Sinds deze winter ski ik met een rugbeschermer. Voor onze rugbeschermer test heb ik verschillende varianten getest en uiteindelijk heb ik besloten om deze rugbeschermer van Sweet Protection te behouden. Ik ski er vanaf december mee, dus het is tijd voor een review.

zon in obertauern
Altijd met een rugbeschermer de piste op.

Samenvatting van review Sweet Protection rugbeschermer

Model: vest met ritssluiting en losse tailleband.
Materiaal: schuim en polyester.
Pasvorm: kort, denk bij het bestellen in lengtematen. (S = kort M= middellang L= lang)
Geschikt voor: dames en herenmodellen beschikbaar.
Kopen: via de website van Sweet Protection of via Bergfreunde.nl

rugbeschermer voor dames
De rugbeschermer van Sweet Protection valt wat korter bij een slanke pasvorm.

Volledige review Sweet Protection rugbeschermer

In Oostenrijk ken ik maar weinig volwassenen die zonder rugbeschermer de piste opgaan. Zeker dames dragen doorgaans een rugbeschermer. Zelf ski ik rustig en beheerst, maar omdat ik vaker een ski ongeluk om me heen zie gebeuren waarbij mensen door andere aangereden worden, werd ik toch wat onrustig. Ik besloot om met een rugbeschermer te gaan skiën. Voor onze rugbeschermer test sloegen wij een lading rugbeschermers in en begonnen we te testen.

Een aantal varianten zaten echt niet lekker. Te warm, te veel druk, te stroef of te hoog. Maar er zaten ook een aantal comfortabele rugbeschermers bij. Deze kregen allemaal een plekje in onze test.

En tot slot was er één rugbeschermer die ik wilde houden voor eigen gebruik. Dat was deze rugbeschermer van Sweet Protection.

skien in poedersneeuw
Skiën met de rugbeschermer voelt veilig
Veiligheid

Een rugbeschermer koop je voor je veiligheid. Een gebroken been of arm is heel vervelend, maar die hersteld wel. Schade aan je rug is een stuk lastiger. In sommige gevallen blijf je er de rest van je leven last van houden. Omdat er steeds meer snelle maar ongecontroleerde wintersporters op de piste zijn, wil ik mijzelf beter beschermen op de piste. Ik ben gelukkig deze winter niet op mijn rug gevallen, nog omver geskied. Daardoor kan ik niets zeggen over dit belangrijke onderdeel. Wel weet ik dat Sweet Protection veiligheid uitermate serieus neemt en dat ze kwalitatief goede producten leveren. Wij beschikken inmiddels ook over meerdere skihelmen van Sweet Protection.

Pasvorm

Ik bestelde de rugbeschermer in maat S, mijn reguliere confectiemaat. Helaas is dit een foute keuze geweest want bij een rugbeschermer duidt de maat niet op de omtrek van een persoon, maar op de lengte. Maat S is dan ook geschikt voor dames tot 1.55 (ongeveer), voor dames tot 1.70 is maat M en voor langere dames maat L. Uiteindelijk ski ik nu (ondanks mijn 1.76 meter) in maat M omdat de pasvorm anders te breed was. De rugbeschermer valt dus iets korter, maar zit daardoor wel goed.

Doordat ik de band strak rond mijn middel kan trekken is het vest goed op maat en blijft alles goed op zijn plek zitten.

Comfort

De eerste 2 tot 3 dagen op de piste waren even wennen. Daarna voelde ik de rugbeschermer niet meer zitten. Hij geeft geen extra warmte, ademend goed mee met de rest van mijn kleding (geen zweet op mijn rug) en beperkt nergens in bewegingsvrijheid. Ook niet tijdens het omhoog lopen, dragen van meerdere ski’s of andere activiteiten die tijdens een wintersport aannemelijk zijn.

Sweet Protection rugbeschermer belemmert niet in bewegingsvrijheid
Sweet Protection rugbeschermer belemmert niet in bewegingsvrijheid.

Conclusie review Sweet Protection rugbeschermer

Het is de fijnste rugbeschermer voor dames die ik getest heb. Tijdens het skiën voel ik hem niet zitten. Maar toch voel ik me een stuk veiliger. Ik draag de beschermer ook tijdens andere wintersport activiteiten zoal rodelen of airboarden. Voor mij is er geen reden om de beschermer niet te dragen. De prijs valt ook wel mee. Omdat de uitverkoop gestart is, koop je de beschermer nu voor € 120,-. Helaas is het damesmodel inmiddels online uitverkocht.

Disclaimer
Het testen van producten en publiceren van reviews is voor ons een serieuze zaak. Wij testen de producten uitvoerig en gaan niet over één nacht ijs (of sneeuw). Voor het schrijven van reviews ontvangen wij doorgaans een vergoeding of het product zelf. Deze vergoeding is puur voor de tijd die wij investeren en staat los van de inhoud van de review en ons oordeel.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
250 jaar oud sneeuwrecord gebroken
Ook interessant
Interview met de bergredding: 15 minuten zijn alles bepalend