Een rugbeschermer behoort steeds meer tot de standaard uitrusting van wintersporters. Eigenlijk kennen we, hier in Oostenrijk, niemand die nog zonder rugbeschermer de piste op gaat. En alhoewel de Nederlandse wintersporter nog niet zo ver is dat een rugbeschermer standaard tot de uitrusting behoort, krijgen we toch ieder jaar meer vragen over hierover. We skiën zelf nu vier jaar met verschillende rugbeschermers en testen ieder jaar weer een aantal beschermers om de beste rugbeschermers voor skiërs te kunnen selecteren. Dit jaar ski ik met het Komperdell Air Vest. Hoe dat bevalt, lees je in deze review.

Samenvatting rugbeschermer Komperdell Air Vest

Type beschermer: vest met ritssluiting, aan twee kanten te dragen.
Maatvoering: XXS t/m XXL.
Wat is leuk: veilig, lichtgewicht en ademend materiaal.
Wat is minder: bij slanke lichaamsbouw valt het vest ruim.
Kopen: vanaf 189 euro bij de betere sportzaken.

review rugbeschermer komperdell
Kies bij twijfel een maatje kleiner.

Volledige review Komperdell Air Vest

We testen het Komperdell Air Vest in maat M. Volgens de maattabel zou deze net moeten passen. Echter, hij valt wat ruim. Wij adviseren daarom om bij twijfel altijd een maat kleiner te bestellen. Gelukkig neemt de pasvorm niet weg dat het vest goed past. Door de harde achterpand voelt deze rugbeschermer direct veilig.

Comfort: Komperdell Air Vest voel je nauwelijks zitten

‘Zit dat niet vervelend, zo’n rugbeschermer met skiën?’. Het is een vraag die ik de afgelopen jaren heel vaak heb moeten beantwoorden. En heel eerlijk, sommige rugbeschermers dragen echt niet fijn. Maar met Komperdell Air Vest heb ik nergens last van gehad. Wanneer ik de beschermer voor de eerste keer aantrek, is het even wennen. Het harde rugpand drukt inflexibel tegen mijn rug. Heel even vraag ik me af, of ik hier wel de hele dag mee wil skiën. Maar wanneer ik hem een tijdje aanheb merk ik dat de beschermer steeds beter met me mee beweegt. En na een uur ben ik vergeten dat ik überhaupt een rugbeschermer draag. Het Air Vest is licht van gewicht, ademend en je voelt het nauwelijks zitten. Alleen in de skilift, wanneer ik tegen de rugleuning aanzit word ik herinnerd aan de bescherming.

met komperdell air vest op de piste
Veilig op de piste met Komperdell Air Vest.
Pasvorm: pas een rugbeschermer altijd voordat je koopt

Volgens de maattabel moet ik met mijn lengte maat M bestellen. Maar ik merk dat die in omvang toch wat ruim valt. In geval van twijfel, adviseer ik een maatje kleiner. Pas de rugbeschermer sowieso voordat je op wintersport gaat. Loop ermee rond, kijk of je vrij kan bewegen en (heel belangrijk) ga ermee op een stoel zitten. Wanneer de rugbeschermer te lang is, schiet deze in de lift omhoog omdat de onderkant tegen de zitting aantikt, dat wil je dus niet hebben.

Komperdell Air Vest is rekbaar en past dus altijd. Dankzij de heupgordel met klittenband kan je hem op maat afstellen. Ideaal!

rug met beschermer
Kijk bij maatbepaling naar lengte en omtrek.
Veiligheid: met een veilig gevoel de piste op

De reden dat ik met een rugbeschermer ski is veiligheid. Ik doe nauwelijks gevaarlijke dingen, maar toch voel ik mij een stuk zekerder met rugbeschermer. Dit heeft grotendeels te maken met mijn mede pistegebruikers. Ik kan ontzettend nerveus worden van mensen die te dichtbij komen. Een rugbeschermer geeft net dat beetje extra zekerheid.

Maar ook wanneer ik toch een slalom of een tijdsmeting pak, vind ik de bescherming een fijn idee. Ik neem niet meer risico’s dan ik zou doen zonder rugbeschermer (dit is wel een vraag die ik vaak krijg) maar ik voel me wel veiliger op de piste (en tijdens het rodelen trouwens ook). De eerste twee dagen met een rugbeschermer was even wennen, maar nu hoort hij gewoon bij de standaarduitrusting.

Rugbeschermer Komperdell op de piste
De rugbeschermer van Komperdell voel je niet zitten.

Conclusie van review Komperdell Air Vest

Wanneer je op zoek bent naar een lichtgewicht rugbeschermer die je nauwelijks voelt zitten, dan is Komperdell Air Vest wat je zoekt! In het begin is het ‘even wennen’ maar naar verloop van tijd past de rugbeschermer zich aan je lichaam aan en zit deze als gegoten. Tijdens het wintersporten zal je snel vergeten dat je de rugbeschermer draagt, maar je bent wel beschermd. En daar gaat het om! Meer informatie over het Komperdell Air Vest vind je hier.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Winterdromen: 6 redenen om dit jaar naar Obertauern te gaan
Ook interessant
Winterdromen van een sneeuwzekere wintersport in Zuid-Tirol