In mijn zoektocht naar een skibril passend bij mijn smalle gezicht, stuitte ik op het damesmodel Luna van Julbo. De bril heeft een kleinere pasvorm dan de meeste skibrillen uit de collectie van 2019-2020, maar geeft wel breed zicht. Daarbij heeft de bril een specifieke pasvorm voor dames.

Ik heb Julbo Luna vorige winter ruim 3 maanden uitvoerig getest voor onze skibrillen test. De weersomstandigheden waren uiteenlopend. We hebben prachtige zonnige dagen met strakblauwe lucht gehad maar ook dagen lang sneeuw (stormen). Onder alle weersomstandigheden is de skibril getest.

Ben je benieuwd wat het resultaat is? En voor welke weersomstandigheden Julbo Luna geschikt is? Lees dan deze volledige review.

Salzburgerland sneeuw
Julbo Luna, sneeuwbril getest onder alle weersomstandigheden

Samenvatting review Julbo Luna skibril voor dames

Pasvorm: damesskibril, geschikt voor smal gezicht.
Kleur lens: skibril met (rode) meekleurende lens.
Type lens: fotochromatisch.
Wat is leuk: skibril is vrouwelijk en heeft een perfecte pasvorm bij een smal gezicht.
Wat is minder: niet geschikt in combinatie met bril.
Kopen: vanaf € 154,95 in verschillende modellen beschikbaar.

Julbo Luna skibril voor dames met smal gezicht
Julbo Luna, perfecte pasvorm bij een smal gezicht

Volledige review Julbo Luna skibril voor dames

Na drie maanden behoort Julbo Luna tot één van de favoriete skibrillen voor dames. Nu komt dat mede doordat ik zelf een smal gezicht heb en deze bril daar bij uitstek geschikt voor is, maar er is meer.

Meekleurende lens

De lens van Julbo Luna is niet zo groot als bij de andere favoriete skibrillen. De bril heeft een duidelijk montuur waardoor de skibril bij een smal gezicht perfect aansluit. De lens is meekleurend en sferisch gevormd. Hierdoor heb je goed zicht onder verschillende weersomstandigheden.

Zowel op zonnige dagen als op dagen met extreem winterweer of sneeuw heb ik goed zicht op de piste. Ik zie reliëf en kan goed door de mist en sneeuw heen kijken. Wel is het zicht minder weids dan met skibril Skydome van Julbo. Persoonlijk heb ik hier geen problemen mee, ik heb zelf het gevoel dat het mij helpt mijn focus te behouden.

Julbo Luna skibril gecombineerd met Julbo Odissey skihelm.

Pasvorm

+100 voor de pasvorm van Julbo Luna. Veruit de meest comfortabele Julbo skibril die ik ooit heb gedragen. De bril sluit zo fijn aan bij mijn smalle gezicht. Maar ook drukt deze bril niet op mijn neus of wangen. De skibril is in het geheel net een slag kleiner als alle andere skibrillen die we deze winter testten. In een tijdperk waarin skibrillen steeds groter worden is dat heel welkom. De grootte van de moderne skibrillen heeft namelijk voor mij als nadeel dat ik er niet lekker mee kan eten of praten. Bij het bewegen van mijn kaak, drukt de skibril op mijn gezicht. Julbo Luna niet. Ik kan deze skibril de hele dag ophouden zonder dat de bril irriteert. Heel fijn.

skibril voor smal gezicht
Dankzij de smallere pasvorm drukt de bril niet op de neus
Speciaal voor dames

Naast een pasvorm voor de wat fijnere gezichten, is Julbo Luna ook vrouwelijk vormgegeven. De skibril is verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins, zodat je hem kan combineren met je skikleding of helm. Mijn skibril heeft een paars frame en een luipaard print op de band, maar er zijn heel veel verschillende dessins mogelijk. Kies iets uit waar je jaren mee vooruit kan, want Julbo Luna lijkt onverwoestbaar. En mocht er toch iets met de skibril gebeuren? Dan kan je bij de meeste sportzaken (althans in Oostenrijk) de lens laten vervangen. Ideaal en binnen een paar minuten gebeurd!

Julbo Luna ook geschikt voor op de gletsjer
Perfect zicht op de gletsjer

Conclusie review Julbo Luna skibril voor dames

Julbo Luna is een fijne all-round skibril voor dames met een smal gezicht. Onder alle omstandigheden (sneeuw, zon en alles daartussen) is het zicht goed. Reliëf op de piste is duidelijk zichtbaar en de bril sluit mooi aan. De vrouwelijke vormgeving en het aanbod in kleuren en prints zorgen ervoor dat je een skibril kan vinden die bij jouw outfit past.

Skibril Luna koop je vanaf 154,95 euro bij Bever. Bekijk vooral ook de meest aantrekkelijke skibril aanbieding van dit moment!

 

 

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Obertauern nog kindvriendelijker door komst Bobby’s Monsterland
Ook interessant
Live: verse sneeuw op de gletsjers – nog 80 cm sneeuw onderweg