Dit jaar hebben we meerdere thermoshirts van verschillend matriaal getest. Het Odlo Blackcomb thermoshirt voor dames en heren was voor ons een aangename verassing. Wat een mooie pasvorm en vooral: wat een warm shirt!  Niet voor niets hebben we deze thermo opgenomen in onze selectie van beste thermoshirts van deze winter. Wat is er bijzonder aan de Odlo Blackcomb? Dat vertellen we in deze review!

Odlo Blackcomb thermoshirt review

Samenvatting review Odlo Blackcomb thermoshirt

Materiaal: Gerecycled polyester, polyamide en elastaan
Pasvorm: Strak, nauwsluitend (als je tussen twee maten inzit, kies dan de grootste maat).
Geschikt voor: dames en heren
Warmte: Heel warm.
Wat is leuk: Met dit thermoshirt krijg je het zeker niet koud. Geurtechnologie voorkomt nare geurtjes
Wat is minder: Droogt langzaam na het wassen.
Kopen: voor 79,95 euro bij Bever.nl of vanaf 39,95 bij Bol.com.

Odlo Blackcomb Thermoshirt review

Volledige review Odlo  Blackcomb thermoshirt

De belofte van Odlo Blackcomb is stijlvol en multifunctioneel. Deze eigenschappen houden je volgens Odlo warm, beschermd en onder alle activiteit droog. Mede daarom hebben we dit thermoshirt afgelopen maanden uitvoerig getest. Op koude dagen en op warme dagen.

Materiaal en duurzaamheid

Dit thermoshirt is volledig gefabriceerd van synthetisch materiaal. Dit functioneert uitstekend, maar is wel gemaakt op basis van olie. Niet optimaal als het gaat om duurzaamheid. Gelukkig gebruikt Odlo voor de productie van dit thermoshirt uitsluitend gerecycled materiaal. Zo heb je toch een duurzaam synthetisch shirt zonder dat het afbreuk doet aan functionaliteit.

Pasvorm

De Odlo Blackcomb is gemaakt van elastisch materiaal, hierdoor valt het erg strak om je lichaam. Qua maatvoering valt dit  thermoshirt vrij klein. Geen probleem als je smal en slank bent, maar als je wat breder bent, dan kan je beter een maat groter kopen dan je normaal gesproken zou doen.

Odlo Blackcomb review

Warm

De Odlo Blackcomb is het warmste thermoshirt dat ik deze winter getest heb. Met dit shirt heb ik het zelfs bij extreem lage temperaturen niet koud gekregen. Dit thermoshirt is zo warm, dat op minder koude dagen een midlayer overbodig is. Toen ik bij temperaturen rond het vriespunt ging skiën was dit shirt met alleen een hardshell ski jas voldoende om het het niet koud te krijgen.

Hou er wel rekening mee dat het synthetisch materiaal heel even nodig heeft voordat het warm aanvoelt. Het shirt kan ’s morgens best wel fris aanvoelen als je hem aantrekt. Maar zodra je er in gaat bewegen wordt het vanzelf warm. Ben je iemand die snel en veel transpireert? Kies dan voor een dunne, goed ademende midlayer en buitenlaag.

Design

Het design van de Odlo Blackcomb ziet er goed uit. Het shirt heeft lange mouwen en is verkrijgbaar in verschillende kleurcombinaties. Wat betreft design voldoet het thermoshirt dus aan de belofte: stijlvol is het zeker.

Wassen

Het thermoshirt gaf de eerste twee keer wassen (1e keer in de machine, 2e keer op de hand) ontzettend veel kleur af aan het water. Ik adviseer daarom om het in ieder geval de eerste twee keer apart te wassen. In verhouding tot andere thermoshirts heeft dit shirt wel wat langer de tijd nodig om te drogen. Ik heb het ‘s avonds nat weggehangen maar de volgende ochtend was het nog vochtig. Pluspunt is dat het shirt erg lang mee gaat. Zelfs na twee winters intensief gebruik ziet het shirt er nog prima uit. En is het onverminderd warm.

vrouw stopt waszak met skikleding in de wasmachine

Wat kost het? Waar kan ik het kopen?

De adviesprijs van dit thermoshirt is 80 euro. Op dit moment is het echter overal uitverkoop en kan je de Odlo Blackcomb al kopen vanaf 39,95 euro. De thermokleding van Odlo is bij veel webshops verkrijgbaar onder meer bij Bever.nl en bol.com.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Het sneeuwt in Oostenrijk: nog 25 cm sneeuw verwacht
Ook interessant
Live: nu 30 cm sneeuw, daarna koud en zonnig