Een skihelm voor slechts 25 euro? Kan dat? Wij zagen deze LIDL skihelm voor 25 euro en konden hem natuurlijk niet laten liggen. We namen hem op in onze skihelm test en vergeleken de helm met talloze andere skihelmen in verschillende prijsklasses. Uiteraard begonnen we sceptisch aan de test. Want hoeveel mag je verwachten van zo’n goedkope skihelm? En kan zo’n helm wel meegenomen worden in een test met skihelmen van ruim 100 en ruim 200 euro?

We namen de proef op de som en gingen een aantal dagen met de Lidl skihelm van 25 euro de piste op. We vergeleken de helm oprecht en eerlijk met de andere helmen uit onze test en besloten de helm zelfs op te nemen in onze test. Hoe deze skihelm zich staande hield tussen de dure concurrenten? Dat lees je in deze review!

Lidl skihelm
Met de Lidl skihelm de piste op.

Samenvatting review Lidl skihelm

Type helm: polycarbonaat met EPS binnenschaal.
Beschikbare maten: S, M, L en XL.
Beschikbare kleuren: wit, roze en zwart.
Wat is leuk: de allergoedkoopste skihelm ziet er nog leuk uit ook.
Wat is minder: maakt herrie op hoge snelheid.
Kopen: voor 25 euro, zeer snel uitverkocht.

goedkope skihelm
De helm is warm.

Complete review Lidl skihelm getest

De skihelmen van Lidl zijn al vroeg in het seizoen uitverkocht. Wil je deze helm aanschaffen? Zorg dan dat je er al vroeg bij zijn. Wij hebben een helm getest uit de collectie van 2019-2020. Gezien de snelle verkoop van deze Lidl skihelm, gaan we er vanuit dat deze volgend jaar terugkomt in het assortiment.

De crivit lidl skihelm heeft een fijne pasvorm.
De Crivit skihelm heeft een prima pasvorm., maar minder comfort.

Prima pasvorm maar minder comfort

De Lidl skihelm heeft een prima pasvorm. De helm sluit mooi aan rond het hoofd en kan middels een draaischijf aan de achterzijde nauwkeurig op maat gemaakt worden.

De helm voelt wat groot en volumineus op het hoofd. Het comfort is beduidend minder dan de duurdere skihelmen. De ventilatie op de Lidl skihelm is aan de magere kant. De helm is voorzien van ventilatieroosters, maar deze zijn helaas niet instelbaar.

De aansluiting met de meeste van de skibrillen onze skibrillentest is goed. De Lidl skihelm loopt een beetje rond af, dus met een aantal skibrillen ontstaat een kleine ‘goggle gap’. Deze is echter zo minimaal dat wij het niet als hinderlijk ervaren. Wat we wel als hinderlijk ervaren is het blazende geluid in de helm wanneer de snelheid hoger is. Dat is iets wat we kennen van de eerste generatie skihelmen, maar tegenwoordig eigenlijk niet meer voorkomt.

Design in verschillende kleuren

Het design van de Lidl skihelm mag dan basic zijn, de helm is wél verkrijgbaar in een scala aan kleuren. Deze winter was er roze, zwart wit en grijs. Wij zijn benieuwd welke kleuren volgend jaar komen. Op de roze variant hebben we in ieder geval veel positieve reacties ontvangen.

goggle gap lidl skihelm
Door de ronde vorm ontstaat met sommige skibrillen een goggle gap.

Conclusie Lidl skihelm test

Deze helm is zeker niet de beste skihelm uit onze test, maar heeft ons gezien de prijs positief verrast. Wij vinden deze helm vooral geschikt voor wintersporters die niet zoveel snelheid hebben (vanwege het geluid) en die niet heel vaak gaan skiën. Het is een basic helm, die je voldoende veiligheid biedt, maar het comfort is beduidend minder dan bij de concurrenten.

Wil je volgend jaar ook met de Lidl skihelm de piste op? Houd dan de website van Lidl goed in de gaten, want voor je het weet zijn ze weer uitverkocht.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
UPDATE: Dit zijn dé corona maatregelen voor wintersport 2021 in Oostenrijk
Ook interessant
Vooruitblik: zo ziet een skidag in het coronatijdperk er uit