Als je je eigen skimateriaal op wintersport mee wil nemen, heb je twee keuzes om ze te vervoeren. In óf op de auto. Het makkelijkste is om de ski’s in de auto te vervoeren. Heb je daar geen ruimte voor, of wil je de auto schoon en veilig houden, dan rest geen andere keuze dan ze op de dak te vervoeren. Wij gebruiken daar sinds deze winter Thule Snowpack voor, een eenvoudige skidrager voor. Hoe dat bevalt? Dat lees je in deze review.

Samenvatting review Thule snowpack skidrager

Maat: M ook verkrijgbaar in L.
Aantal paar ski’s: 4 paar met skistokken, of 5 zonder skistokken.
Aantal snowboards: maximaal 2.
Gewicht: ca. 4 kilogram.
Slot: ja
Wat is leuk: eenvoudige bediening, snelle montage
Wat is minder: slecht online verkrijgbaar.
Kopen: voor 149 euro.

De skidrager is ook met handschoenen makkelijk te bedienen.
De skidrager is ook met handschoenen makkelijk te bedienen.

Volledige review Thule Snowpack skidrager

Thule Snowpack is een eenvoudige skidrager waarmee je de ski’s op het dak van de auto kunt vervoeren. De skidrager is verkrijgbaar in twee maten:

  • M voor 4 paar ski’s of 2 snowboards.
  • L voor 6 paar ski’s of 4 snowboards.

Omdat wij skiërs zijn en ons gezin uit vier personen bestaat hebben wij gekozen voor maat M. Deze skidrager van Thule wordt overigens ook als ‘whitelabel’ gefabriceerd. Op deze manier kunnen autofabrikanten een ‘eigen merk’ skidrager leveren. Op onze skidrager staat ‘Skoda’, maar het is de Thule Snowpack.

Eenvoudige montage

Thule snowpack monteren is erg eenvoudig. Je kunt ze met twee schroeven vastzetten op het imperiaal. Wij hebben het Thule Aeroblade  imperiaal. Heb je een ander merk of type, dan zijn er verbindingstukken te koop.

Makkelijk in gebruik

Omdat wij bijna altijd met de auto naar de piste gaan, hebben wij voor een skidrager gekozen die makkelijk bedienbaar is. Het plaatsen van de ski’s in de skidrager is heel eenvoudig. De skidrager open klikken, ski’s op de rubbers leggen en weer sluiten.

De bediening is heel eenvoudig en kan gelukkig ook met ski handschoenen aan. Zeker op koude dagen is dit een grote plus.

Het rubber, dat in de skidrager zit, zorgt dat de ski’s goed vast zitten en beschermd ze tegen beschadigen.

Anti diefstal slot

Thule Snowpack is voorzien van een anti diefstal slot. Daarmee draai je de skidrager op slot. Zo voorkom je dat de ski’s gestolen worden op de parkeerplaats of tijdens een overnachting. Handig voor onderweg. Of wanneer je de avond van te voren de ski’s al in de drager legt.

Thule skidrager
De skidrager is uitgerust met een slot.

Conclusie review Thule Snowpack skidrager

Ben je op zoek naar een skidrager die eenvoudig te bedienen en te monteren is? Dan is de Thule Snowpack een goede keuze. Zelfs bij kou en sneeuw is de skidrager eenvoudig te bedienen. Bovendien zorgt de constructie met rubbers er voor dat de ski’s of snowboards altijd stevig op het dak liggen.

Thule Snowpack is verkrijgbaar in maat M (4 paar ski’s of 2 snowboards) en maat L (6 paar ski’s of 4 snowboards). De adviesprijs is 149 euro.

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
7 ‘geheime’ tips voor wintersport in de voorjaarsvakantie 2023
Ook interessant
Skigebied Hochzeiger – klein, rustig en perfect voor families