Een fotochromatische skibril is ideaal. Je kan ermee wintersport onder alle weersomstandigheden, zonder van bril of lens te wisselen. Met een skibril met meekleurende lens hoef je nooit meer te twijfelen of je nou je skibril of zonnebril op doet.

De meekleurende glazen van de sneeuwbril passen zich automatisch naar de hoeveelheid licht aan. Bij fel licht wordt de lens donkerder en bij bewolking wordt de lens lichter. Handig, want zo heb je onder alle weersomstandigheden een goede skibril en hoef je nooit meer te wisselen tussen je zonnebril en je skibril.

Julbo Oddissey white
Damesskibril Julbo Luna: eyecatcher op de piste.

Fotochromatische skibril kopen? Bekijk onze selectie

Ben je op zoek naar een goede fotochromatische skibril? Speciaal voor onze lezers hebben we de beste skibrillen met meekleurende lenzen van dit moment geselecteerd. Kijk nu snel welke sneeuwbril het beste bij jou past en koop hem direct bij de goedkoopste aanbieder!

1. Onze favoriet: Julbo Skydome  – € 209,95

Wij gaan het liefst de piste op met de Julbo Skydome. Deze skibril met meekleurende lens is perfect onder alle weersomstandigheden. Vooral de kwaliteit van de lens is extreem goed. Het frameloze montuur en de sferische lens zorgen ervoor dat je een breed zicht hebt en de lens van de sneeuwbril past zich snel aan wisselende weersomstandigheden aan.

Deze skibril is zowel geschikt voor dames als voor heren en is voor € 209,95 te koop via de webshop van Bever. Wil je meer weten? Lees dan onze uitgebreide review van de Julbo Skydome.


2. Beste prijs / kwaliteit: Sinner Mohawk – € 129,-

Sinner is een Nederlandse fabrikant van skibrillen en helmen. De ‘Mohawk’ is hun paradepaardje. Je kunt de bril kopen met verwisselbare lens, maar ook  met fotochromatische lens. Behalve meekleurend is de lens ook nog eens gepolariseerd, waardoor je geen last hebt van de schitteringen van de zon op de sneeuw. Qua prijs / kwaliteit verhouding is dit de beste fotochromatische sneeuwbril die er is. Sinner Mohawk is onder meer te koop bij Bol.com en kost ongeveer 130 euro.


3. Julbo Luna: perfect voor dames  – € 164,95

Met Julbo Luna gaan dames stijlvol de piste op. Deze bril is gewoon zó vrouwelijk: de kleur, de print en zelfs de lens schreeuwen schoonheid. Zelfs de saaiste skihelm vrolijk je op met deze skibril. Deze skibril heeft een smallere pasvorm dan gemiddeld, maar geeft wel extreem breed zicht. Typisch een skibril voor dames dus!

Deze skibril kost € 154,95 en is onder meer verkrijgbaar bij Bever.nl


4. Goedkope fotochromatische skibril – € 64,99

Ben je op zoek naar een skibril met meekleurende lens? Maar wil je niet te veel betalen? Kijk dan eens bij Decathlon, daar kan je voor nog geen 60 euro een meekleurende skibril kopen.

Vorig jaar hebben we deze uitgebreid getest en werden positief verrast. De verschillen met de brillen uit het duurdere segment zitten vooral in de weidsheid van het zicht, de afwerking, maar ook in de lens. Het duurt iets langer voordat de lens zich aanpast. Het zicht bij dichte mist of sneeuwval is net wat minder scherp en bij volle zon laat de lens ietwat teveel licht door. Al met al een sneeuwbril met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Een skibril met meekleurende lens voor alle omstandigheden.
Een skibril met meekleurende lens voor alle omstandigheden.

Tips als je een fotochromatische skibril gaat kopen

Tenslotte nog een aantal handige tips voor het kopen van een skibril.

De pasvorm van de sneeuwbril

Let, wanneer je een skibril gaat kopen, goed op de pasvorm. De sneeuwbril past goed, wanneer deze naadloos aansluit op je gezicht. Er mogen geen luchtgaten ontstaan, anders komt er vocht achter de bril en krijg je condensvorming.

Combinatie met skihelm

Let er ook op dat de skibril goed aansluit bij je skihelm. Een skihelm maakt je hoofd breder. Het beste zet je een skihelm op voordat je een skibril gaat passen. Gelukkig sluiten de meest gangbare merken allemaal op elkaar aan.

Brildrager? Koop dan een OTG-skibril

Voor brildragers zijn er speciale skibrillen verkrijgbaar: OTG-skibrillen. Deze kan je over je reguliere bril dragen. Een aantal reguliere skibrillen kan je overigens ook gewoon over een reguliere bril dragen. Brildragers kunnen ook overwegen om een skihelm met vizier te kopen. Deze past doorgaans over een bril. Er zijn ook vizierhelmen met meekleurend vizier te koop. Twijfel je? Lees dan ons informatieve artikel: skihelm met of zonder vizier – onze ervaringen met de vizierhelm.

Ook als het sneeuwt
Ook wanneer het sneeuwt!

Fotochromatische skibril: samenvatting en meest gestelde vragen

Hieronder hebben we belangrijkste informatie over fotochromatische skibrillen nog een keer op een rij gezet.

Wat is de beste fotochromatische skibril?

Ieder jaar doen we een uitgebreide test om de beste skibril te selecteren. Van de top 10, zijn onderstaande skibrillen fotochromatisch:

Cyrius – onze favoriet uit de skibrillen test (uniseks)
Shadow – vrouwelijke eyecatcher
Wedze – fotochromatische bril voor lage prijs
Mohawk – beste prijs / kwaliteit

Waar moet je op letten als je een fotochromatische skibril gaat kopen?

Belangrijkste zaken om op te letten zijn: pasvorm, lenskleur en categorie en of de skibril aansluit bij jouw wensen. Hier leggen we het allemaal uit.

Eerder verschenen
Ultieme sneeuwzekerheid en 10 andere excuses voor een wintersport in Engelberg-Titlis
Ook interessant
Wat houdt het nieuwe LEKI Trigger 3D systeem in?