Wij gaan het liefst de piste op met een skibril met fotochromatische lens. Deze brillen met meekleurende glazen zijn ideaal voor alle weersomstandigheden. De lens van de sneeuwbril past zich zelf aan de weersomstandigheden aan. Het wisselen tussen een skibril en je ski zonnebril is hiermee voorgoed verleden tijd.

De Skydome met meekleurende Zebra lens is het paradepaardje van Julbo. Met de Julbo Skydome Zebra Light koop je een sneeuwbril waarmee je onder alle omstandigheden de piste op kan. Het frameloze montuur en de sferische lens zorgen ervoor dat je een extreem breed zicht hebt.

Review Julbo Skydome Zebra Light Test

Samenvatting review Julbo Skydome Zebra Light

Kleur Lens: Fotochromatisch (meekleurend)
Type lens: Sferisch.
Kleur: Frame is in verschillende kleuren verkrijgbaar
Leuk: De beste bril uit onze skibrillen test.  Extreem goed en breed zicht.
Minder leuk: Deze skibril is niet goedkoop, maar absoluut zijn geld waard.
Prijs: Deze door ons geteste sneeuwbril kost € 209,95 in deze webshop.

Deze skibril is zowel geschikt voor dames als voor heren en kan ook over een bril worden gedragen.

Lees de volledige review van Julbo  Skydome Zebra Light skibril onder de foto.

Een skibril of zonnebril is een must in Obertauern

 

Review Julbo Skydome Zebra Light skibril

De Skydome is de nieuwste skibril van Julbo en is echt een hele fijne sneeuwbril. De grote sferische lens en het frameloze ‘montuur’ zorgen dat je een super groot en breed zicht hebt. De meekleurende skibril is zo goed, dat je echt onder alle omstandigheden kunt wintersporten.

Bij Julbo worden frames en lenzen in verschillende samenstellingen geassembleerd en verkocht. De skibril die wij getest hebben is opgebouwd uit het frame ‘Skydome’ en de fotochromatische lens ‘Zebra Light’.

Frame en pasvorm: Julbo Skydome

De Julbo Skydome is een lichtgewicht (135 gram), frameloze constructie. Eigenlijk een heel minimalistisch frame dus. Hierdoor heb je echt een heel groot blikveld. Zowel omhoog en omlaag als links en rechts. Makkelijk als je bijvoorbeeld de rits van je jas dicht wil doen, iets wat ons met een goedkopere skibril met dikker frame niet lukte.

Qua pasvorm is deze bril zeer aangenaam. Met de instelbare band pas je hem makkelijk op de maat van je skihelm aan. Hij sluit goed rondom je ogen. We hebben de bril getest met vier verschillende skihelmen en bij alle vier sluit deze skibril goed aan. Niet een keer ontstond er een ‘goggle gap’.  Natuurlijk is de combinatie met Julbo Odysee skihelm het meest optimaal. Deze helm en bril zijn gewoonweg voor elkaar gemaakt. De siliconen op aan de binnenkant van de hoofdband zijn ook erg handig, deze zorgen er voor dat de skibril niet van je helm afglijdt en goed op zijn plek blijft zitten.

Julbo Skydome zicht bij mist en sneeuw

Lens: Zebra Light

We waren al bekend met de Zebralens van Julbo. Vorig jaar testten we deze lens al in combinatie met het Julbo aerospace frame en we waren er toen ook al erg enthousiast over en dat zijn we nog steeds. Of het nu extreem zonnig is of sneeuwt, de lens geeft reliëf echt opvallend goed weer, waardoor je goed in staat bent om de piste in te schatten. Zelfs als het echt extreem mistig is. Niet voor niets is deze bril onze favoriet uit de skibrillen test van dit jaar!

De Zebra is een meekleurende, of fotochromatische lens. Deze past zich naar de lichtomstandigheden aan. Bij fel licht wordt de lens donkerder en bij bewolking wordt de lens lichter. Handig, want zo heb je een skibril voor alle weersomstandigheden. Deze bril valt in de categoriën 1 tot en met 3 en is dus geschikt voor zonnige dagen en dagen dat het sneeuwt.

Skibril geschikt voor brildragers

Het frame van de Julbo Skydome is groot genoeg om ook over een normale bril te dragen. Hierdoor is het een goed alternatief voor een skihelm met vizier. Zelfs een bril met een groot frame past goed onder deze sneeuwbril.

julbo skydome skibril review

Julbo Skydome Zebra Light kopen

Wat is dit toch een fijne skibril! De skibril wordt geleverd met een opbergzakje. In dit zakje zit een versteviging ter bescherming van de skibril. Ideaal om de bril in te bewaren en te vervoeren. Vergeet niet om de skibril wel eerst goed te laten drogen voordat je hem opbergt.

Een goede skibril is nooit echt goedkoop, maar bedenk dat goed zicht op de piste ook wat waard is.  Deze sneeuwbril kost € 209,95  en is onder meer verkrijgbaar via de webshop van Bever.

 

Het testen van producten en publiceren van reviews is voor ons een serieuze zaak. Wij testen de producten uitvoerig en gaan niet over één nacht ijs (of sneeuw). Voor het schrijven van reviews ontvangen wij doorgaans een vergoeding. Deze vergoeding is puur voor de tijd die wij investeren en staat los van de inhoud van de review en ons oordeel.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
5x skihelm aanbieding die je niet wil missen
Ook interessant
Review: Keen snowboots voor kinderen getest