Toen Alpina met het nieuws kwam dat ze een Disney skihelm voor kinderen gingen verkopen, wilden wij direct meer weten. Want Disney scoort altijd bij kinderen. Dat de Disney uitvoering de Alpina Carat betrof was ook positief nieuws. Zo scoor je bij je kind (ideaal voor Sinterklaas of onder de kerstboom) en op de piste (de Carat is een degelijke, veilige helm). Niet zo gek dus, dat onze zoon dit wintersport seizoen van start ging met de gloednieuwe Alpina Disney skihelm met bril. Zo trots als een pauw dat hij een skihelm met zijn held Donald Duck heeft. Ondertussen zijn er door zoonlief heel wat skihelmen en brillen getest. Maar de Alpina Disney skihelm met bril is toch wel een favoriet. Ben je benieuwd waarom? We vertellen het in deze review!

Samenvatting review Alpina Disney skihelm met bril

Type helm: Inmold kinder skihelm met bijhorende skibril.
Beschikbare maten: 51-54 cm en 54-57 cm.
Beschikbare kleuren: blauw/wit met Donald Duck of wit/groen met Mickey Mouse.
Wat is leuk: skihelm met skibril (set), Disney print, gunstig geprijsd, veilig.
Wat is minder: skibril valt klein uit. stabiele comfortabele skihelm ge
Kopen: je koopt de Alpina Disney set voor 89,-.

Leuke kinderskihelm

Volledige review Alpina Disney skihelm met bril

Zoonlief zocht deze kinderskihelm zelf uit. Vanwege de Disney print, uiteraard. Wij stonden het toe, aangezien het een veilige kinderskihelm is en onze ervaringen uit het verleden met Alpina goed zijn. We gaan er vanuit dat de skihelm volledig beschermd, dus er wordt recreatief mee geskied. Tijdens skiwedstrijden wordt een speciale racehelm gedragen.

De skihelm met bril is getest op functionaliteit. Er is niet mee gevallen, en de veiligheid is dus verder in deze test niet meegenomen. De skihelm heeft een keurmerk en de inmold constructie maken een skihelm veilig voor gebruik op de piste.

Disney skihelm kind
De helm en bril worden uitgebreid getest.
Pasvorm Alpina Disney skihelm set

De pasvorm is wat smal. De verstelbaarheid is wat kleiner dan bij Alpina Grap 2.0 en bij de oren is het even wikken om de helm eroverheen te krijgen. Maar als de skihelm eenmaal zit, dan zit deze ook vast als een huis. Niet te strak, maar wel stevig op het hoofd. Bij het schudden en knikken geeft de helm werkelijk niks mee. Precies zoals de bedoeling is eigenlijk.

Pasvorm van de skibril

De kinderskibril valt net als de helm wat klein uit. Onze proefpersoon is 8 jaar. Hij past de set, maar ook echt nog maar net. De skihelm met skibril is eigenlijk ideaal voor kinderen tussen de 4 jaar en 8 jaar. Daarna wordt het toch wat krap op het hoofd. De skibril is vrij basic uitgerust. De print is natuurlijk geweldig maar de lens is een oranje categorie 2 lens. Ideaal op licht bewolkte tot bewolkte dagen. Minder ideaal onder zonnige omstandigheden.

Ventilatie en comfort

De skiër in kwestie is fanatiek. Hij maakt lange dagen met volledige overgave op de piste. Op sommige dagen is de Alpina Disney skihelm hem te warm. Dan wil hij iets met meer ventilatie of ruimte bij de oren. Gelukkig kunnen we die keuze maken. Op koude dagen is de helm favoriet.

De skihelm is voorzien van ventilatie, maar deze is iets beperkt. Heeft je kind het snel warm en ga je op wintersport in maart of april? Dan is deze helm misschien minder geschikt voor jouw kind.

Deze skihelm is ideaal voor koude dagen.

Tip: leuk voor de cadeaumaand

Het leukst aan deze Alpina set is toch wel de print. En dat kinderen daar zo blij van worden. Hij wordt ook nog eens feestelijk verpakt in een bijpassende doos. Dat maakt het tot een leuk cadeau voor Sinterklaas of kerst. Wintersportcadeaus zijn wat ons betreft sowieso de beste cadeaus. Je hebt een mooi cadeau en het draagt ook nog eens bij aan de wintersport voorpret.

Je koopt de Alpina Disney set voor €89,99. Wat overigens een zeer gunstige prijs is voor een skihelm met skibril. Let op! Deze webshop is gevestigd in Duitsland, houd daardoor rekening met een iets langere levertijd.

Dis
Deze helm is een ideaal cadeau voor de kleine wintersporter.

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review Helly Hansen ULLR wanten en handschoenen
Ook interessant
Trip Tip: Advent in Filzmoos