Als brildrager heb je verschillende mogelijkheden op de piste. Je kan een OTG skibril nemen (een skibril die over je bril past), een vizierhelm (het vizier schuift over je bril maar is onderaan open waardoor je bril niet beslaat) en je kan nu ook kiezen voor een skibril op sterkte. Snowvision lanceert deze winter de skibril voor brildragers, waarbij je je bril gewoon thuis kan laten.

De afgelopen weken ging ik ermee de piste op. Hoe deze skibril op sterkte bevalt, dat lees je in deze review.

Samenvatting Snowvision skibril voor brildragers

Pasvorm: medium skibril, ook geschikt voor smal gezicht.
Kleur lens: keuze uit rood, blauw en groen.
Type lens: fotochromatisch.
Wat is leuk: skibril op sterkte, skiën zonder bril!
Wat is minder: relatief lange levertijd van 2 weken.
Kopen: voor € 249,95 via de website van Snowvision.

Volledige review Snowvision skibril op sterkte

Ik heb de skibril van Snowvision de afgelopen weken gedragen op de piste. Tijdens verschillende weersomstandigheden. Het was een verademing om mijn gewone bril thuis te kunnen laten en toch scherp zicht op de piste te hebben.

Skibril voor brildragers

Skibril op sterkte

Ik liet mijn ogen opmeten bij een opticien in de buurt. Deze oogmeting stuurde ik door naar Snowvision en daarmee werd mijn skibril op maat gemaakt. Best spannend, want ik had de skibril van tevoren niet gepast en wist dus niet of deze zou aansluiten bij mijn gezicht en skihelm.

Mijn zorgen bleken echter ongegrond, want toen de bril geleverd was, bleek deze goed aan te sluiten bij alle skihelmen uit onze skihelm test. Een ook de aansluiting bij mijn gezicht liet niets te wensen over. De bril is niet mega groot, maar vergelijkbaar met de pasvorm van Sinner Nauders (medium brilgrootte).

De bril die de sterkte bepaald is in de bril een beetje zichtbaar. Bij de sterkte van de skibril wordt rekening gehouden met de sterkte (welke bij mij niet zo groot is) maar ook met eventuele andere oogafwijkingen. Zo zie ik nauwelijks diepte en ook dit wordt door de skibril op sterkte gecompenseerd. Het zicht is hierdoor haarscherp!

Skibril voor brildragers met meekleurende lens

De lens is fotochromatisch. Dat houdt in dat de lens zich aanpast naar de weersomstandigheden. Of het nu bewolkt is, sneeuwt of strakblauw, de lens laat precies genoeg licht door om je van goed zicht te voorzien.

De lens van deze skibril van Snowvision past zich relatief snel aan bij veranderende weersomstandigheden. Van zonnig weer tot bewolkt, ik genoot van scherp zicht op de piste.

sneeuwbril op sterkte

Geen beslagen bril meer!

De grootste frustratie van een OTG skibril is toch wel dat de bril beslaat. Daar heb je met een skibril op sterkte geen last. Houd er wel rekening mee, dat je de bril tijdens de lunch afzet. Wanneer je een grote oogafwijking hebt, wil je waarschijnlijk je reguliere bril opzetten op het moment dat de skibril afgaat.

Zelf heb ik hier geen ‘last’  van. Zonder bril zie ik voldoende om mijn eigen lunch te lokaliseren. Voor mij is dit dan ook de beste oplossing als skibril in combinatie met een bril.

snowvision skibril op sterkte

Conclusie Snowvision skibril voor brildragers

Oké, ik was misschien een beetje sceptisch. Een beetje spannend is het wel om voor 249,95 euro een skibril te bestellen die je niet gepast hebt. Maar ik ben ontzettend blij met het resultaat.

De skibril sluit goed aan bij mijn gezicht en bij vrijwel alle skihelmen. Hij draagt comfortabel en verschaft haarscherp beeld op de piste. Het enige nadeel is dat je hem niet vandaag besteld en morgen in huis hebt. Je moet er net even iets meer moeite voor doen om deze skibril te bemachtigen. Maar daarna heb je ook wel echt wat!

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Ontstressen voor kerst: zo leuk is advent in Obertauern
Ook interessant
120 cm sneeuw onderweg naar Oostenrijk. Aftellen tot de liften open gaan.