Tijdens onze wintersportvakantie mocht ik een skibril van Alpina testen. Het was een zonnige week. Op het moment dat je van zon naar schaduw skiet heb ik moeite om diepte te zien. Wat een verademing om met deze skibril te skiën. Niet alleen het design is mooi om te zien, maar ook de meekleurende lens is fantastisch. Ik weet nu op een skibril moet je niet bezuinigen. Waarom? Dat vertel ik je in de Alpina Nendaz review.

Specifaties van skibril Alpina Nendaz QV

Type skibril: skibril met fotochromatische lens.
Pasvorm: groot met breed zicht
Kleur lens: de lens kleur mee met het licht op de piste.
Type lens: spiegelende dubbele lens met thermoblock, de lens is polariserend.
Wat is leuk: goed zicht onder alle omstandigheden en fijne pasvorm
Wat is minder leuk: deze bril is hoog geprijsd.
Alpina Nendaz QV kopen: adviesprijs 199 euro, nu in de aanbieding voor 169 euro.

Review Alpina Nendaz door Manon.
Alpina Nendaz QV getest in Serfaus.

Uitgebreide review Alpina Nendaz QV

Alpina is echt een A-merk als het gaat om wintersportmaterialen. Ze besteden veel aandacht aan een mooi ontwerp waarbij veiligheid altijd op nummer één staat. Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van gerecyclede of natuurlijke materialen. Alpina is een Duits familiebedrijf, al hun producten worden geproduceerd in een eigen fabriek in Duitsland.

De pasvorm van Alpina Nendaz QV

Deze skibril sluit heel goed aan op mijn gezicht. Het schuimrubber sluit mooi aan en voelt heel erg zacht. De bril is makkelijk te verstellen. Deze bril is er in twee kleuren. Ik heb de wit/rose getest en dit past toch wel wat meer bij een vrouw. De bril is er ook in het zwart/goud wat voor zowel mannen als vrouwen geschikt is.

mooi design van de skibril.
De skibril heeft een vrouwelijk design.

Quattro varioflex

De QV in de naam Alpina Nendaz QV staat voor een combinatie van Quattroflex en Varioflex technologie. Quattroflex is een sterk contrast verhogende lenstechnologie met polarisatiefilter. Hierdoor ervaar ik goed zicht op het verloop en eventuele oneffenheden op de piste en worden schitteringen weg gefilterd. Varioflex is de technologie die de lens automatisch laat meekleuren afhankelijk van de intensiteit van het licht. Dit betekent dat het glas binnen enkele seconden lichter of donkerder wordt als de omgeving veranderd.

Beide technologieën heb dit goed kunnen ervaren. Tijdens de kerstvakantie waren wij in skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Dit betekent korte dagen waarbij er snel schaduw op de pistes is. Ik was de enige in ons gezin die diepte en dus contrasten in de sneeuw zag. De rest van de familie was jaloers op mijn skibril, welke de beste skibril binnen ons gezin was!

Comfort frame

De Alpina Nendaz QV is ontworpen met een comfort frame. Dit betekent dat de skibril perfect aansluit op het voorhoofd en de vorm van het gezicht. Het resultaat is een perfect sluitende ergonomische pasvorm die zorgt voor veel comfort.

Review Alpina Nendaz QV een uitgebreide test.
Zowel geschikt voor zonnige dagen als bewolkte dagen.

Conclusie van review Alpina Nendaz QV

Deze skibril heeft niet alleen een mooi en stijlvol design maar is ook van super goede kwaliteit. Heel fijn is dat de bril zich aanpast als de omstandigheden op de piste veranderen. En dat ook nog eens in enkele seconden. De bril zit heel erg comfortabel. Ik weet nu dat je op een skibril niet moet bezuinigen, de 199 euro is deze skibril zeker waard. Hij is in Nederland niet makkelijk te vinden, maar wij vonden hem via deze webshop die binnen 5 werkdagen bezorgd.

 

 

 

 

Eerder verschenen
6 tips voor een relaxt begin van de wintersport (zelfs in de voorjaarsvakantie)
Ook interessant
Reisverslag wintersport voor levensgenieters in Alta Badia