Wat mij betreft is een wintersport niet compleet zonder een ‘rondje rodelen’. Op een houten slee de berg af ‘sjezen’ zorgt bij mij niet alleen voor een kleine adrenalinekick, maar ook voor een hele grote glimlach. Deze winter waren we in Wildkogel Arena en gingen daar de langste rodelbaan van Oostenrijk af. Een geweldige ervaring die ik maar al te graag met jullie deel.

De langste rodelbaan van Oostenrijk

De rodelbaan in Wildkogel Arena begint op 2.100 meter en eindigt in het dorpje Bramberg. De afdaling is maar liefst 14 kilometer lang en daarmee de langste rodelbaan in Oostenrijk. ’s Avonds is de rodelbaan tot 22.00 uur verlicht, waarmee het zelfs de langste verlichte rodelbaan ter wereld is.

Zo leuk is de langste rodelbaan van Oostenrijk
Rodelen op de langste rodelbaan van Europa.

Super lange afdaling met een geweldig uitzicht

De rodelbaan begint direct naast het bergstation van de Smaragdbahn, de groene gondel die in Bramberg start. Goed om te weten: je kunt er ook voor kiezen in Neukirchen de gondel omhoog nemen. Daarvandaan wandel je in een paar minuten naar het startpunt.

Tijdens het eerste deel van de afdaling kunnen we genieten van een geweldig uitzicht. Zo ver we kunnen kijken, zien we besneeuwde bergtoppen. Wildkogel Arena ligt aan de rand van het nationaal park Hohe Tauern, het grootste natuurgebied van de Alpen. We kunnen onder meer de Wildspitze, met 3.774 meter de hoogste berg van Tirol zien.

Veilig en niet te snelle baan

De rodelbaan is niet alleen heel lang, maar ook heel leuk. De baan is niet supersnel, waardoor we rustig de tijd kunnen nemen om van het geweldige uitzicht te genieten. De baan bestaat voornamelijk uit lange rechte stukken die gemoedelijk omlaag lopen. Het is, naar mijn mening, een van de meest veilige rodelbanen die we ooit gedaan hebben.

Halverwege de rodelbaan zijn trouwens ook nog twee berghutten waar je even een pauze kunt nemen.

Zelf een keer de rodelen in Bramberg of Neukirchen am Grossvenediger?

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden? En wil je ook een keer de langste rodelbaan van Oostenrijk af? Hieronder hebben de praktische informatie over deze leuke rodelbaan in Wildkogel Arena verzameld.

Wat moet je mee nemen als je gaat rodelen

Trek wanneer je gaat rodelen, gewoon je skikleding aan. Het beste is het om snowboots of goede wandelschoenen te dragen. Het is verboden om op skischoenen de rodelbaan af te gaan. Daarnaast is het belangrijk dat je handschoenen of wanten aantrekt. Zelf doen we altijd ons skihelm en skibril op. Dit is niet verplicht, maar maakt het wel een stukje veiliger.

Openingstijden rodelbaan Wildkogel Arena

De rodelbaan is dagelijks geopend vanaf dat de skiliften open gaan om 8:30 uur ’s morgens. De laatste gondel gaat om 16:15 uur omhoog. Op vrijdagen kan je elke vrijdag zelfs tot 18:30 uur omhoog. Tijdens de avonduren is de baan verlicht tot 22:00 uur. Je kunt er dus ook voor kiezen om eerst boven in de berghut te eten voor je aan de afdaling begint.

Kosten rodelen in Wildkogel Arena

Een slee kan je overal in Neukirchen of Bramberg huren. Overdag kan je met je skipas omhoog. Heb je geen skipas? Dan kan je een aparte kaart kopen. Deze kost voor volwassenen €17,00 en voor kinderen €8,50.

Locatie

Je vindt deze leuke rodelbaan bij het bergstation van de gondel de Smaragdbahn. Onderaan de skilift is een flinke parkeerplaats. Rij je met je navigatiesysteem aan, voer dan het volgende adres in: Senningerfeld 1, 5733 Bramberg am Wildkogel. Verblijf je in Neukirchen? Dan kan je ook met de Wildkogelbahn, de gondel die uit het dorp vertrekt omhoog. Vanaf het bergstation wandel je in 10 minuten naar de start van de rodelbaan. Let wel op: de rodelbaan eindigt in Bramberg, hiervandaan moet je met de bus of taxi weer terug.

Over Wildkogel Arena

Wildkogel Arena is misschien wel hét meest kindvriendelijke skigebied in Oostenrijk dat wij tot op heden bezocht hebben. Bovenaan de gondel bevindt zich een oefenweide waar de allerkleinsten kunnen leren skiën. Dat is ook voor ouders leuk. Want je kunt daar overdag langs skiën en even kijken hoe je kinderen genieten van de sneeuw. Onze kinderen waren helemaal weg van de funslope, een spannend parcours vol hobbels, tunnels en schansen Wil je met de hele familie op wintersport? Of heb je een paar beginners in je groep? Dan is skigebied Wildkogel Arena echt een aanrader. Dit kindvriendelijke skigebied bestaat voor het overgrote deel (ruim 85%) uit makkelijke afdalingen (rode en blauwe pistes).

Wildkogel Arena is misschien wel hét meest kindvriendelijke skigebied in Oostenrijk
Wildkogel Arena is misschien wel hét meest kindvriendelijke skigebied in Oostenrijk

Extra voordeel is dat er in Neukirchen en Bramberg, de dorpen die horen bij het skigebied, zelfs in de drukste periodes van de winter, vaak nog wel accommodaties te vinden zijn. Wil je meer weten over dit makkelijke skigebied? Lees dan ons uitgebreide artikel over skigebied Wildkogel Arena.

Eerder verschenen
Skivakantie voorbij? Zó kan je de wintersport voor 2025 NU al boeken!
Ook interessant
Reisverslag: genieten van de winter op zijn best in Valloire en Valmeinier