Toen we vorig jaar op de ISPO, een vakbeurs voor outdoor- en skikleding waren, pasten we de Leki Xplore skihandschoenen voor de eerste keer. En we waren direct onder de indruk. Wat een fijne handschoenen! Maar ja,een paar ski handschoenen uitproberen in een (verwarmde) beurshal is natuurlijk heel wat anders, dan ermee buiten in de sneeuw en kou skiën of boarden.

Daarom hebben we deze winter de Leki Xplore uitgebreid getest voor onze ski handschoenen test. Het resultaat? De Leki Xplore werd uitgeroepen tot beste koop. Waarom? Dat lees je in deze uitgebreide review.

Samenvatting review Leki Xplore ski handschoenen

Materiaal: geitenleer met Gore-Tex membraan..
Pasvorm: goed. Niet te ruim en niet te krap.
Boordlengte: lang (over de mouw).
Geschikt voor: herenmodel maar ook zeer geschikt voor dames.
Wat is leuk: draagcomfort, grip en verhouding prijs / kwaliteit.
Wat is minder: Trigger S werkt alleen met skistokken van Leki.
Kopen:
voor 129,95.

Lees de volledige review onder de afbeelding.

Leki Xplore review

Volledige review Leki Xplore ski handschoenen

Leki is vooral bekend als leverancier van skistokken. Op dat gebied zijn ze  wereldwijd marktleider. Sinds 1998 maken ze ook handschoenen. En zelfs zulke goede handschoenen dat het merk erg populair is onder wedstrijdskiërs. Inmiddels is er ook een lijn ontwikkeld voor recreatieve wintersporters. Hiervan is de Leki Xplore het topmodel.

Warmte en comfort van Leki Xplore ski handschoenen

Deze handschoenen zijn van binnen afgewerkt met zacht materiaal waardoor ze erg comfortabel aanvoelen. Wij vonden ze erg warm, zelfs bij temperaturen van -15 graden werden onze vingers niet koud. Sterker nog, als we de handschoenen uitdoen om met onze telefoon een paar foto’s te maken, worden onze handen in de Leki Xplore snel weer warm. En mocht je toch nog koude handen krijgen. Bovenop de handschoen zit een klein vakje waar je eventueel een handwarmer in kan stoppen. Zo ben je er van verzeker dat je geen koude handen krijgt.

Deze skibrillen beslaan niet
Met deze handschoenen krijg je geen koude handen
Grip en bewegingsvrijheid

Op gebied van grip zijn de handschoenen verrassend goed. De handschoenen zijn gemaakt van behoorlijk dik materiaal, maar toch heb je veel bewegingsvrijheid. Je telefoon pakken, een rits open of dicht maken is met deze handschoenen geen enkel probleem. Alleen voor de ritsen met een hele kleine ritssluiting moesten we ze uit doen.

Helaas kan je met deze handschoenen je telefoon niet bedienen. Dus krijg je toch af en toe koude handen als je een foto wilt maken op de piste. Maak je gebruik van een compacte fotocamera voor je foto’s op wintersport? Die kan je met deze handschoenen gewoon bedienen. Althans de camera die wij hebben (Olympus TG-5 Touch).

Handige bevestiging aan je pols

De Leki Xplore ski handschoenen zijn voorzien van een koord wat je met een soort van elastiek om je pols draagt. Zo weet je zeker dat je de handschoenen niet verliest als je ze uitdoet in de skilift of op de piste om een foto te maken. Wij zijn heel erg fan van deze eenvoudige toevoeging.  Het is ideaal als je je handschoen op de piste of in de lift uit moet doen om een rits dicht te doen, je skibril goed in te stellen of om een foto of video te maken met je telefoon.

Leki Xplore bevestig je op een handige manier aan je pols
Leki Xplore bevestig je op een handige manier aan je pols
Trigger S

In 2007 ontwikkelde Leki Trigger S, een systeem waarmee je de skistokken aan je handschoenen vastklikt. Dit systeem zorgt er voor dat de skistokken tijdens een ernstige val, of lawine, losschieten. Hierdoor is de kans op verwondingen bij jezelf of andere pistegebruikers een stuk kleiner.

De Leki Xplore is ook uitgerust met Trigger S. Dit betekent echter niet dat je deze handschoenen alleen in combinatie met Leki skistokken kunt gebruiken. Je kunt ze gelukkig ook ook met skistokken van andere merken gebruiken.

Let op: vanaf deze winter heeft Leki een nieuw Trigger systeem ontwikkelt: Leki Trigger 3D. Gelukkig is dit nieuwe kliksysteem te combineren met de Trigger S handschoenen.

Leki Xplore met Trigger S
Leki Xplore met Trigger S
Handschoen voor dames en heren

In de webshop van Bever stonden deze skihandschoenen van Leki aangemerkt als herenmodel. Wij vinden de handschoenen ook zeer geschikt voor dames. Deze skihandschoenen zijn warm en gemaakt met een zachte voering en daarmee geschikt voor iedere wintersporter.

Leki Xplore met Trigger S
Leki Xplore met Trigger S

Conclusie review Leki Xplore skihandschoenen

Alles aan deze skihandschoenen van Leki valt bij ons in de smaak. De kwaliteit, het ontwerp, de warme en zachte binnen voering, de prijs en natuurlijk de klik systeem. En hadden we al gezegd dat deze handschoenen warm zijn? Ook met temperaturen onder de 0 in de sleeplift. Dankzij Trigger S klik je hem zo aan bijhorende skistokken vast. Tenminste, als je Leki skistokken met Trigger S systeem bezit. Anders heb je niks aan dit systeem. Dan heb je gewoon een warme, comfortabele en enorm flexibele leren handschoen. Ook niet verkeerd toch?! Alleen online te koop in deze webshop.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review Sinner Toxic S skibril kind
Ook interessant
Live: zo mooi is het in Saalbach op dit moment