Steeds vaker zien we wintersporters met een skihelm met vizier de piste afkomen. De vizierhelm is in korte tijd enorm populair geworden. Zelf was ik eerst wat sceptisch over vizierhelmen. Maar na het testen van tientallen helmen, zie ik er inmiddels de voordelen van in. Vooral voor brildragers biedt een skihelm met vizier veel voordelen. Helaas sluiten niet alle vizierhelmen goed aan wanneer je een bril draagt. De Julbo Globe EVO brengt daar verandering in. Waarom dat zo is? Dat lees je in deze uitgebreide review.

Blij skihelm met vizier
Steeds vaker zien we wintersporters met een skihelm met vizier.

Samenvatting review Julbo Globe EVO

Helmconstructie: hybride in-mold skihelm.
Type lens: mee kleurend en gepolariseerd vizier categorie 2-4.
Gewicht: 550 gram
Kleuren: In drie verschillende kleurcombinaties verkrijgbaar Zowel voor dames als voor heren.
Wat is leuk: fijne pasvorm, subliem vizier en mooi ontwerp.
Wat is minder: deze helm is online slecht verkrijgbaar.
Kopen: adviesprijs € 359,90.

Julbo Globe EVO is een uniseks skihelm en is zowel geschikt voor dames, als voor heren.

Schlick 2000
De skihelm is uitgebreid getest.

Volledige review Julbo Globe EVO

De Julbo Glove EVO is de nieuwste vizierhelm van Julbo. De EVO variant van de Julbo Globe is voorzien van een extra scharnier. Dit is speciaal ontwikkeld voor brildragers, zodat het vizier eenvoudig over de reguliere bril gesloten kan worden. Afgelopen weken hebben we uitvoerig de tijd genomen om deze helm te testen. De vizierhelm is getest met én zonder bril er onder en het vizier is aan verschillende weersomstandigheden blootgesteld.

EVO = Extra Ver Open

Het eerste dat opvalt aan de Julbo Globe EVO is het speciale scharniersysteem. Dit zorgt er voor dat het vizier extra ver open kan, maar vooral dat het vizier echt goed afsluit. Waar bij veel andere helmen het vizier nog wel eens tegen de rand van de bril komt, is dat bij deze helm niet het geval. Je klapt het vizier in twee fases open en dicht. Dat klinkt ingewikkeld, maar in de praktijk is het vaak dezelfde beweging als bij andere vizierhelmen. Het enige wat extra is, is dat je het scharnier nog een keer extra moet aandrukken.

Een speciaal scharniersysteem

Ideaal voor brildragers

Julbo Globe EVO is de beste skihelm voor brildragers die op dit moment verkrijgbaar is. Het vizier laat zich makkelijk over de reguliere bril sluiten. Maar het biedt meer voordelen. Zo voorkomt de lichte luchtstroom die onder het vizier doorkomt dat je bril beslaat. Daarnaast sluit het vizier zo goed aan, dat je bril ook niet meer van je neus afzakt. Iets wat tijdens het afdalen en het omlaag kijken regelmatig kan gebeuren.

De binnenkant van het vizier is bovendien ontspiegeld. Bij andere vizierhelmen kijk je nog wel eens tegen een weerkaatsing van je eigen gezicht aan. Bij dit vizier heb je daar geen last van.

Ideaal voor brildragers
Ideaal voor brildragers

Fijn vizier

Op de Julbo Globe EVO zit een fotochromatisch vizier met REACTIV technologie. Dat betekent dat de kleur van de lens zich aanpast aan de hoeveelheid uv-licht. Op zonnige dagen is het vizier donker, terwijl bij sneeuwval het vizier veel licht doorlaat. Op deze manier is de helm geschikt voor elke weersomstandigheid.

Het vizier dat wij hebben hebben getest  heeft een lens in categorie 2-4. Deze is geschikt voor dagen met bewolking of veel zon. Maar ook op dagen met sneeuwval ervaren we nog steeds goed zicht op de piste en zien we veel contrast.

Een super fijn vizier

Erg comfortabele skihelm

Naast het revolutionaire EVO systeem zijn ook de pasvorm en het draagcomfort pluspunten van deze helm. Julbo Globe EVO is van binnen gevoerd met een zachte stof die er voor zorgt dat de helm erg lekker zit en bovendien erg warm is. Met deze helm krijg je zeker geen last van koude oren.

Julbo Globe EVO wordt geleverd in twee maten S/M (hoofdomtrek 54-58 cm) en L/XL (hoofdomtrek 58-62 cm). De helm valt maatgetrouw (je kan je eigen maat makkelijk vaststellen door de hoofdomtrek direct boven de oren te meten). De instelbaarheid van de helm is ruim, waardoor deze altijd past. Op de helm zit achterop een draaiwiel waarmee de helm passend kan worden gemaakt. Daarna zit het als gegoten. Bij twijfel raden we aan om een maat groter te bestellen.

De helm is heeft een ‘hybride in-mold’ constructie. Daardoor is de helm lichtgewicht, maar wel heel veilig. Hij weegt iets meer dan 500 gram, maar eigenlijk merk je dat niet wanneer je de helm op hebt.

Julbo skihelm met vizier goed
Een helm met een hele fijne pasvorm

 

Conclusie: perfecte skihelm voor brildragers

Ben jij op zoek naar een comfortabel skihelm met vizier die je over je reguliere bril kunt dragen? Dan is de Julbo Globe EVO absoluut het overwegen waard. Het EVO systeem zorgt er voor dat het vizier goed aansluit op je bril. En dat niet alleen, het systeem zorgt er ook voor dat je bril niet beslaat of van je neus afzakt. Ook komt er geen sneeuw in de helm. Je hebt dus onder alle omstandigheden uitstekend zicht.

Julbo Globe EVO is misschien een investering, maar wat krijg je veel waar voor je geld! Zowel het vizier als de helm zelf zijn mega comfortabel. De afwerking is zacht, comfortabel en warm. En de optische prestaties van het vizier overtreffen alle andere vizierhelmen uit onze test.

Het enige nadeel aan deze helm is dat hij op dit moment online slecht verkrijgbaar is. Je moet er dus wel echt voor naar de winkel. Bij de volgende skiwinkels kan je terecht voor het assortiment van Julbo: MK Skiservice, OUTDOOR XL, Bever, Siem de Jong Funsports, Skihut Scheveningen, Quanjel Sport, Bouchier Sport2000, Snowcountry, Zwerfkei en Sunny Camp.

Wil je meer weten over de Julbo Globe EVO? Kijk dan op de website van Julbo.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Reisverslag Zweden: een onvergetelijke wintersport in Vemdalen
Ook interessant
5 oefening om fit op wintersport te gaan