Skiën in maart of april betekent voorjaarskiën. Doorgaans is het mooi, zonnig weer en moet je het doen met de sneeuw van voorgaande weken. ’s Middags kan het echt al warm zijn. Soms zelfs warm genoeg om in je t-shirt op een terras te zitten. Niet verkeerd natuurlijk. Maar het kan ook gewoon vriezen en sneeuwen.

Allemaal prima, zolang je de juiste kleding maar bij je hebt. Let daarom even op onderstaande tips.

Skikleding in maart: zorg voor geschikt thermo ondergoed

Ga nooit de piste op zonder functioneel thermo ondergoed.

Thermokleding houdt je lichaam droog, vrij van zweet en het voorkomt nare geurtjes. Zonder goede thermokleding kan de rest van je outfit nog zo functioneel zijn, het werkt niet.

Thermokleding voor het voorjaar moet vooral van de lichte materiaal zijn. Het afvoeren van zweet is de belangrijkste functie deze weken. Dus geen dikke warme baselayer. Maar een lichtgewicht thermoshirt en broek volstaan.

Onze favorieten thermoshirts voor de lente? Deze van Kari Traa

Skikleding in maart: zorg voor een dunne ski jas

Een enkele laag is genoeg. Kies voor een donzen midlayer of je hardshell buitenlaag.

Het dragen van beide lagen is (tijdens mooie dagen) overdreven. Neem wel een fleecetrui mee zodat je eventueel een tussenlaag aan kan trekken op iets koudere dagen.

Skikleding in maart: vergeet je zonnecreme en zonnebril niet

De zon kan behoorlijk fel zijn in maart. Neem daarom zonnecrème mee (een speciale wintersport zonnecrème beschermt niet alleen tegen zon, maar ook tegen kou en bevriest niet op je huid). En iets om je lippen mee te beschermen. Zo voorkom je veel ellende.

Op de piste doe je er goed aan je skibril (zorg voor een skibril categorie 3) op te houden. Maar op het terras heb je waarschijnlijk een zonnebril nodig. Allebei inpakken dus.

 

skikleding maart - terras in de zon

Skikleding in maart: flexibel dankzij je skirugzak

Ben je in het bezit van een skirugzak? Neem deze dan mee. Zo kan je altijd een laag uittrekken of aantrekken. Niks is namelijk zo wisselvallig als het weer in de Alpen. Hetzelfde geldt voor je buff, zonnebril en je skibril.

badhofgastein wintersport

Standaard uitrusting als basis voor je skikleding in maart of april

Naast bovenstaande neem je uiteraard ‘gewoon’ het gebruikelijke mee. Naast zonnig weer en hogere temperaturen kan je namelijk ook nog kou of een sneeuwdump verwachten. Dus ga je nog op wintersport in maart of april? Dan ben je gewoon een lucky basterd. Geniet ervan!

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: Kari Traa thermokleding getest
Ook interessant
Sneeuwdump onderweg naar Oostenrijk. Valt er echt 150 cm?