Voor onze Gear Guide testen we sinds vorige winter ook de beste snowboots. Niet alleen voor volwassenen, maar ook snowboots voor kinderen. Want het zijn juist kinderen die doorgaans uren kunnen spelen in de sneeuw, tot hun knieën wegzakken omdat ze nooit op wandelpaden blijven of tijdens het sleeën met hun benen over de grond slepen.

Snowboots voor kinderen zijn dus een must tijdens de wintersport. En wij hebben ook deze winter weer diverse snowboots getest. Of eigenlijk: onze kinderen hebben een lading snowboots getest. Waaronder deze duurzame snowboots van Keen. De snowboots van Keen worden uiteindelijk door onze oudste zoon tot zijn favoriet bestempeld. En in Oostenrijk betekend dat: de hele winter, iedere dag. Waarom deze snowboots van Keen zo goed bevallen? Dat lees je in deze review.

Keen snowboots
Winterwandelen met Keen snowboots (rechts).

Samenvatting review Keen snowboots voor kinderen

Materiaal: leer en textiel, fleece voering en rubberen zolen.
Ideaal voor: wintersporters, winterwandel, rodelen en sleeën.
Wat is leuk: comfortabel, snel aan en uit en grip op sneeuw.
Wat is minder: beperkt verkrijgbaar.
Kopen: nu in de aanbieding voor 62 euro.

keen snowboots reflecteren
De snowboots zijn voorzien van reflectoren.

Volledige review Keen snowboots voor kinderen

Zoals we eerder al verklapt hebben, zijn dit de favoriete snowboots van onze zoon. Na een serie passen en testen zijn dit de snowboots die hij iedere dag weer aantrekt in de winter. Favoriet van het kind dus. Maar ook bij ouders vallen deze snowboots in de smaak. Keen snowboots zijn gunstig geprijsd en (voor ons nog veel belangrijker) duurzaam geproduceerd.

Keen snowboots zijn duurzaam

Het hele productieproces lijkt van duurzame beslissingen in elkaar te hangen. De voering van de schoenen is weliswaar van fleece (plastic) maar dit is gerecycled plastic. De schoen is vrij van pesticiden en schadelijke chemicaliën zonder in te leveren op comfort of functionaliteit. Het hele productieproces is in kaart gebracht en zo duurzaam mogelijk vormgegeven. Bewuste keuzes, daar worden wij blij van!

Comfort en pasvorm

Onze zoon vind het duurzame principe leuk, maar wil toch vooral een comfortabele en goed uitziende schoen. Geef de puber eens ongelijk 😉 De snowboots van Keen vallen maatgetrouw. Ze ogen op het eerste gezicht wat lomp, maar ondanks de smalle voeten vallen ze perfect om de voeten. Ze worden op twee plaatsen “ingesnoerd” en klaar. De elastische veter zorgt ervoor dat de schoenen met gewone dunne sokken prettig dragen, maar ook met dikkere skisokken.

bij het rodelen
Snowboots voorkomen natte voeten bij het rodelen.

Warme snowboots

Dankzij de fleecevoering zijn de snowboots warm. Nu is onze zoon geen koukleum maar zelfs bij -20 is het wachten op de bus naar school met deze laarzen geen probleem, dus dat zit wel goed.

Grip

Er zijn de hele winter door geen ongelukken gebeurd. En er zijn heel wat kilometers gemaakt op deze snowboots. Naast de dagelijkse wandeling naar de bushalte (naar school) zijn deze snowboots veel gebruikt om te sleeën, rodelen en natuurlijk te wandelen. En doordat de skigebieden sloten zijn er ook nog eens ontelbare winterwandelingen gemaakt. En dat alles zonder glijden en glibberen over gladde of besneeuwde paden.

de favoriete snowboots
De favorieten snowboots van onze zoon..

Conclusie van Keen snowboots voor kinderen

De snowboots van Keen zijn een goede keuze voor kinderen. Wanneer je net iets meer wil dan alleen van je hotel naar je skidepot wandelen, dan is dit je keuze! De snowboots kosten slechts 60 euro (op dit moment zijn ze namelijk in de aanbieding, net als deze van Reima) en daar krijg je echt wat voor terug. Winterwandelen, sleeën, eindeloos spelen in de sneeuw, je kind is er helemaal klaar voor. Heb je zelf als volwassenen toevallig een kleine schoenmaat? Doe er dan je voordeel mee! Deze snowboots zijn er namelijk tot en met maat 38. En zelfs na een hele winter intensief gebruik zien de snowboots er nog piekfijn uit!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
5x skihelm aanbieding die je niet wil missen
Ook interessant
Zo ziet wintersport in Canada er uit