In je strijd tegen de kou zijn warme dranken je trouwe handlanger. En omdat er tijdens onze skitochten niet altijd een berghut in de buurt is, zorgen we altijd dat er een thermosfles met koffie met of thee in onze ski rugzak zit. Deze winter kregen we van VANN The Ultimate Bottle aangeboden. De Nederlandse ondernemer Thijs startte met VANN omdat het zijn missie is om plastic afval te verminderen. Door deze missie te koppelen aan bewustwording voor een gezonde en energieke leefstijl werd het idee van The Ultimate Bottle geboren. Een drinkfles die altijd bij je is en ervoor zorgt dat je meer drinkt, dan je nu doet. Hoe deze Ultimate Bottle van VANN ons bevalt, dat lees je in deze VANN review!

Samenvatting review VANN thermosfles The Ultimate Bottle

Materiaal: 18/8 roestvrij staal.
Inhoud: beschikbaar in 500ml, 1 liter of 2 liter. Wij testten 1 liter.
Isolerend vermogen: 24 uur koud, 12 uur warm.
Wat is leuk: brede opening, verschillende drinksystemen.
Wat is minder: wordt niet met beker geleverd.
VANN The Ultimate Bottel kopen: verkrijgbaar vanaf 29,99 euro.

Uitgebreide review VANN thermosfles The Ultimate Bottle

We hebben The Ultimate Bottle van VANN de afgelopen weken uitgebreid getest tijdens winterwandelingen, skitoeren en op de piste. Sommige dagen was het koud en vulde we de drinkfles met thee. Andere dagen waren zonnig en vol inspanning en dan kozen we voor koud water. Warme dranken hebben we altijd gecombineerd met een deksel en koude dranken met het drinksysteem, maar daarover later meer.

Zeer uitgebreide levering

Wanneer we The Ultimate Bottle ontvangen ben ik ten eerste verrast over het complete pakket. De thermosfles wordt geleverd met een draaidop, een dop met rietje en een schenk dop. Ook vinden we een schoonmaakborstel in de verpakking en een duidelijke schoonmaakinstructie. Door de verpakking (in een leuke kartonnen doos) oogt het heel feestelijk, echt een mooie cadeau voor wintersporters!

Dranken blijven lang warm, ook op zeer koude dagen

We testten de fles eerst met warme dranken in combinatie met de draaidop. De fles wordt gevuld met hete thee en we gaan toerskiën. Wanneer ik twee uur later een slok thee wil nemen, is deze nog loeiheet. Dat had ik niet verwacht! Ik zet de fles open, in de sneeuw, maar het koelt niet snel genoeg af. Door de grote opening durf ik ook niet zo goed nog een slok te nemen. Volgende keer neem ik een beker mee!

De daarop volgende koude dagen is The Ultimate Bottle mijn trouwe begeleider. Ik drink heel graag warme dranken als tegenhanger tegen de koude berglucht die ik zo actief mijn longen inzuig. Ik neem altijd een beker mee op de thee in te schenken, zodat deze ter plekke afkoelt. Iets wat nooit lang duurt bij de huidige temperaturen op de piste.

review Vann met verschillende doppen
Verschillende doppen meegeleverd.

Buitenkant van de thermosfles blijft de hele dag koud

De fles is duidelijk goed geïsoleerd. De buitenkant blijft koud waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je je handen verbrandt. Voordat ik de fles ontving, was ik bang dat een fles van 1 liter erg dik zou zijn, en daardoor niet lekker in de hand zou liggen. Maar ook deze zorgen blijken ongegrond. Ik kan hem zelfs met mijn dikke wanten aan vastpakken, zonder dat hij er doorheen glipt.

Onopgemerkt veel meer water drinken tijdens de wintersport

Op minder koude dagen vul ik de drinkfles met koud water en gebruik ik de dop met het rietje. Deze manier van drinken is in het begin even wennen. Je houdt de fles namelijk gewoon rechtop tijdens het drinken (in plaats van je hoofd achterover te gooien). Maar als je hieraan gewend bent, dan wil je niet anders meer. Door dit systeem kan je namelijk drinken terwijl je loopt, sport of met je toerski’s omhoog klimt. Je hoeft niet te stoppen met sporten en kan ondertussen drinken en je ogen op je pad houden. Daarbij merk ik dat ik op deze manier veel meer drink dan ik gewoonlijk doe. De 1 liter fles is aan het einde van mijn activiteit gewoon leeg. En dat terwijl ik hiervoor altijd een fles van 500ml bij me had. Ik drink dus onopgemerkt een dubbele hoeveelheid! Ik besluit meteen dat mijn kinderen (die altijd veel te weinig drinken) ook deze drinkflessen krijgen.

Review Vann thermosfles
Review VANN The Ultimate Bottle: de manier om meer te drinken tijdens de wintersport.

Conclusie van VANN Ultimate Bottle review

Eigenlijk zijn al onze verachtingen van deze thermosfles overtroffen. Naast het huidige aanbod van thermosflessen, heeft VANN echt iets unieks op de markt gebracht. En de manier waarop de fles geleverd wordt (met verschillende doppen én in een mooie verpakking) maakt het tot een mooi cadeau voor wintersporters. Daarbij zal je niet alleen plezier van warme dranken beleven op de piste, maar ook tijdens je autoreis of treinreis naar de wintersport toe. Vergeet dan alleen niet een beker mee te nemen. Want warme dranken uit de flesopening drinken, blijft een beetje spannend! Je koopt The Ultimate Bottle in de webshop van VANN vanaf 29,99 euro.

Eerder verschenen
Deze 6 bestemmingen maken van Wallis dé bestemming voor een fantastische familie wintersport
Ook interessant
Beste sneeuwkettingen – test overzicht 2023-2024