LEKI Trigger 3D, de evolutie van innovatie!” De slogan klinkt veelbelovend. Maar wat houdt dit nieuwe Leki Trigger 3D systeem nu eigenlijk in? En waarom zou je hiervoor kiezen? Wij gingen op onderzoek uit en vertellen je in dit artikel alles over het nieuwe 3 dimensionale systeem.

Hoe het ooit begon

We duiken eerst even in de geschiedenis van LEKI en skistokken in het algemeen. Het is 1948 als Karl Lenhart, fervent skiër en ontevreden gebruiker van de traditionele skistokken, besluit betere skistokken op de markt de brengen. In 1970 is het zover en worden de eerste LEKI stokken in productie genomen. De innovatie zet door en 21 jaar geleden komt Leki met de eerste skistokken met kliksysteem. Hierbij worden de skihandschoenen aan de skistok vast geklikt. Gevaarlijke lussen rond de polsen zijn hiermee overbodig. Het doel van het kliksysteem is ervaren professionele skiërs meer snelheid en veiligheid te laten ervaren.

Dit innovatieve klik systeem is de afgelopen 21 jaar continue verder ontwikkelt. Na meer dan 2.000 ontwerp uren, 10.000 tests en eindeloos veel feedback van topatleten is er nu het LEKI Trigger 3D systeem. Deze constructie zorgt voor een nog betere verbinding tussen skistok en handschoen, een snellere klik en nog meer veiligheid door het vernieuwde release systeem.

Leki Trigger 3D uitgelegd
LEKI Trigger 3D uitgelegd.

Wat is nieuw aan het LEKI Trigger 3D systeem?

LEKI Trigger 3D heeft drie belangrijke verbeterpunten ten opzichte van het vorige LEKI Trigger S systeem.

  1. Verbeterde controle dankzij de directe verbinding tussen de skistok en de handschoen.
  2. Meer comfort dankzij de snelle en gemakkelijke click-in en click-out.
  3. Nog veiliger dankzij het 220° beveiligingsrelease systeem.

Met het blote oog zijn de verbeteringen nauwelijks zichtbaar. Toch is zo ongeveer alles aan de grip van de skistok vernieuwd. Zo is de grip geheel opnieuw ontworpen naar de ergonomische vormgeving van onze handen, biedt deze betere grip (anti slip) onder de vingers en is de hoek waaronder geklikt moet worden vergroot. Hierdoor gaat het vastklikken sneller. Ook is de release van het systeem maar liefst vier keer groter dan bij het huidige Trigger S systeem.

Getest door athleten onder extreme omstandigheden

Na het ontwerp zijn de handschoenen en skistokken aan talloze tests door top atleten onderworpen. Afdaling voor afdaling en poortje voor poortje werd het systeem geanalyseerd en verder verbeterd. Het resultaat? Het nieuwe Trigger 3D systeem zoals dat nu in de winkels ligt.

harnas leki
Dankzij het  harnas zijn de Trigger 3D stokken met alle handschoenen en wanten te combineren.

Voor wie is het nieuwe LEKI Trigger 3D systeem interessant?

LEKI mag dan getest worden door topatleten, het is gemaakt voor ieder type wintersporter. Als beginnende wintersporter heb je tenslotte minstens net zoveel behoefte aan controle, comfort en veiligheid. Het LEKI Trigger 3D systeem ligt dan ook voor iedereen in de winkels. Van skiracers, tot beginnende wintersporters en van pisteknallers tot poederskiërs.

En het mooie is, dat je het LEKI Trigger 3D systeem gewoon kan combineren met ‘oude’ LEKI Trigger S systeem. Met alleen een paar nieuwe skistokken, kan je dus direct al gebruik maken van de nieuwste techniek op gebied van veiligheid, comfort en controle. Maar ook wintersporters die geen LEKI handschoenen bezitten, kunnen het 3D Trigger systeem direct in gebruik nemen dankzij de (gratis) meegeleverde straps. Deze draag je eenvoudig over je handschoenen. Waardoor je handschoenen, van ieder willekeurig merk, aan de Trigger 3D skistokken kan vastklikken.

Voor meer informatie en verkooppunten kijk je op Leki.nl.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Fotochromatische skibril voor elk budget
Ook interessant
Onze ervaringen in skigebied Stubaier Gletsjer