Vorige winter werden mijn paarse LEKI skistokken gestolen voor de berghut. Ze hadden de eigenaar van een paar minder mooie stokken verleid om een kleine misdaad te begaan. Ik twijfelde of ik weer zulke in het oog springende skistokken wilde, of dat ik beter voor een paar onopvallende skistokken kon gaan. Maar toen LEKI Spitfire 3D voorbijkwam, was de keuze snel gemaakt. Want een knalroze skistok mét het nieuwste 3D kliksysteem? Die kan ik niet weerstaan. Ondertussen ben ik ruim twee maanden op pad geweest met mijn skistokken en LEKI Griffin 3D handschoenen. Hoe dit bevalt, lees je in deze review.

Review LEKI Griffin handschoenen en Spitfire skistokken met 3D kliksysteem.
Review LEKI Griffin handschoenen en Spitfire skistokken met 3D kliksysteem.

Specificatie LEKI Griffin 3D en Spitfire 3D

Materiaal handschoenen: geitenleer en primaloft.
Pasvorm handschoenen: comfortabel, met race padding.
Boordlengte handschoenen: middellang en nauwsluitend.
Warmte handschoenen: zeer warm.
Geschikt voor: fanatieke skiërs.
Wat is leuk: warmte en het nieuwste 3D kliksysteem van LEKI.
Wat is minder: de stokken springen nogal in het oog, ik durf ze niet buiten achter te laten bij een berghut en ze gaan dus overal mee naar binnen.
LEKI Griffin 3D en Spitfire 3D kopen: handschoenen voor 130 euro en Spitfire skistokken voor 100 euro.

LEKI Griffin handschoenen review
LEKI Griffin handschoenen review

Uitgebreide review van LEKI Griffin 3D en Spitfire 3D

LEKI Griffin Pro 3D is gemaakt voor ambiteuze skiërs. De handschoenen zijn stevig en beschermend, geinspireerd door racehandschoenen. Dit uit zich in padding op de knokkels van de vingers. De handschoenen ogen stoer, sportief en robuust. De combinatie met de ultra vrouwelijke Spitfire 3D skistok zorgt voor contrast en tegelijkertijd voor de beste veiligheid op en naast de piste. Want als het op veiligheid aankomt, verslaat niks het LEKI Trigger 3D systeem.

De gouden combinatie?

LEKI maakt al meer dan 20 jaar skistokken en skihandschoenen die aan elkaar verbonden zijn met een kliksysteem. Een paar jaar geleden is het Trigger S systeem vervangen door Trigger 3D. Dit is voor mij de eerste keer dat zowel mijn skistokken als mijn handschoenen Trigger 3D hebben en ik ben benieuwd of ik verschil merk. Het vastklikken loopt in ieder geval soepel en snel. Maar heel eerlijk, dat was met mijn vorige stokken al het geval. De release knop (die je indruk om de handschoenen los te klikken) is iets soepeler en kan ook verder ingedrukt worden. Volgens LEKI laten de stokken sneller los, bij het losmaken merk ik dit niet. Maar waarschijnlijk duidt LEKI hier op het loslaten in veiligheidssituaties zoals bij een val. Ik ski voorzichtig en ben nog niet gevallen, maar dat het systeem werkt kan zeker beamen.

Hiervoor had ik trouwens al wel handschoenen met Trigger 3D, maar hadden mijn skistokken Trigger S. Gelukkig werkt deze combinatie ook gewoon. De nieuwe set geeft mij wel een veilig gevoel tijdens het skiën.

Warmte en comfort LEKI Griffin handschoenen

Ik ben een koukleum. Maar wel een eigenwijze koukleum, want ik wil zelfs op de meest koude dagen de piste nog op. Warme handschoenen zijn daarom een must voor mij. LEKI Griffin is warm zonder dat mijn handen klam of zweterig worden. Ik heb echt nog geen moment koude vingers gehad met deze handschoenen.

Pasvorm

De handschoenen hebben een zogenaamde Pro Fit pasvorm. Deze pasvorm komt vanuit het racesegment en staat voor een voorkromming in de hand. Ook is de handschoen voorzien van stootvlakken op de knokkels. Omdat mijn kinderen aan wedstrijdskiën hebben gedaan, herken ik dit gelijk als een racehandschoen. Echter, de handschoenen zijn minder dik gevoerd en minder stroef. Daarbij is alles aan deze handschoen zacht. vooral de binnen voering. Ik heb een smalle hand met lange vingers, wt perfect past bij deze nauwsluitende pasvorm van LEKI.

Grip

Het laatste waar ik graag aandacht aan wil besteden is de grip. De handschoenen hebben een soort ruwe bewerking op de vingertoppen. Het lukt mij niet om hiermee ene telefoon te bedienen, maar ik heb er wel heel veel grip mee. Mijn telefoon zal in ieder geval niet uit mijn handen vallen als ik tijdens het skiën foto’s aan het maken ben. Ook ritsen van jassen kan ik makkelijk openen en sluiten met deze handschoenen aan. Zowel de handschoen als de skistokken hebben een soort anti slip coating, waardoor de grip op skistokken onovertroffen is.

Conclusie van onze ervaring met LEKI Griffin 3D handschoenen en Spitfire 3D skistokken

Wie zichzelf echt goed wil verrassen met een paar fijne skihandschoenen en bijhorende stokken, kan ik deze set van harte aanbevelen. Voor mij gaat er sowieso niks boven het Trigger systeem van LEKI, ik ski al jaren niet meer met sleeves om mijn armen. De stokken worden uiteraard geleverd met harnassen, mocht je geen LEKI handschoenen bezitten, dan kan je deze harnassen om je handschoenen dragen en toch gebruik maken van het kliksysteem.

Ik vind de witte handschoenen met de roze stokken echt een lust voor het oog. Maar voor heren zijn er ook andere kleuren beschikbaar 😉 Laat je hierdoor dus vooral niet afschrikken. En koukleumen hoeven zich met deze handschoenen echt geen zorgen te maken over koude vingers op de piste.

LEKI Griffin ski handschoenen hebben een adviesprijs van 130 euro en Spitfire 3D skistokken 100 euro. Voor 230 euro sta je dus helemaal volgens de laatste (en meest veilige) standaard op de piste.

 

 

 

Eerder verschenen
Thermokleding wassen: verschillende materialen, en wasmiddelen
Ook interessant
5 fouten die je als beginnende snowboarder absoluut wilt vermijden