Voor actieve dagen op de piste gaat onze voorkeur uit naar een hardshell ski jas. Maar tijdens koude dagen op de piste, is een traditionele gevoerde ski jas juist heel welkom. En de eerste dagen van het seizoen waren koud. Helly Hansen Whitewall kozen we speciaal voor de koude dagen en voor een wintersport in Canada, waar het een stuk kouder kan zijn dan in de Europese Alpen. De eerste dagen van het wintersport seizoen zitten er inmiddels op en we hebben Helly Hansen Whitewall al goed kunnen testen. Tijd voor een review!

Samenvatting review Helly Hansen Whitewall

Materiaal: polyamide, polyester en Lifaloft.
Pasvorm: Sportieve loose fit, valt lang.
Dikte / gewicht: lichtgewicht, gevoerde wintersportjas.
Wat is leuk: soepel materiaal, warm, lange pasvorm.
Wat is minder: beperkt aantal jaszakken.
Kopen: verkrijgbaar vanaf 350 euro in verschillende kleuren.

Review Helly Hansen Whitewall
Ik test Helly Hansen Whitewall in de kleur Navy.

Review Helly Hansen Whitewall Lifaloft

Wat was het koud aan het begin van het wintersport seizoen! Of misschien komt het omdat ons lichaam gewoon nog niet gewend is aan de kou eind oktober. Hoe dan ook, in de strijd tegen ijzige wind, neerslag en ijle berglucht, droeg ik Helly Hansen Whitewall Lifaloft. En het voelde als een zegen. Rillende mensen op de piste, maar ik niet. Trillend in de skilift? Ik niet. En ook tijdens off piste tochten, winterwandelingen en veel te vroege ochtenden waarop de zon nog lang niet op was, blijkt deze jas de ultieme warmhouder.

Dun maar warm

Mijn eerste reactie toen ik deze jas ontving, was de gedachte dat deze toch wel wat dun was. Ik had een dikkere jas met meer volume verwacht. Ik had direct mijn twijfels. Zou deze jas mij wel warm gaan houden tijdens de arctische omstandigheden die ik straks in Canada tegemoet ga?

Maar tijdens de eerste winterse dagen werden mijn twijfels weggepoetst. Dankzij de Lifaloft voering is de jas warm op de juiste plaatsen. Dankzij de pasvorm van de jas (lang en niet strak) is er genoeg ruimte voor een baselayer en een dunne midlayer onder de jas. En dankzij de sneeuwvanger en strakke boorden komt nergens nog wind of sneeuw naar binnen. Ideaal op gure dagen en voor off piste!

Life pocket

Voor wie bekend is met wintersportkleding van Helly Hansen, is de Life pocket ondertussen geen nieuws meer. Al blijft het een handig fenomeen. De life pocket is een extra geïsoleerde jaszak waarin je elektronica bewaard (telefoon en camera in mijn geval). Door de extra isolatie blijft je batterij in de kou gespaard. Ideaal!

review skijas helly hansen
Blij met de grote kraag in de ijzige wind.

Conclusie van de test

In tegenstelling tot de veelgeprezen hardshells is dit een uitermate flexibele ski jas. Zacht, comfortabel, met extreem veel bewegingsvrijheid. Vrouwelijk, maar stoer en zeer functioneel. Zowel op de piste als ernaast. De grootste voordelen van Helly Hansen Whitewall Lifaloft zijn:

  • aangename (lange) pasvorm
  • life pocket
  • warm
  • veel bewegingsvrijheid
Helly Hansen ski jas dames
Ook fijn voor een winterse wandeling.
Voor wie is deze ski jas geschikt

Wij raden Helly Hansen Whitewall aan voor dames die zich graag op en buiten de piste begeven. Dames die het snel koud hebben of onder de uiterste temperaturen naar buiten gaan. Of voor dames die voor andere activiteiten richting koude oorden reizen en zich graag willen wapenen tegen de kou. De jas is tot 20.000 kolom waterdicht, dat is zo goed als geheel waterdicht. En ook gure wind wordt buiten gehouden. Daarbij wordt niet alleen je eigen lichaamswarmte opgeslagen, maar zorgt de voering (met name op de rug) voor de aanmaak van extra warmte. Kou krijgt zeker geen grip op jou.

Dames die het snel warm hebben of dames die alleen skien tijdens zonnige dagen, die kunnen beter een andere jas kiezen.

Je koopt deze ski jas in de Helly Hansen webshop of via Bergfreunde.nl voor 350 euro.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
5 heerlijke accommodaties die nog vrij zijn tijdens de voorjaarsvakantie
Ook interessant
Wintersport in Jasper, Canada: de complete paklijst