Na één dag op de piste met Julbo Skydome Reactiv wist ik het al zeker. Dit wordt deze winter mijn favoriete skibril!

De Skydome met meekleurende Reactiv lens is het paradepaardje van Julbo. Het frameloze montuur en de sferische lens zorgen ervoor dat je een extreem breed zicht ervaart. En de fotochromatisch lens zorgt er ook nog eens voor dat de skibril zich aan de weersomstandigheden aanpast. Waarom Julbo Skydome zo goed scoort in onze skibril test? Dat lees je in deze uitgebreide review.

Fotochromatische skibril Julbo Skydome

Samenvatting review Julbo Skydome Reactiv

Type: fotochromatische skibril.
Pasvorm: de sneeuwbril is maat XXL, maar past ook bij ‘normale’ gezichtsvorm.
Kleur Lens: geel, dat zorgt voor extra veel contrast.
Type lens: sferisch, meekleurend in categorie 1-3.
Wat is leuk: de beste uit onze skibrillen test.  Extreem goed en breed zicht.
Minder leuk: deze skibril is niet goedkoop, maar absoluut zijn geld waard.
Prijs: Deze door ons geteste sneeuwbril heeft een adviesprijs van € 234,95.

Skibril in de sleeplift
Julbo Skydome (links) en Julbo Destiny (rechts).

Review Julbo Skydome Reactiv skibril

Het liefste ga ik met een fotochromatische skibril de piste op. Deze brillen met meekleurende glazen zijn ideaal voor alle weersomstandigheden. De lens van een fotochromatische skibril past zich namelijk zelf aan de weersomstandigheden aan. Zo kan ik met een sneeuwbril onder alle omstandigheden wintersporten.

Bij Julbo worden frames en lenzen in verschillende samenstellingen geassembleerd en verkocht. De skibril die wij getest hebben is opgebouwd uit het frame ‘Skydome’ en de fotochromatische lens ‘Reactiv’. Meer informatie over de verschillende uitvoeringen is te vinden op de website van Julbo.

Skydome, poeder, handschoenen, blij
Julbo Skydome onze favoriete skibril voor deze winter.

Frame en pasvorm: Julbo Skydome

Julbo Skydome is een lichtgewicht (135 gram) skibril met frameloze constructie. Eigenlijk een heel minimalistisch frame dus. De grote sferische lens en het frameloze ‘montuur’ zorgen voor een super groot en breed een heel groot blikveld. Zowel omhoog en omlaag als links en rechts.

Qua pasvorm is deze bril zeer aangenaam. Met de instelbare band pas is de bril eenvoudig op de maat van je skihelm aan te passen. Hoewel de maat van de skibril staat aangegeven als XXL, sluit hij bij mij (normale gezichtsvorm) goed rondom de ogen aan. Ik heb de bril getest met vier verschillende skihelmen en bij allemaal sluit deze skibril goed aan. Niet een keer ontstond er een ‘goggle gap’.  Natuurlijk is de combinatie met Julbo Promethée het meest optimaal. Deze helm en bril zijn gewoonweg voor elkaar gemaakt. De siliconen strip op de band van de skibril zorgen ervoor dat de skibril niet van de helm afglijdt en goed op zijn plek blijft zitten.

Julbo Skydome skibril in de zon
De combinatie met skihelm Promethée is optimaal.

Reactiv lens voor onovertroffen optische prestaties

Julbo Skydome is voorzien van een door Julbo zelf geproduceerde fotochromatische lens. De lens past zich automatisch aan de omstandigheden aan en is volgens de specificaties geschikt voor bewolkt weer (categorie 1) tot en met dagen waarop de zon fel schijnt (categorie 3). Met name op zonnige dagen is de lens een genot om door te kijken. De reactiv technologie zorgt er voor dat de kleur van de lens zich super snel aan de omstandigheden aanpast. Zo heeft de skibril letterlijk slechts een paar seconde nodig wanneer we van een zonnige piste de schaduw inskiën.

Op het gebied van optische prestaties neemt Julbo al langer de lead onder de skibrillen. Bij Skydome Reactiv worden contrasten op de piste goed zichtbaar. Daardoor kan ik ook bij mist en bewolking goed inschatten hoe de piste loopt. Of het nu extreem zonnig is of sneeuwt, de lens geeft reliëf echt opvallend goed weer, waardoor je goed in staat bent om de piste in te schatten.

Een skibril of zonnebril is een must in Obertauern
Zowel verkrijgbaar voor dames, als voor heren.

Skibril geschikt voor brildragers

Officieel is Julbo Skydome geen skibril voor brildragers. Speciaal daarvoor heeft het Franse merk een uitgebreide OTG-skibrillen lijn. Het frame van de Julbo Skydome is echter groot genoeg om over een normale bril te dragen. Zelfs een bril met een groot frame past goed onder deze sneeuwbril.

Julbo Skydome Reactiv kopen

Wat is dit toch een fijne skibril! De skibril wordt geleverd met een opbergzakje. In dit zakje zit een versteviging ter bescherming van de skibril. Ideaal om de bril in te bewaren en te vervoeren. Vergeet niet om de skibril wel eerst goed te laten drogen voordat je hem opbergt.

Een goede skibril is nooit echt goedkoop, maar bedenk dat goed zicht op de piste ook wat waard is.  Julbo Skydome kost € 234,95  en is onder meer verkrijgbaar via de webshops van Bever, AS Adventures en Bouchier Sport.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
7 verrassingen die je tijdens een familie wintersport in Tsjechië te wachten staan
Ook interessant
LIVE: Koning Winter zorgt voor witte skigebieden – nog 1,5 meter sneeuw onderweg