Sinds wij het kinderskikleding van Reima ontdekt hebben, kopen we ieder seizoen wel iets van dit merk. De kinderskihandschoenen zijn onovertroffen in prijs / kwaliteit, de snowboots zijn ideaal voor ijzige ochtenden en  skibroek Reima Wingon gaat ook al twee seizoenen mee. Uitvoerig getest dus… Tijd voor een review!

Snowtubing in Wagrain
Reima Wingon is een skibroek met veel bewegingsvrijheid.

Samenvatting skibroek Reima Wingon

Materiaal: polyester.
Pasvorm: straight fit, geschikt voor slanke kinderen, voorzien van afritsbare bretels.
Beschikbare kleuren: oranje, roze, blauw en zwart.
Wat is leuk: skibroek is warm, waterdicht en onverwoestbaar.
Wat is minder: in Nederland niet verkrijgbaar, alleen in webshop van Reima.
Kopen: online voor 109 euro.

Volledige review skibroek Reima Wingon

Deze skibroek is inmiddels twee seizoenen bij ons. De skibroek wordt vanaf oktober tot en met april gebruikt. Gemiddeld 2 tot 3 keer per week. De broek is getest door twee jongens die intensief skiën. Niet alleen op de piste, maar vooral bospaadjes. Er wordt geskied, gevallen, met materiaal gesjouwd en in liften gezeten. Kortom alles wat je van een wintersport verwacht. Het resultaat halverwege het tweede seizoen: een scheur in het bovenmateriaal bij het onderbeen in één van de broeken. That’s it. Skibroek is onverwoestbaar, dat is mijn conclusie.

lawinegevaar
De broek is winddicht en waterproof.
Warm en ademend

Getest door kinderen, dus ik kan er weinig anders over zeggen dan dat ik terugkrijg. De kinderen skiën altijd met een een thermobroek onder de skibroek. Klachten over te koud of te warm hebben we geen enkele keer ontvangen. En van bezwete benen is ook geen sprake geweest. Onze conclusie is dan ook dat Reima Wingon warm en ademend is.

Afritsbare bretels

Als volwassene leken mij deze afritsbare bretels ideaal voor kinderen. Zo zakt de broek niet af en blijft de rug lekker warm. Je ritst hem snel aan en af. Alleen maar voordelen toch?

De kinderen willen deze bretels dus beslist niet aan de skibroek hebben. En dus ligt deze ongebruikt in de kast. Ondanks hun slanke postuur zakt de broek niet af. Nou ja, bij één kind een beetje. Dus die staat soms te hijsen bij de skilift. Blijkbaar is dat nog altijd beter dan met een bretels skiën..

Hoeveel heb ik geskied
Dankzij het ademend vermogen ook fijn op warmere dagen.
Wassen en drogen

Dit is (samen met een hardshell variant) de favoriete skibroek van onze kinderen. De broeken worden intensief gedragen en zijn dus ook regelmatig gewassen (met dit wasmiddel voor skikleding). Zelfs nu er bij één van de broeken een scheur is ontstaan, stop ik hem nog regelmatig in de wasmachine.

Op te merken slijtage is nihil. Zelfs na bijna 10 wasbeurten. De kleuren blijven mooi en de broeken zijn nog altijd waterdicht. Ook op dagen met enorme sneeuwdump komt er geen druppel doorheen. Drogen gebeurd bij ons overigens aan de lijn…

Reima Wingon warme skibroek
Reima Wingon op de gletsjer bij -20 graden

Conclusie Reima Wingon skibroek voor kinderen

Een onverwoestbare skibroek. Reima Wingon draagt comfortabel, warm, heeft voldoende ademend vermogen en is niet kapot te krijgen. Wanneer de kinderen niet teveel groeien komende maanden, skiën ze hier volgend jaar weer in.

Je kan Reima Wingon in Oostenrijk bij veel sportzaken kopen. In Nederland hebben we de skibroek niet kunnen vinden. Vanaf de Reima webshop wordt wel naar Nederland verzonden. De skibroek kost hier 109,95.

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Skiweer: kou en 80 cm sneeuw onderweg naar Oostenrijk
Ook interessant
40 cm sneeuw en veel zon onderweg naar Oostenrijk