Tijdens het testen wordt al snel duidelijk de Julbo Globe wordt de winnaar van onze vizierhelmen test. Wij zijn vooral onder de indruk van de optische prestaties van het vizier. Hier komt de jarenlange ervaring met de ontwikkeling van lenzen duidelijk naar voren. Van alle vizierhelmen uit onze test, heb je met Julbo Globe het beste zicht.

Maar we hebben de Julbo Globe niet alleen beoordeeld op de kwaliteit van het vizier. Ook het draagcomfort, ventilatie, veiligheid en het design zijn meegenomen in deze uitgebreide review.

Vizier skihelm bomen en verse sneeuw - blij
Blij met Julbo Globe op een sneeuwrijke dag.

Samenvatting review Julbo Globe

Helmconstructie: in-mold.
Type lens: 
fotochromatisch vizier in categorie 1-3.
Gewicht: 540 gram.
Kleuren: verkrijgbaar in zwart, wit, blauw en aubergine.
Wat is leuk: uitstekend zicht onder alle omstandigheden. Comfortabel en warm.
Wat is minder: online slecht verkrijgbaar
Kopen: voor € 299,95.

De Julbo Globe is een uniseks helm en is zowel geschikt voor dames, als voor heren.

Dit is het ideale moment om een nieuwe skihelm te kopen.
Geschikt voor dames én heren.

Volledige review Julbo Globe skihelm met vizier

De skihelm met vizier is de afgelopen jaren in korte tijd enorm populair geworden. Steeds vaker zien we wintersporters die met een vizierhelm de piste afkomen. Zelf hebben we inmiddels ook al een flink aantal skihelmen met vizier getest. De Julbo Globe scoorde daarbij opvallend goed.

Comfortabele, warme skihelm

De belangrijkste eisen die we aan iedere skihelm stellen is dat hij comfortabel draagt, warm is (maar wel ventileert) en veilig is. Op al deze punten scoort de Julbo Globe goed.

Pasvorm Julbo Globe

Qua pasvorm en draagcomfort scoort deze helm zeer goed. Julbo Globe wordt geleverd in twee maten S/M (hoofdomtrek 54-58 cm) en L/XL (hoofdomtrek 58-62 cm). De helm valt maatgetrouw (je kan je eigen maat makkelijk vaststellen door de hoofdomtrek direct boven de oren te meten). De instelbaarheid van de Globe is ruim, waardoor deze altijd past. Op de helm zit achterop een draaiwiel waarmee de helm passend kan worden gemaakt. Daarna zit het als gegoten. Bij twijfel raden we aan om een maat groter te bestellen.

Comfort en warm

De Julbo Globe is voorzien van een zachte voering. De zachte voering geeft een comfortabel en warm gevoel. Bovenop de helm zitten vier ventilatiegaten die met een schuif bediend kunnen worden. Wanneer het koud wordt, schuif je de ventilatie makkelijk met één hand (met handschoenen aan) dicht. Met zijn nauwelijks 500 gram is de Globe een lichtgewicht. Hierdoor vergeten we soms dat we een (vizier)helm dragen.

Julbo Globe review: een warme, comfortabele skihelm.
Een warme, comfortabele skihelm.
Veiligheid

Julbo Globe heeft een zogenaamde ‘in-mold shell’ constructie. Deze constructie maakt de vizierhelm lichtgewicht, maar wel veilig. De veiligheid hebben we verder niet op de proef gesteld, maar de helm is voorzien van het juiste Europees keurmerk en voldoet daarmee aan alle veiligheidseisen. Alleen als je een freestyler of freerider bent, kan je je beter een ander type (hardshell) helm kopen.

Vizier met meekleurende lens

Op de Globe zit een fotochromatisch vizier met REACTIV technologie. Dat betekent dat de kleur van de lens zich aanpast aan de hoeveelheid uv-licht. Op zonnige dagen is het vizier donker, terwijl bij sneeuwval het vizier veel licht doorlaat. Enorm handig want zo hebben we onder alle omstandigheden het beste zicht op de piste.

De helm die wij hebben getest heeft een roze lens in categorie 1-3 . De roze lens zorgt voor verhoogd perspectief bij minder lichte omstandigheden. Zo hebben we op dagen met sneeuwval nog steeds goed zicht op de piste en het verloop.

Op zonnige dagen filtert de lens meer dan genoeg licht. Wanneer we de helm in de herfst meenemen naar de gletsjer is het nog steeds aangenaam aan onze ogen.

De randen van het vizier zijn afgewerkt met een foam. Deze sluit goed bij het gezicht, maar laat wel een kleine kier over bij de wangen. Daar kan wat koude lucht doorstromen, maar dit voorkomt tegelijkertijd dat de helm beslaat.

Julbo Globe: Het vizier past zich aan de weersomstandigheden aan.
Het vizier past zich aan de weersomstandigheden aan.
Vizier openen en sluiten

Het vizier is soepel te bedienen met één hand. Zo kan je ook in de sleeplift het vizier openen. De constructie met het vizier is zo gemaakt, dat er geen sneeuw naar binnen kan vallen bij het openen van het vizier.

Geschikt voor brildragers

Julbo Globe is ook geschikt voor brildragers. Wanneer je een bril op sterkte met een niet al te groot frame hebt, gaat het vizier er moeiteloos overheen. Doordat de vizierhelm aan de onderkant een beetje ‘open’ is, zorgt de constante luchtstroom ervoor de je bril niet beslaat.

Skihelm met vizier een goede oplossing voor brildragers.
Skihelm met vizier een goede oplossing voor brildragers.
Mooi strak design

De matte, twee kleurige vormgeving van deze skihelm spreekt natuurlijk iedere wintersporter aan. Je kan kiezen tussen een zwarte vizierhelm, een witte, een roze of een blauwe. De afwerking (ventilatie, draaiknop voor instelbaarheid) is verder strak en minimalistisch chique.

Handige bewaarzak

De Julbo Globe wordt bezorgd in een mooie doos met een handige bewaarzak. Deze opbergzak zorgt er ook voor dat de helm en vooral het vizier niet beschadigen tijdens opslag en vervoer. Zorg daarom dat je de bewaarzak gebruikt, dan blijft de helm een stuk langer mooi!

Het vizier past zich aan de weersomstandigheden aan.
Julbo Globe: een comfortabele vizierhelm met superzicht.

Conclusie: comfortabele vizierhelm met superzicht

Ben je op zoek naar een veilige, comfortabele skihelm met vizier waarbij je onder alle omstandigheden goed zicht ervaart? Dan is de Julbo Globe zeker het overwegen waard! De optische prestaties van het vizier overtreft alle andere vizierhelmen uit onze test. Julbo Globe is misschien een investering, maar wat krijg je waar voor je geld! Zowel het vizier als de helm zelf zijn mega comfortabel. De afwerking is zacht, comfortabel en warm.

Het enige nadeel aan deze helm is dat hij op dit moment nog slecht verkrijgbaar is. Alleen in de webshop van OutdoorXL konden wij de helm vinden. Verschillende webshops hebben echter aangegeven dat ze binnenkort starten met de verkoop van de Globe. Deze fijne vizierhelm is dan o.a. verkrijgbaar bij: Bever, AS Adventures, Bouchier Sport en en Twinseasons.

Wil je meer weten over de Julbo Globe? Kijk dan op de website van Julbo.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Dit is waarom jouw hart sneller gaat kloppen in La Plagne
Ook interessant
Sunweb Snow Deals: de beste aanbiedingen voor deze winter – NU € 50 EXTRA korting