Vorige winter waren alle berghutten in Oostenrijk gesloten. Daardoor zijn we langzaam gewend geraakt aan het meenemen van eigen eten en drinken als we de piste opgaan. Ondanks dat de hutten nu weer open zijn, zit deze gewoonte er nog een beetje in. We hebben altijd wat snacks bij ons en, op koude dagen, nemen we graag warme thee mee voor op de piste. Zo kunnen we onderweg of in de skilift snel een beetje opwarmen. Om warme dranken onder (extreem) koude omstandigheden warm te houden, heb je echter wel een goede thermosfles nodig. De thermosfles van Stanley is, wat ons betreft, één van de beste thermosflessen van dit moment. Waarom? Dat leggen we uit in deze review.

Samenvatting Stanley thermosfles

Materiaal: 18/8 roestrvrij staal.
Inhoud: 750 ml.
Isolerend vermogen: warme dranken blijven 24 uur warm.
Wat is leuk: stevige thermosfles van goede kwaliteit met goed isolerend vermogen.
Wat is minder: kost best wat.
Deze thermosfles kopen: vanaf 45 euro online verkrijgbaar in verschillende kleuren.

pauze met thee
Dranken blijven tot 24 uur warm.

Volledige review thermosfles Stanley

De thermosfles die meegaat in onze skirugzak is dus de Stanley Legendary. Ondanks zijn grote volume, hebben we deze fles op koude dagen bij ons. Een van de fijne elementen van deze fles is de dop, die gelijk als beker dienst doet. En de schenktuit (al schenken wij meestel gewoon zonder deze tuit). Je kan namelijk de dop half los draaien en dan door de opening schenken. De belangrijkste elementen bespreken we kort hieronder.

Lang warm, ook op koude dagen

Het belangrijkste is natuurlijk het isolerende vermogen. Dit is extreem goed. Ook tijdens lange dagen op de piste hebben we de hele dag warme thee (koffie kan natuurlijk ook, maar dan zouden wij wel een iets kleiner formaat thermosfles kiezen). Daarbij blijven de dranken niet alleen warm, maar blijft de smaak ook goed! Na ieder gebruik is de fles makkelijk af te wassen met een gewone afwasborstel. En af en toe doen we hem ook in de vaatwasser. Zo verdwijnen geurtjes en smaken van dranken die eventueel toch een beetje blijven hangen (zoals muntthee).

Beker wordt niet heet

De dop van de fles, is gelijk de drinkbeker. Deze dop is, net als de fles, geisoleerd. Dit betekend dat de warmte niet aan de buitenkant van de beker komt. Je kan dus met blote handen drinken, zonder je te verbranden. Heel fijn!

Schenkdop

Drink je graag in de stoeltjeslift? Wij ook! En dan komt deze schenkdop goed van pas. Want wanneer je, met goede skihandschoenen aan, twee doppen moet losdraaien en vasthouden, terwijl je ook nog moet inschenken… dan wordt het lastig. Door de dop half los te draaien, blijft deze aan de fles vastzitten en kan je toch schenken. Ideaal! Zo kan er niks uit de lift vallen.

Review thermosfles Stanley
Thermosfles Stanley uitgebreid getest tijdens de wintersport.

Conclusie van thermosfles Stanley

Zoals we al eerder verklapten, is dit onze favoriete thermosfles voor op de piste. Dat zegt op zich al genoeg toch? Dranken blijven de hele dag warm, schenken gaat makkelijk en zonder knoeien en de meegeleverde drinkbeker is geisoleerd en drinkt fijn. Daarbij kan de fles tegen een stootje en kan je hem reinigen in de vaatwasser. Enig nadeel? Hij is best wel log… en prijzig. Je koopt hem voor een kleine 45 euro online.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Kleine skigebieden onder de loep: skigebied Sportgastein
Ook interessant
Review Scott Slight 93 – mijn favoriete all mountain ski van deze winter