Decathlon thermokleding getest op wintersport

Decathlon thermokleding getest: Wed’ze ski 500

De hele winter door testen we ontelbaar veel wintersportkleding. Thermoshirts testen we veruit het meest. Van exclusieve, prijzige thermokleding, tot budget varianten. Een ski thermoshirt van Decathlon behoren tot de laatste categorie. Ze zijn namelijk vriendelijk geprijsd. Maar je hebt niks aan een goedkoop thermoshirt wat onvoldoende vocht afvoert. Of kriebelt. Daarom werden ook deze thermoshirts van Decathlon uitvoerig aan onze tests onderworpen. We testen de goedkoopste variant (Wed’ze ski 100). En een luxere variant (Wed’ze 500).

De baselayers werden getest op warme dagen, koude dagen en dagen met neerslag. Door volwassenen en kinderen. Benieuwd naar het resultaat? Lees dan hieronder de hele review van de thermoshirts van Decathlon.

Samenvatting review Decathlon thermoshirt ski

Zoals gezegd hebben we twee varianten thermoshirts van Decathlon getest. De uitermate goedkope Wed’ze ski 100 en de Wed’ze 500. Beide shirts kregen uiteindelijk een vermelding in onze thermoshirt test.

Decathlon thermoshirt Wed'ze 100
Thermoshirt Decathlon review wed'ze 500 ervaring
Decathlon thermoshirt ski Wed’ze 100

Materiaal: 100% polyester.
Pasvorm: dun, zacht en los vallend.
Warmte:
gemiddeld warm.
Wat is leuk: (extreem) lage prijs.
Wat is minder: polyester en design.
Kopen: voor € 3,99 voor kinderen en € 4,99 voor volwassen

Decathlon thermoshirt ski Wed’ze 500

Materiaal: 100% polyester.
Pasvorm: dikker materiaal met lossere pasvorm.
Warmte: warm.
Wat is leuk: warm.
Wat is minder: kriebelt op gevoelige huid.
Kopen: vanaf € 6,99 voor dames en heren.

 

thermokleding decathlon ski
 

Complete review Decathlon thermoshirt ski Wed’ze

Beide thermoshirts zijn aantrekkelijk geprijsd. Ondanks dat de shirts uit hetzelfde materiaal gemaakt zijn, voelt het materiaal totaal verschillend aan.

Materiaal en pasvorm

Wed’ze 100 voelt als een zacht basic t-shirt. De pasvorm is niet zo strak, maar heeft toch een typische sportuitstraling door de stiksels en de opstaande rand. Het shirt draagt comfortabel, een beetje als een pyjamashirt. Met name voor kinderen is dit een prettig shirt.

Wed’ze 500 is opgebouwd uit dikkere en dunnere stofdelen. De binnenkant is extra zacht afgewerkt en de losse delen zorgen voor extra isolatie. Wed’ze 500 is dan ook het warmere thermoshirt van Decathlon. Wed’ze 500 is daarmee ideaal voor koukleumen. Minder geschikt is het voor wintersporters die snel zweten. Thermoshirt Wed’ze 500 droogt namelijk niet zo snel. Daarbij zijn de mouwen van dit thermoshirt wat korter. In ons geval kwamen ze net niet tot aan de polsen. Op de gevoelige kinderhuid irriteerde dit shirt een beetje. 

Design en duurzaamheid

Het design van de thermoshirts van Decathlon is basic. Voor volwassenen vind ik Wed’ze 100 niet zo mooi afkleden. Wed’ze 500 dan weer wel. Het thermoshirt valt los, maar sportief. Meer in de vorm van een dunne trui dan in de vorm van thermokleding. Wed’ze 500 is bovendien in een aantal mooie kleuren verkrijgbaar.

De duurzaamheid is boven verwachting. De shirts zijn door ons uitvoerig getest, gedragen en gewassen. We zijn inmiddels redelijk aan het einde van het skiseizoen maar en zijn weinig sporen van slijtage zichtbaar. Ook raken de kleuren niet verwassen. Door het wassen met een speciaal baselayer wasmiddel, is de vochtafvoer zelfs verbeterd met het gebruik.

decathlon thermoshirt ski
Decathlon thermoshirt Wed’ze 100 voor kinderen.

Conclusie: Decathlon thermoshirts zijn geschikt voor

Deze thermoshirts zijn met name geschikt voor de recreatieve wintersporters en kinderen. Wed’ze 100 wordt door onze kinderen graag gedragen. Het shirt is dun, zij zweten weinig en het draagt comfortabel zonder te irriteren. Dit terwijl ze ook thermokleding in het duurdere segment bezitten. Met name op warme dagen wordt Wed’ze 100 gekozen.

Wed’ze 500 is geschikt voor wintersporters die snel koud zijn. Dit shirt is minder geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Wanneer je snel last hebt van kriebelige stofjes of naden in kleding dan kan je beter een ander thermoshirt kopen. Maar als je niet gevoelig bent aangelegd, dan heb je voor € 9,99 een functioneel kledingstuk wat meerdere seizoenen meegaat.

Je koopt beide thermoshirts in de webshop van Decathlon.

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Wintersport Oostenrijk – FAQ
Ook interessant
Foto Friday #70 – de winter is echt nog niet voorbij