Voor onze thermoshirt test, wilde ik heel graag een thermoshirt van Kari Traa testen. Maar op het moment dat wij begonnen met testen, kon ik het shirt nergens in Nederland vinden. Later in het seizoen verscheen de thermokleding collectie bij Bever in de online shop. En kon ik eindelijk testen! In deze review van Kari Traa thermokleding lees je hoe dat eraan toe ging en wat de bevindingen zijn.

Samenvatting review Kari Traa thermokleding

Materiaal: 100% merino wol.
Pasvorm: nauwsluitend, getailleerd.
Warmte: warm.
Wat is leuk: houdt je droog, super zacht materiaal en oogstrelend design.
Wat is minder: verpakt in plastic omhulsel.
Kopen: nu in de uitverkoop voor € 82,46.

Complete review Kari Traa thermokleding

Ik heb het liefst thermokleding van merino wol. Sinds ik mij bewust ben van het plastic wat in synthetica gebruikt wordt, gebruik ik bijna alleen nog maar wollen producten. Kari Traa maakt thermokleding van verschillende samenstellingen, maar dit shirt is volledig van merino wol gemaakt. Het verbaasd mij dan ook om te zien dat het in een (weliswaar mooie) plastic verpakking zit. Ik vraag aan de verkoopster waarom hiervoor gekozen is en blijkbaar ben ik niet de eerste wie dit vraagt. De verpakking zal op niet al te lange termijn aangepast worden. Fijn, want minder plastic is ook mijn idee achter meer investeren in wol.

Materiaal en pasvorm

100% merino wol, kriebelt dat niet? Nee, helemaal niet. Het merino wollen thermoshirt van Kari Traa is, zover mogelijk, nog zachter dan Helly Hansen merino mid. Mijn huid is heel gevoelig voor kriebel (allergisch ben ik gelukkig niet, ik kan alleen niet tegen iets wat prikt of kriebelt). Maar in dit thermoshirt voel ik me direct comfortabel. Zacht, warm en perfect sluitend. Geen naden, geen gekriebel, niks wat kan irriteren. En het beste is: ook na 5 wasbeurten is het shirt nog onveranderd zacht.

Warmte

Dit is niet het warmste shirt uit de thermoshirt test. Die eer is voor Odlo Blackcomb. Maar dit is wel het warmste thermoshirt van merino wol wat ik getest heb. Daarbij is deze baselayer warm zodra je hem aantrekt, dit in tegenstelling tot Odlo Blackcomb, die een beetje ‘opwarmingstijd’ vereist. Wanneer ik ’s morgens om 06.00 uur bij -15 graden dit shirt aantrek, voel ik dat het warm is.

Wanneer ik ’s middags een keer in de volle zon een berg beklim met sneeuwschoenen merk ik dat het thermoshirt, ondanks de warmte, goed vocht afvoert. Ik blijf volledig droog in de warmte van mijn eigen inspanning en de zon. Opmerkelijk! Waarschijnlijk heeft dit er iets mee te maken dat het materiaal aan de binnenkant van de arm en langs de zijkant van het lichaam dunner is dan op de rest van het lichaam?

Design en duurzaamheid

Het design is fantastisch! De prints zijn typisch Scandinavisch (Kari Traa komt uit Noorwegen) en de verschillende kleuren en patronen zorgen ervoor dat er bijna altijd iets is wat bij je past. Het ontwerp is lang en nauwsluitend maar niet te strak, heel fijn voor wat langere slanke dames.

Met de duurzaamheid van het thermoshirt zit het wel goed. Na twee hele dagen intensief sporten is er nog geen sprake van nare geurtjes. Het thermoshirt is ondertussen zo’n 5 keer gewassen en ziet er nog als nieuw uit.

Waar te koop?

Je kan thermokleding van Kari Traa sinds deze winter kopen in de webshop van Bever. Op dit moment is het uitverkoop en kost de baselayer € 82,- met de kortingscode 2019SALE20 komt daar nog eens 20% korting bovenop. Al met al een zeer goede deal voor een thermoshirt van deze kwaliteit!

 

 

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Foto update: Oostenrijkse wintersportdorpen onder een verse laag sneeuw
Ook interessant
Skikleding in maart of april? Met deze kleine aanpassingen ben je er klaar voor