Deze winter skiede ik voor het eerst een aantal dagen met een skihelm met vizier. En hoewel ik vooraf behoorlijk sceptisch was over het wintersporten met een vizierhelm, ben ik nu om. De oorzaak? De CP Carachillo met meekleurend vizier. Wat zit deze skihelm fijn en wat een goed zicht heb je door dit vizier. En dan dat design ❤. Hieronder een uitgebreide review van deze skihelm met vizier.

Samenvatting review CP Carachillo skihelm met vizier

Type skihelm: hybride in mold skihelm met meekleurend, gepolariseerd vizier.
Lenstype: gepolariseerde, meekleurende lens (cat 2 en 3).
Gewicht: 550 gram
Kleuren: in diverse kleurcombinaties leverbaar.
Wat is leuk: deze skihelm zit echt heel fijn, goed zicht door het meekleurende vizier.
Wat is minder: de ventilatie is goed, maar helaas niet instelbaar.
Kopen: adviesprijs € 329,90. Bekijk snel de laagste prijs die wij online konden vinden. (bijna 100 euro goedkoper!)

De volledige review van deze skihelm met vizier: CP Carachillo vind je onder de afbeelding.

CP Carachillo review

Volledige review CP skihelm Carachillo met vizier

Als je een skihelm met vizier ging uitzoeken zijn er een paar belangrijke selectiecriteria:

  • De vizierhelm moet lekker zitten.
  • Warm en veilig zijn.
  • Het vizier moet makkelijk open en dicht gaan.
  • Goed zicht is belangrijk.
  • Een mooi design, het oog wil tenslotte ook wat.

De CP Carachillo scoort op al deze punten uitstekend. De helm wordt bezorgd in een mooie doos met een handige bewaarzak. Deze zak zorgt er ook voor dat de helm en vooral het vizier niet beschadigd als je hem vervoert of opbergt. Goed bewaren dus! We hebben een aantal dagen in verschillende weersomstandigheden geskied met de CP Carachillo en hebben uitgebreid de tijd genomen om te testen.

CP Carachillo: de helm

Een skihelm met vizier mag geen compromis zijn. Niet op de skihelm (bescherming en warmte) en zeker ook niet op de skibril (zicht en bescherming). Daarom worden beide onderwerpen los besproken. Eerst de helm, daarna het vizier.

Pasvorm en draagcomfort

De pasvorm en het draagcomfort zijn voor mij de grootste pluspunten van de CP Carachillo. Deze helm zit zo lekker dat het echt jammer is dat fabrikant CP geen gewone skihelmen produceert. Ze zouden anders echt hoge punten scoren in onze skihelmen test. De helm is lichtgewicht en goed instelbaar via een draaiknop.

Ventilatie

Deze vizierhelm heeft natuurlijk ventilatie. Helaas is de ventilatie niet instelbaar. Hoewel dat eigenlijk helemaal niet zo erg is. Ik heb de helm met (relatief) warm weer en koud weer getest en onder alle omstandigheden is de ventilatie gewoon goed. Mijn hoofd is niet te warm geworden. En ik heb het ook niet koud gehad.

Veiligheid

Eerlijk is eerlijk. Wij kunnen een skihelm niet beoordelen op veiligheid. Wat we wel kunnen is controleren is, dat de helm  voorzien is van het juiste Europees keurmerk (check) en daarmee voldoet aan alle veiligheidseisen. De CP Carachillo is heeft een ‘in mold’ constructie. Wat voor de meeste wintersporters prima is. Alleen freestylers en freeriders kunnen beter een andere helm kopen.

Design en afwerking

Deze helm ziet er mooi uit (vind ik 😉  ). Het ontwerp is stoer en minimalistisch. De afwerking is echter allesbehalve minimalistisch. De binnenkant is afgewerkt met zachte stof en leer. Mede hierdoor zit deze helm zo lekker. De Carachillo is in meerdere kleurcombinaties verkrijgbaar. Onze favoriet is de donkerblauwe met witte afwerking. Kijk hier voor alle kleuren.

CP skihelm Carachillo in de sneeuw

CP Carachillo: het meekleurende vizier

Voor deze test hebben we een CP Carachillo getest met een meekleurend vizier. Bovendien is het vizier gepolariseerd, waarmee ook de schittering van de zon op de sneeuw weg gefilterd wordt en het beeld nog scherper wordt.

Zicht

Het zicht met deze vizierhelm is onder alle omstandigheden goed. Bij mist, sneeuw en bewolking waren de contouren op de sneeuw duidelijk te zien en zag ik ook goed diepte. Het vizier is ook niet beslagen. Ondanks dat ik het vizier iedere keer in de lift omhoog geklapt heb en er toch een hoop sneeuw op de helm zat.

Openen en sluiten

Het vizier gaat met ski handschoenen aan makkelijk open en dicht. Of het nu sneeuwt of droog is, het vizier is eenvoudig omhoog of omlaag te schuiven. Er komt ook geen sneeuw aan de binnenkant van het vizier op deze momenten.

Vizierhelm voor brildragers

Een van de redenen om voor een skihelm met vizier te kiezen is dat dit de perfecte oplossing voor brildragers is. Het vizier van de CP Carachillo past prima over een bril met een redelijk groot frame. Het vizier gaat daar goed overheen. En zowel de bril als het vizier beslaan niet tijdens het skiën. Zelfs niet nadat het vizier tijdens een sneeuwstorm even omhoog werd gedaan.

Conclusie van onze CP skihelm Carachillo met vizier test

Wat een fijne helm is dit. Deze skihelm met vizier zit zo prettig dat het mijn favoriete skihelm van dit moment is.  Je koopt de exacte versie van de CP Carachillo die wij getest hebben voor een adviesprijs van € 329,90. Bekijk hier de laagste prijs die we online konden vinden. Binnen twee dagen wordt hij dan thuisbezorgd. De helm wordt standaard geleverd met poetsdoekje voor het vizier en een bewaarzak.  Wil je meer weten over deze vizierhelm? Laat je vragen achter in het opmerkingenveld hieronder. We zullen je vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Terugblik: zo zag wintersport tijdens de Coronawinter 2021 er uit
Ook interessant
LIVE: Pasen in Oostenrijk, genieten van zon en de laatste sneeuw