Goed zicht is belangrijk tijdens het wintersporten. Jarenlang heb ik daarom geskied met een zonnebril als de zon scheen en een skibril als het sneeuwde of bewolkt was.  Omdat het weer tijdens het skiën steeds wisselt en je soms in de zon, soms in de schaduw skiet, betekent dat een hoop wisselen. Met een skibril met fotochromatische lens behoort het wisselen van bril (of lens) tot het verleden. De meekleurende glazen van de sneeuwbril passen zich automatisch aan de weersomstandigheden aan.

Met de Julbo Aerospace Zebra Light heb je een skibril waarmee je onder alle omstandigheden de piste op kan. De sferische lens zorgt dat je een extreem breed zicht. Omdat de bril bovendien goed aansluit bij mijn skihelm is dit op dit moment een van mijn favoriete skibrillen om mee te skiën.

beste skihelm

Samenvatting review Julbo Aerospace Zebra Light skibril

Kleur Lens: Fotochromatisch (mee kleurend)
Type lens: Sferisch.
Kleur: Frame is in verschillende kleuren verkrijgbaar
Leuk: De beste bril uit onze skibrillen test.  De lens past zich automatisch aan het weer aan, extra ventilatie opties, ook geschikt voor toeren
Minder leuk: De skibril is minder geschikt als je een (erg) smal gezicht hebt.
Prijs: Deze door ons geteste sneeuwbril kost € 209,95 in deze webshop.

Deze skibril is zowel geschikt voor dames als voor heren.

Lees de volledige review van Julbo Aerospace Zebra Light skibril hieronder.

Review skibril

Julbo Aerospace Zebra Light skibril

De Aerospace Zebra Light skibril is de nieuwste skibril van Julbo en combineert het beste wat Julbo te bieden heeft. De sferische lens en het minimalistische frame zorgen dat je een extra groot zichtveld hebt. De fotochromatische lens zorgt ervoor dat je onder elke omstandigheid de piste op kan.

Deze sneeuwbril is door Julbo speciaal ontwikkeld voor toerskiërs. De skibril heeft een uniek systeem waarmee de lens horizontaal kan worden opengeklapt. Zo heb je als wintersporter extra ventilatie op warme dagen, in de skilift en tijdens het hiken en voorkom je  dat de bril beslaat.

Ervaring Julbo Aerospace Zebra Light

Wat een fijne bril is dit! De skibril wordt geleverd met een zakje zoals je gewend bent, maar in deze opbergzak zit een verharding ter bescherming van de lens. Fijn! De bril zorgt er echt voor dat je een extreem breed zicht heb. Zowel met zonnig weer, als met sneeuwval en nevel. De lens geeft reliëf goed weer, waardoor je goed in staat bent om de piste in te schatten. Ook als het mistig is. De pasvorm van de bril is zeer aangenaam. We hebben de bril getest met drie verschillende skihelmen en bij alle drie sluit deze skibril goed aan. Natuurlijk is de combinatie met Julbo Odysee skihelm het meest optimaal. Deze helm en bril zijn voor elkaar gemaakt.

Extra handig zijn de siliconen op aan de binnenkant van de hoofdband, deze zorgen er voor dat de skibril niet van je helm afglijdt. Het kantelen van de lens was wel even wennen. In het begin gebeurde het een aantal keer dat ik per ongeluk de lens kantelde toen ik de bril op ons voorhoofd zette. Maar als je weet waar je bril moet vastpakken is dat geen probleem meer. Zorg dat je onderop goed drukt, dan sluit de lens goed. En wil je liever een skibril zonder ventilatie, kies dan voor het Universe frame. De tweelingzus/broer van de Aerospace is heeft deze elfde maat en looks, alleen dan zonder het SuperFlow-ventilatie systeem. Deze bril is zelfs wat goedkoper en o.a. verkrijgbaar bij Bergfreunde.

Hoe werkt een fotochromatische skibril ook al weer?

Ik had nog nooit eerder met een meekleurende skibril geskied, maar ik vind het echt een aanrader. Een fotochromatische lens past zich aan naar de lichtomstandigheden. Bij fel zonlicht kleurt de lens donkerder en bij bewolking kleurt de lens lichter. Zo heb je altijd goed zicht tijdens je wintersport.  Deze bril valt in de categoriën 1 tot en met 3 en is dus geschikt voor zonnige dagen en dagen dat het sneeuwt. Echt ideaal!

Julbo Aerospace Zebra Light – Prijs en leveranciers

Een goede skibril is nooit echt goedkoop, maar bedenk dat goed zicht op de piste ook wat waard is.  Deze sneeuwbril kost € 209,95  en is verkrijgbaar via de webshop van Bergfreunde. De Universe, de tweelingzus/broer van de Aerospace alleen dan zonder het SuperFlow-ventilatie systeem kost slechts € 184,95 en is verkrijgbaar in deze webshop. Waneer je uitsluitend van plan bent om bergafwaarts te skiën dan bevelen we de Universe aan. Maar mocht je ook hiken of toeren, dan is de Aurospace Zebra de beste keuze die je kan maken qua skibril.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review Reima snowboots Laplander
Ook interessant
Altijd al een pistenbully willen hebben? Dit is je kans!