Wist je al dat er een Decathlon ski collectie is? De sportgigant brengt al jaren onder de naam Wedze een uitgebreide ski collecties op de markt. Stuk voor stuk betaalbare ski's, ontworpen door een fanatiek team Franse wintersportliefhebbers. Eind 2020 komt er een hele nieuwe Decathlon ski collectie op de markt. Tijdens de lancering van deze nieuwe collectie hebben wij deze alvast uitgebreid mogen testen. En we zijn enthousiast! Er is echt voor ieder wat wils. Lees daarom deze Decathlon ski test om te kijken of er misschien iets voor jou bijzit.

review wedze ski
We testten de nieuwe Wedze ski collectie.

Welke Decathlon ski kies jij?

Voor beginners tot gevorderde raden wij de volgende exemplaren uit de Wedze ski collectie aan.

 


Wedze Ski Cross 150, je allereerste ski ooit

Voor wie: beginners (heren en dames), dit is het eerste paar ski’s dat je koopt.
Maat: alleen verkrijgbaar in 150 cm.
Radius: 16 meter.
Wat is leuk: goedkope ski voor beginners.
Wat is minder: je ontgroeit deze ski snel.
Kopen: voor 160 euro.

Dit is een lichte, goedkope en goed te controleren ski. De prijs maakt deze ski aantrekkelijk (ski’s huren is duurder dan dit paar ski’s kopen). Maar je zal  helaas niet zo lang met deze ski vooruit kunnen. Wanneer je gecontroleerd parallel een rode piste afkomt, ben je toe aan een geavanceerder model. Maar tot je dit punt bereikt is dit jouw ideale ski. Wedze Ski Cross 150 laat zich makkelijk sturen (zowel in ploeg als parallel) is vergevingsgezind en helpt je onder alle omstandigheden de piste af te komen. Wanneer je nog nooit eerder op de latten hebt gestaan, is dit aan prima ski om mee te starten.


Wedze ski Boost 500, voor wie het skiën net onder de knie heeft

Voor wie: beginners die het skiën net geleerd hebben
Maat: 149, 156, 163, 170 cm.
Radius: 12,8 meter (dames variant) en 14 meter (heren variant).
Wat is leuk: skiën was nog nooit zo makkelijk.
Wat is minder: mist aan kracht en snelheid.
Kopen: voor 220 euro.

Heb je het skiën onder de knie en kom je gecontroleerd de rode piste af? Dan is de Wedze Boost 500 ideaal voor jou. Deze ski stuurt makkelijk, geeft veel stabiliteit en draait lekker de ene na de andere bocht. Vooral lange bochten gaan makkelijk en met veel controle. Hoge snelheid en korte bochten zijn daarentegen niet aan deze ski besteed. Een typische ski  voor een beginner of voor wie wel wat extra vertrouwen kan gebruiken.


Wedze Ski Boost 580, voor beginnende tot gevorderde skiërs die alle pistes nemen

Voor wie: gevorderde skiërs die nog voorzichtig skiën.
Maat: 149, 156, 163 cm (dames) en 170, 177 cm (heren).
Radius: 13 meter (dames variant) en 14.2 meter (heren variant).
Wat is leuk: lange bochten met veel controle.
Wat is minder: weinig snelheid, geen korte bochten op hoog tempo.
Kopen: voor 280 euro.

De beginnende skiër die alle pistes aandurft en lekker kan carven zal blij zijn met de Boost 580. Dit is de meest sportieve ski in het recreatieve segment. Hiermee kom je alle pistes carvend naar beneden. Lange bochten, iets hogere snelheid en heel veel controle. Ski je al jaren, maar ga je graag voor een beetje extra zekerheid op de piste? Dan is dit jouw ski.


Wedze ski Boost 580
Wedze Boost 580 (dames variant)

Decathlon ski's voor gevorderde tot zeer goede skiërs

In dit segment bevinden zich onze favorieten uit de Decathlon ski collectie. Nu is een skitest altijd een beetje misleidend omdat de persoonlijke skistijl van het testpanel een bepalende rol speelt. Zelf staan we zo'n 100 dagen per jaar op de piste, dus de ski's in dit segment zijn ons op het lijf geschreven. En we waren verrast door de deze ski's. Qua prestaties op en naast de piste doen deze ski's zeker niet onder voor ski's de bekende merken uit het duurdere segment. De prijs daarentegen is een stuk aantrekkelijker.

Deze ski's zijn echter alleen geschikt voor wintersporters die een goede skitechniek beheersen. Sta je nog wat onzeker op een rode piste? Of schrik je (ondanks je vele jaren ervaring) nog altijd van steile pistes, drukke pistes of harde pistes? Dan zijn deze ski's echt niet aan jou besteed.

Maar als jij graag de eerste lift omhoog en de laatst afdaling op de piste neemt. Ongeacht het weer of alle omstandigheden de piste op gaat, dan zal je ontzettend blij worden van deze twee Decathlon ski's.


Wedze Ski Boost  900, extra power voor bedreven skiër

Wedze ski 900

Voor wie: ervaren skiër met goede skitechniek.
Lengte: 156, 163, 170 cm (dames), 170, 177 cm (heren).
Radius: 11,8 meter (dames variant) en 12,9 meter (heren model).
Wat is leuk: op hoog tempo gecontroleerd over de piste. Piste knaller.
Wat is minder: goede skitechniek vereist.
Kopen: voor 320 euro.

Bezit je een goede skitechniek en ben je op zoek naar een ski om actief mee over de pistes te cruisen? Dan is Wedze Boost 900 onze absolute favoriet. Wat een heerlijke ski! Of je nu korte bochten wil skiën of lange bochten wil carven. Deze ski doet het voor je. Voor deze ski geldt: wat je erin stopt krijg je terug. Wedze Boost 900 gaat als vanzelf met minimale inspanning. Maar ook korte, actieve bochten krijgen veel power. Hiermee houdt je je kinderen voorlopig wel bij op de piste. Maar let op, een verkeerde skitechniek wordt direct afgestraft. En voor wie graag de poeder of het bos opzoekt is dit ook niet de beste keuze (neem dan de Cross 950 hieronder).


Wedze Ski Cross 950+, all round plezier voor de gevorderde skiër

Wedze ski - decathlon ski test

Voor wie: gevorderde skiërs die op en net naast de piste skiën.
Lengte: 156, 163, 170 cm (dames) en 170, 177, 184 cm (heren).
Radius: 14 meter (dames variant) en 16.7 meter (heren variant).
Wat is leuk: een ski voor alle omstandigheden.
Wat is minder: goede skitechniek vereist.
Kopen: voor 350 euro.

Als ouders van twee fanatieke skiërs worden wij heel erg blij van deze Decathlon ski. Met Wedze ski Cross 950+ verplaats je je snel en bedreven over de piste, door de poeder, over buckels en door bospaadjes. De ski is relatief breed, heeft veel power en maakt skiën echt leuk. Op deze ski hebben we tijdens de testdagen de meeste kilometers gemaakt omdat we er niet op uitgeskied raakten. We zijn vooral enthousiast over de all round inzet. Op de piste maakt deze ski lange bochten, korte bochten, het carven gaat als vanzelf en ook aan snelheid is geen gebrek. Maar wanneer de kinderen erbij zijn pak je net goed een buckelpiste, skischans of bospaadje. Ook naast de piste komt deze de Cross 950+ goed tot zijn recht. Alles wat er van skiënde ouders verwacht wordt, zit verpakt in deze ski. Gegarandeerd levert deze eindeloze uren plezier en je zal de ski niet snel ontgroeien. Een redelijk skitechniek is vereist, maar je hoeft echt geen pro te zijn.


Decathlon ski boost 900
Wedze Boost 900.

Conclusie Wedze ski collectie van Decathlon

De nieuwe skicollectie van Decathlon is indrukwekkend. Voor beginners is er ruime keuze en we hopen dat deze review beginners op weg helpt om de juiste keuze te maken. Het onderscheid tussen de verschillende Decathlon ski's is namelijk best wel duidelijk.

Voor gevorderde en bedreven skiërs biedt Decathlon ook een mooi assortiment. Wedze ski Boost 900 is echt een pisteknaller terwijl Wedze ski cross 950+ een leuke ski is, waarmee zowel op de piste als ernaast geknald kan worden.

Wedze Cross 950+, onze favoriet!

Decathlon ski service

Wanneer je, ondanks deze uitgebreide review, toch nog twijfelt of Decathlon ski's voor jou geschikt zijn, dan heeft Decathlon een mooie regeling. Wanneer de ski's niet bevallen tijdens de wintersport, dan kan je ze na je wintersport in de winkel omruilen. Spoiler alert: hier ga je waarschijnlijk geen gebruik van maken, want ze skiën meer dan prima.

Betaalbare kwaliteit

Wat ons verder opvalt is dat de kwaliteit van de geteste ski's hoog is voor de prijs die je betaald. Aangezien we heel wat dagen doorbrengen op de ski's, zijn we in staat en goede vergelijking te maken. Wij zijn onder de indruk van de prijs kwaliteit verhouding, met name van de Boost 900 en Cross 950+. Je kan de ski's vanaf oktober 2020 bestellen in via de online shop of in de winkels van Decathlon.

Disclaimer
Het testen van producten en publiceren van reviews is voor ons een serieuze zaak. Wij testen de producten uitvoerig en gaan niet over één nacht ijs (of sneeuw). Voor het schrijven van reviews ontvangen wij doorgaans een vergoeding of het product zelf. Deze vergoeding is puur voor de tijd die wij investeren en staat los van de inhoud van de review en ons oordeel.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: ski thermoshirt Decathlon getest
Ook interessant
Skisokken wassen voor een langere levensduur