangename pasvorm. Je kunt bij deze Uvex skihelm met vizier kiezen voor een categorie 2 lens, of een meekleurende lens. Bij afdelingen op hoge snelheid voelen we nog wat lucht onder het vizier doorkomen. Het blijft een beetje zoeken naar de juiste positionering met de helm. Op dagen met veel neerslag besloeg het vizier een paar maal, maar onder droge omstandigheden is dit een zeer aangename keuze!


Bollé Backline - robuuste kwaliteit

Type lens:vizieren in categorie 2 (zilver) en 1 (geel).
Helmconstructie: in-mold skihelm.
Wat is leuk: comfortabel, zacht, warm en robuust.
Wat is minder: helmmaten, gebruik op de cm maat (hoofdomtrek), niet op de confectiemaat.
Kopen: beschikbaar vanaf €199,-.

Bollé Blackline is een solide helm met een comfortabele voering. De maten van deze vizierhelm zijn wat afwijkend, dus let op de omtrekmaten in cm en ga daar vanuit. De vizierhelm draagt comfortabel en heeft een ‘click on’ lens. Er worden standaard twee losse vizieren bij de skihelm geleverd, die zich eenvoudig laten wisselen. De afwerking is solide en mooi. De het vizier is wel behoorlijk stroef en moet met twee handen bediend worden.


Wed'ze - goedkope decathlon skihelm met vizier

Type lens: all weather lens.
Helmconstructie: in-mold, lichtgewicht helm.
Wat is leuk: goedkope helm met vizier.
Wat is minder: pasvorm, niet voor brildragers.
Kopen: voor € 79,99 via Decathlon.

Dit is één van de goedkoopste skihelmen met vizier die we hebben gevonden. Dat wil zeggen, de goedkoopste variant die ook nog voldoet aan onze kwaliteitseisen. Voor het geld waarvoor je nauwelijks een skibril kan kopen, koop je bij Decathlon een skihelm en skibril in één. En dan is de vizierhelm ook nog voorzien van een ‘all weather’ lens welke geschikt is voor alle weersomstandigheden. Uiteraard is de afwerking lang niet zo mooi als bij bovenstaande modellen en lever je op comfort ook in. Maar voor nog geen 80 euro ben je wel voorzien van zowel je skihelm als je skibril. En het zit niet verkeerd.


review-cp-camurai-vizierhelm-getest
Onze favoriete vizierhelmen voor dames.

Beste skihelm met vizier voor dames

Waar de herenmodellen veelal de ‘uniseks’ modellen betreffen, zijn damesmodellen daarentegen vaak minder ‘uniseks’. Daarmee bedoelen we dat de damesmodellen vaak vrouwelijk zijn afgewerkt. Of je als dame kiest voor een ‘uniseks’ skihelm met vizier of voor een ‘damesmodel’ is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. Technisch ontloopt het elkaar niet, het is puur design wat het verschil maakt.


CP Cuma – comfortabel en stijlvol zonder compromis

Type lens: mee kleurend en gepolariseerd vizier.
Helmconstructie: hybride.
Wat is leuk: alles! – in 30 uitvoeringen verkrijgbaar.
Wat is minder: prijzig.
Kopen: voor € 399,- via TopSnowShop.

Deze skihelm met vizier voor dames van het Zwitserse merk CP overtreft alle andere vizierhelmen uit onze test. We waren een beetje huiverig om zo’n prijzige vizierhelm te testen, maar je krijgt in dit geval waar je voor betaalt. Zowel het vizier als de helm zelf zijn mega comfortabel. Voor brildragers heeft deze skihelm de perfecte pasvorm. Het vizier komt over de bril heen zonder de bril te raken. De afwerking is zacht, comfortabel en warm. En het zicht door dit vizier is fenomenaal. CP Cuma is voorzien van uitgebreide en ingenieuze ventilatie. Wanneer de filters geopend zijn, komt er wel lucht doorheen maar geen neerslag. Tot slot is deze helm muisstil, ook tijdens afdalingen op hoge snelheid. De helm maakt het hoofd optisch wat ronder, waardoor hij zeer vrouwelijk aandoet. Een absolute winnaar in deze test.

Deze helm is tot 1-4-2020 in de aanbieding. Je krijgt maar liefst 15% korting.


Giro Essence - Vizierhelm met MIPS

Type lens: vizier, cateogrie onbekend.
Helmconstructie: in-mold met MIPS bescherming.
Wat is leuk: warm en MIPS.
Wat is minder: in-mold constructie in plaats van hybride.
Kopen: vanaf € 189,99 in verschillende kleuren.

Een warme vizierhelm met een aangename pasvorm. Een zeer aangename pasvorm. Dit is één van de warmere vizierhelmen uit de test. Dankzij MIPS is deze skihelm extra veilig. Hij beschermt het hoofd namelijk ook tegen roterende bewegingen tijdens een val. We hebben de veiligheid verder niet getest, maar vinden dit altijd een fijn idee en het geeft een veilig gevoel. De prijs kwaliteit is daarmee ook zeer aantrekkelijk. Kortom: een fijne, warme en veilige vizierhelm voor koukleumen.

 


Salomon Mirage - stijlvol en technisch hoogstaand

Type lens: oranje en blauw vizier (categorie 1 en categorie 3).
Wat is leuk: technisch goede afwerking.
Wat is minder: past niet over (grote) bril.
Kopen: voor € 239,95 via Bergfreunde.

De Salomon skihelm met vizier is qua pasvorm en design vergelijkbaar met de reguliere Salomon skihelmen. De maat is verstelbaar met het gelijke ‘Custom Air’ systeem en de afwerking is tot in detail doorgedacht. Deze helm heeft daardoor een hele fijne pasvorm. Het vizier is technisch zo gemaakt dat het over een bril moet passen. Echter, wij kregen hem niet over onze bril heen. Nu hebben we gepast met een bril met redelijk groot montuur, dus met een kleiner montuur gaat dit allicht beter. De rubberen rand aan het vizier botste met onze bril. Het vizier sluit goed aan en af bij het gezicht. En het wisselen van vizier gaat makkelijk en snel met een eenvoudig klik systeem.


Brunotti Robotic - perfect instapmodel

Type lens: oranje vizier, categorie 2 (bewolkte weer).
Helmconstructie: hardshell.
Wat is leuk: goede pasvorm.
Wat is minder: slechts 1 vizier, voor bewolkte weer.
Kopen: voor € 130 in verscbillende modellen verkrijgbaar.

Brunotti Robotic is een eyecatcher met een fijne pasvorm. De helm zit lekker, is instelbaar met een draaiwiel en basaal afgewerkt. Het vizier laat in onze beleving wat te wensen over en helaas is er ook geen ander vizier beschikbaar. Het meegeleverde vizier heeft een oranje categorie 2 lens, welke voor bewolkte omstandigheden optimaal is.

Deze vizierhelm geldt zowel voor dames en voor heren als het perfecte instapmodel. De prijs is mild en de prestaties ook. Maar zolang je hem gebruikt onder droge omstandigheden op de piste volstaat deze helm goed. Bij hevige sneeuwval kan er wat sneeuw bij het vizier naar binnen sneeuwen. Voor de meeste wintersporters zal deze skihelm met vizier echter prima volstaan.


Wed'ze - goedkope vizierhelm

Type lens: oranje vizier (categorie 2).
Helmconstructie: in-mold.
Wat is leuk: lage prijs.
Wat is minder: inleveren op comfort en optische prestaties.
Kopen: voor € 99,99 via Decathlon.

Dit is echt een goedkope vizierhelm. Hij voldoet aan de veiligheidseisen en er zit een beschermend vizier op in categorie 2. Dit vizier is vooral geschikt voor bewolkt weer, maar bij andere weersomstandigheden kan je er altijd nog voor kiezen om het vizier eraf te halen en met je skibril of zonnebril verder te gaan. Qua comfort en optische prestaties moet je hier niet teveel van verwachten. Wij zien dit meer als de goedkoopste manier om zowel een skibril als skihelm te hebben voor je wintersport. Voor de beginnende wintersport zou dit een goede optie kunnen zijn. Maar voor wintersporters met meer ervaring, die weten dat ze de komende jaren gebruik gaan maken van hun gear, adviseren we één van de andere bovenstaande modellen te kiezen.


skihelm met vizier kind

Skihelm met vizier voor kinderen

Een skihelm met vizier is voor kinderen interessant wanneer zij een bril dragen. Een vizier gaat in dat geval over de bril heen. Daarbij kan je geld besparen door een kinderskihelm met vizier te kopen. Overleg wel even met je kind, of laat hem van tevoren passen. Sommige kinderen vinden een skihelm met vizier geweldig, andere vinden het helemaal niks. Onze kinderen vinden het wel cool. Ze voelen zich net robot of astronaut met hun vizierhelmen. Maar ze hebben ook nog altijd een losse skihelm en skibril tot hun beschikking waarmee ze afwisselen.

Hieronder hebben we een paar lichte, comfortabele vizierhelmen voor kinderen geselecteerd.


Julbo Norby Jr - beste kinder vizierhelm uit de test

Type lens: oranje vizier (categorie 3).
Wat is leuk: fijne pasvorm en super goede lens.
Wat is minder: geen meekleurend vizier.
Kopen: voor €129,95 bij onder meer Bever.nl

De favoriete kinder vizierhelm bij ons in huis. Fijne pasvorm, licht gewicht, prachtig vizier en goede ventilatie. Deze helm wordt graag gedragen daar onze kinderen. Hij ziet er ook gewoon heel stoer uit. Kinderen kunnen het vizier met veel gemak (met 1 hand) bedienen. Het glijd zeer soepel open en dicht.


Alpina Carat - voor brildragende kinderen

Type lens: keuze uit rood of blauw (beide cat. 2).
Wat is leuk: veilige helm, makkelijk te bedienen.
Wat is minder: helm heeft geen MIPS bescherming.
Kopen: voor € 139,95 bij Bergfreunde.

Een skihelm met vizier voor kinderen met bril. Dit vizier gaat ruim over de bril heen. En je kind kan het vizier zelf bedienen. De helm is voorzien van ruime comfortabele voering en draagt daardoor comfortabel. Ook ventilatie is ruimschoots aanwezig. Omdat de helm geschikt is voor de kleinste wintersporters biedt dit uitkomst voor kinderen waarbij de skibril altijd scheef zit over aan de clip achter de bril hangt. Met deze vizierhelm schuiven ze het vizier zelf omlaag en omhoog.


Salomon Grom - snowboardhelm met vizier

Type lens: oranje vizier (beide cat. 2).
Wat is leuk: stoer en vertrouwde Salomon kwaliteit.
Wat is minder: draaiwiel in plaats van Custom Air.
Kopen: bij verschillende webshops maar voor € 99,95 bij Bergfreunde laagste prijs.

Een snowboardhelm met vizier voor kinderen, Salomon heeft hem gewoon! Maar deze vizierhelm voor kinderen kan natuurlijk ook heel goed door stoere skiërs gebruikt worden. Hij is er in zwart, blauw of paars. Altijd met oranje vizier in categorie 2. Makkelijk te bedienen, licht van gewicht, comfortabel op het kinderhoofd. Oh ja, Salamon Grom is ook nog geschikt voor brildragers. En hij is met € 99,95 heel vriendelijk geprijsd.


skihelm met vizier voor dames
Skihelm met vizier op de foto: CP Camurai

Tips voor het kopen van een skihelm met vizier

Een skihelm of snowboardhelm met vizier is een duurzame investering waar je meerdere jaren plezier van beleeft. Wanneer je een vizierhelm gaat kopen, is het daarom belangrijk om aandacht aan onderstaande punten te besteden.

 • de maat
 • het vizier
 • draagcomfort en pasvorm

Hieronder worden de aandachtspunten verder toegelicht.

De maat van de vizierhelm

De maat is het belangrijkste aandachtspunt en eerste uitgangspunt bij de selectie van jouw helm. Alleen een goed passende skihelm biedt voldoende bescherming wanneer je valt. Wanneer een helm goed past, beweegt hij niet als je met je hoofd beweegt.

Meet je helmmaat voordat je gaat winkelen. Jouw helmmaat is de omtrek van je hoofd in centimeter. Deze maat kan je makkelijk zelf opmeten.

Sommige fabrikanten gebruiken een maataanduiding in S / M / L vorm. Hieronder staat per merk aangegeven welke maat per fabrikant bij jouw hoofdomtrek past. Dat maakt het online shoppen een stuk makkelijker!

Kies de juiste maat voor je skihelm met vizier

Merk XS S M L XL XXL
Anon 53-55 55-57 57-59 59-61 61-63
Atomic 53-56 56-59 59-62
CP 53-55 56-58 58-60 60-62 63
Dainese 53-54 55-56 57-58 59-60 61-62
Giro 52-53,5 53,5-55,5 55,5 - 57 57-59 59-60,5 60,5-62,5
K2 48-51 52-55 56-59 60-62
Kask 56 58 60 62
Salomon 53-54 55-56 56-57 58-59 59-60 61-62
Shred 52-56  57-61
Sinner 53-54 55-56 57-58 59-60 61-62
Tenson 54-58 58-62
Het vizier van je skihelm

Uiteraard stel je eisen aan het vizier van de helm. Wil je een mee kleurend vizier, verwisselbaar vizier of heb je genoeg aan 1 (doorgaans oranje) vizier? Daarnaast kunnen de lenzen nog gepolariseerd zijn waardoor schittering verdwijnt. En dan zijn er nog vizerhelmen die het allemaal hebben: een mee kleurend en gepolariseerd vizier. Een voorbeeld hiervan de dameshelm van CP. Hieronder staan de lenskleuren toegelicht.

Kies het juiste vizier bij je helm

Kleur vizier Voor weertype % licht doorlatend
geel zware bewolking, hevige sneeuw 80-100%
roze / amber normale bewolking, lichte tot gemiddelde sneeuw 43-80%
oranje lichte bewolking 18-43%
Bruin onbewolkt en zonnig 3-18%
Pasvorm en comfort

Pas een vizierhelm altijd voordat je op wintersport gaat! Wanneer een skihelm niet lekker zit, te ruim is of knelt, ruil hem dan altijd om. Een helm moet lekker zitten want je hebt hem straks de hele week op je hoofd.
Besteed ook aandacht aan ventilatie. Sommige helmen hebben veel mogelijkheid terwijl andere beperkter zijn. Bepaal wat voor jou belangrijk is.

Een nieuwe vizierhelm gaat 5 jaar mee. Dus koop er één waar je de komende 5 jaar met plezier mee gaat wintersporten.

Kies de juiste vizierhelm
Kies de juiste maat vizierhelm.

Online een skihelm met vizier kopen

Je skihelm met vizier kan je veilig en betrouwbaar online kopen. Om zeker van je aankoop te zijn volg je deze drie stappen:

 1. Meet eerst de omtrek van je hoofd om de maat van je skihelm te bepalen
 2. Kies vervolgens het soort vizier dat je wil
 3. Kies tot slot een skihelm in je favoriete webshop
Webshops om online een skihelm met vizier te kopen

Betrouwbaar en met gemak online een skihelm met vizier kopen? En als deze niet past de helm gewoon terug kunnen sturen? Zonder gekke regels of kleine ongemakkelijke lettertjes. Bij onderstaande webshops vind je een uitgebreid aanbod van goede merken en kan je handig selecteren op de voor jou belangrijke criteria:

 

200+ vizierhelmen
vanaf € 159,95

80+ vizierhelmen
vanaf € 74,95

10+ vizierhelmen
vanaf € 99,95

25+ vizierhelmen
vanaf € 59,95

Door bij bovenstaande webshops te winkelen, koop je veilig en betrouwbaar online een skihelm. Je hoeft je geen zorgen te maken over retouren of het terugkrijgen van betaalde bedragen.

Goedkope skihelm met vizier kopen

Een goedkope skihelm met vizier zal niet alle geneugten bieden die de meest recente kwaliteitsmodellen wel bieden. Denk daarbij aan lichtgewicht, draagcomfort en vizierkwaliteit. Wanneer je toch voor weinig geld een goede vizierhelm wil scoren, adviseren we je om te wachten tot de uitverkoop (na februari). Dan zijn er vaak wat uitlopende modellen in de aanbieding. Het nadeel is natuurlijk wel dat je niet meer zoveel keuze hebt als nu. Maar goed, je betaalt dan vaak een stuk minder.


Disclaimer: Dit artikel over skihelmen met vizier is met zorg en aandacht samengesteld. De prijzen die getoond zijn, zijn prijzen van onze partners en zijn aan prijswijzigingen onderhevig. Er kunnen daarom geen rechten ontleend worden aan de getoonde prijzen van een individuele skihelm.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
6 tips voor een relaxt begin van de wintersport (zelfs in de voorjaarsvakantie)
Ook interessant
Dit zijn de 4 meest duurzame skigebieden in Oostenrijk