De hele winter door testen we ontelbaar veel wintersportkleding. Thermoshirts testen we veruit het meest. Van exclusieve, prijzige thermokleding, tot budget varianten. De thermoshirts van Decathlon behoren tot de laatste categorie. Ze zijn namelijk vriendelijk geprijsd. Maar je hebt niks aan een goedkoop thermoshirt wat onvoldoende vocht afvoert. Of kriebelt. Daarom werden ook deze thermoshirts van Decathlon uitvoerig aan onze tests onderworpen. We testen de goedkoopste variant (Wed’ze ski 100). En een luxere variant (Wed’ze 500).

De baselayers werden getest op warme dagen, koude dagen en dagen met neerslag. Door volwassenen en kinderen. Benieuwd naar het resultaat? Lees dan hieronder de hele review van de skithermoshirts van Decathlon.

Samenvatting review Decathlon thermoshirt ski

Zoals gezegd hebben we twee varianten thermoshirts van Decathlon getest. De uitermate goedkope Wed’ze ski 100 en de Wed’ze 500. Beide shirts kregen uiteindelijk een vermelding in onze thermoshirt test.

Decathlon thermoshirt ski Wed’ze 100

Materiaal: 100% polyester.
Pasvorm: dun, zacht en los vallend.
Warmte: gemiddeld warm.
Wat is leuk: functioneel thermoshirt voor extreem lage prijs.
Wat is minder: polyester en design.
Kopen: voor € 3,99 voor kinderen en € 4,99 voor volwassen.

decathlon thermoshirt ski
Decathlon thermoshirt Wed’ze 100
Decathlon thermoshirt ski Wed’ze 500

Materiaal: 100% polyester.
Pasvorm: dikker, stugger materiaal met nauwere pasvorm.
Warmte: warm.
Wat is leuk: warm.
Wat is minder: kriebelt en krast op de gevoelige huid.
Kopen: voor € 9,99 voor dames en heren.

Complete review Decathlon thermoshirt ski Wed’ze

Beide thermoshirts zijn aantrekkelijk geprijsd. Ondanks dat de shirts uit hetzelfde materiaal gemaakt zijn, voelt het materiaal totaal verschillend aan.

Materiaal en pasvorm

Wed’ze 100 voelt als een zacht basic t-shirt. De pasvorm is niet zo strak, maar heeft toch een typische sportuitstraling door de stiksels en de opstaande rand. Het shirt draagt comfortabel, een beetje als een pyjamashirt. Met name voor kinderen is dit een prettig shirt.

Wed’ze 500 is opgebouwd uit dikkere en dunnere stofdelen. De binnenkant is extra zacht afgewerkt en de losse delen zorgen voor extra isolatie. Wed’ze 500 is dan ook het warmere thermoshirt van Decathlon. Wed’ze 500 is daarmee ideaal voor koukleumen. Minder geschikt is het voor wintersporters die snel zweten. Thermoshirt Wed’ze 500 droogt namelijk niet zo snel. Op de gevoelige kinderhuid irriteerde dit shirt een beetje. Op mijn eigen huid had ik hier minder last van.

Design en duurzaamheid

Het design van de thermoshirts van Decathlon is basic. Voor volwassenen vind ik Wed’ze 100 niet zo mooi afkleden. Wed’ze 500 dan weer wel. Wed’ze 500 is in een aantal mooie kleuren verkrijgbaar.

De duurzaamheid is boven verwachting. De shirts zijn door ons uitvoerig getest, gedragen en gewassen. We zijn inmiddels redelijk aan het einde van het skiseizoen maar en zijn weinig sporen van slijtage zichtbaar. Ook raken de kleuren niet verwassen. Door het wassen met een speciaal baselayer wasmiddel, is de vochtafvoer zelfs verbeterd met het gebruik.

Conclusie: Decathlon thermoshirts zijn geschikt voor

Deze thermoshirts zijn met name geschikt voor de recreatieve wintersporters en kinderen. Wed’ze 100 wordt door onze kinderen graag gedragen. Het shirt is dun, zij zweten weinig en het draagt comfortabel zonder te irriteren. Dit terwijl ze ook thermokleding in het duurdere segment bezitten. Met name op warme dagen wordt Wed’ze 100 gekozen.

Wed’ze 500 is geschikt voor wintersporters die snel koud zijn. Dit shirt is minder geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Wanneer je snel last hebt van kriebelige stofjes of naden in kleding dan kan je beter een ander thermoshirt kopen. Maar als je niet gevoelig bent aangelegd, dan heb je voor € 9,99 een functioneel kledingstuk wat meerdere seizoenen meegaat.

Je koopt beide thermoshirts in de webshop van Decathlon.

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Zo ziet wintersport in Canada er uit
Ook interessant
Review: nieuwe Decathlon ski collectie getest