Bij wintersport denk je waarschijnlijk aan de ski’s, skischoenen, skihelm, skibril en skikleding. En dan die van je partner en die van je kinderen. Een leuk setje kleding voor als je ’s avonds uit eten gaat. En tot slot natuurlijk je toilettas. Maar je tilt je wintersport beslist naar een hoger niveau door deze 7 dingen mee te nemen, die je waarschijnlijk toch allang in huis hebt. En zo wordt het een echt ontspannen wintersport.

7 niet wintersport items die sowieso mee moeten op wintersport

1. Een goed boek

Oké, deze stond waarschijnlijk al op je paklijst. Maar voor het geval dat deze er niet op stond? Zet hem er meteen bij. Na een dag lichamelijke inspanning op de piste is niks zo lekker als bijkomen in een warme chalet onder het genot van een glas wijn (of hete choco) en een goed boek? Geen goed boek voorhanden? Hier vind je de beste boeken voor tijdens de wintersport.

2. Wandelschoenen of snowboots

Heb je geen snowboots? Neem dan goede wandelschoenen mee. Ideaal wanneer je ’s morgens naar je locker loopt, want dan worden je skisokken niet nat. Wandelschoenen zijn doorgaans waterdicht en ademend. Daarmee zijn ze perfect voor een (korte) tocht door de sneeuw. Het profiel verkleint het risico op uitglijden en ook na de après ski loop je zo veilig naar huis. Wil je weten wat goede wandelschoenen voor de winter zijn? Kijk dan zeker even naar dit artikel op bergfamilie.nl.

Neem goede schoenen mee

3. Je favoriete badschuim

De meeste hotels, chalets en appartementen in wintersportgebieden zijn voorzien van een bad. En ook wanneer je doorgaans niet zo’n badliggerig type bent, is dit de perfect plek om bij de komen na een dag wintersport. Zere spieren? Neem een bad. Koud? Neem een bad. Zoek je een rustige plek om je boek te lezen? Neem een bad. Wel zo lekker met een beetje badschuim erin.

4. Een zaklamp of hoofdlamp als straatverlichting

De straatverlichting in Alpendorpen is doorgaans minimaal. Tenzij het kerstavond is.. Met een goede zaklamp of hoofdlamp vind je altijd je weg terug. Of je nou halverwege de rodelbaan verdwaalt of na afloop van een gezellig diner de duisternis instapt. Het is trouwens ook erg handig als je in het donker onverwacht de sneeuwkettingen om moet leggen

5. Pantoffels voor warme voeten

Omdat het gewoon lekker is om warme voeten te hebben na het wintersporten.

6. Chocolade voor energie

Chocolade geeft energie. En je kan het makkelijk meenemen. Neem daarom een paar repen mee die je vervolgens weer mee kan nemen de piste op. Zo heb je wat tijdens een lange rit met de skilift. En je maakt er nog indruk mee op je medepassagiers ook (indien gewenst). Enneh, volgens mijn eigen micro onderzoek doet Tony Chocolonely’s gezouten karamel het best dienst als energiebom op de piste. Maar dat is vast heel persoonlijk.

7. Lippenbalsem voor de noodzaak

Op de piste krijg je zeker droge lippen. En als het niet op de piste gebeurd dan gebeurd het tijdens de après ski in een veel te hete parasolbar. Lippenbalsem is daarom een must. Waarschijnlijk slingert er ergens nog een rond dus stop hem vast in je skijack, dan grijp je straks niet mis.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
40 cm sneeuw en veel zon onderweg naar Oostenrijk
Ook interessant
Wintersportweer: extreem zonnige voorjaarsvakantie voorspeld