Deze zomer wordt er in het Stubaital hard gewerkt aan de verbetering van skigebied Schlick 2000. In een van onze favoriete skigebieden bij Innsbruck wordt na 62 jaar de oude Galtalm sleeplift gesloopt en vervangen door een moderne 10 persoonsgondel. De nieuwe skilift wordt een stuk langer, sneller en comfortabeler. Wanneer alle werkzaamheden volgens planning verlopen, is de nieuwe gondel in de loop van het volgende winterseizoen gereed.

Nieuwe pistes en veel kindvriendelijker

De nieuwe lift wordt een stuk langer dan de oude sleeplift. Het bergstation komt namelijk een stuk hoger te liggen. Omdat zowel de nieuwe lift, als de pistes ingericht worden voor kinderen (en beginners), wordt het skigebied nog familievriendelijker dan het al was. De nieuwe gondel maakt het makkelijker en comfortabeler voor kinderen om naar de Bärentälern te gaan, waar ze kunnen skiën op brede en vlakke pistes. Ook wordt het piste-aanbod voor kinderen, skischolen en beginners uitgebreid in dit deel van het skigebied.

Schlick 2000, skigebied in de buurt van Innsbruck
Skigebied Schlick 2000 is heel kindvriendelijk

Details nieuwe 10er Galtbergbahn

Voor de liefhebbers hebben we hieronder de details van de nieuwe gondel op een rij gezet:
Liftsysteem: 10-persoons gondel
Gereed: december 2023.
Capaciteit: 2.000 personen / uur.
Snelheid: 6 meter/ seconde.
Duur van dal tot top: ca 4 minuten en 20 seconden.
Hoogte dalstation: 1.305 meter boven zeeniveau.
Hoogte bergstation: 1.760 meter boven zeeniveau.
Hoogteverschil: 455 meter.
Lengte: 1.435 meter.
Investering: onbekend.

Schlick 2000: leuk, klein skigebied in het Stubaital

Schlick 2000 is het skigebied van het dorp Fulpmes. Dit dorpje ligt zo’n 20 minuten rijden van de stad Innsbruck in het Stubaital. Schlick 2000 is populair bij de lokale bevolking en dat is niet voor niets. Op het oog is het een klein skigebied in Oostenrijk met 1 gondel, 3 stoeltjesliften en een handvol sleepliften. Deze paar skiliften zijn wel heel slim aangelegd. Er zijn namelijk heel veel verschillende pistes beschikbaar. Van sommige afdalingen zijn wel 4 of 5 verschillende varianten beschikbaar.

Skigebied Schlick 2000 beschikt in totaal over 22 km aan pistes die als volgt verdeeld zijn:

  • 12 km blauwe pistes.
  • 7 km rode pistes.
  • 3 km zwarte pistes.
Skigebied Schlick 2000 is een fijn familie skigebied
Skigebied Schlick 2000 is een fijn familie skigebied

Wij vinden vooral de variatie in het skigebied erg leuk. Omdat het er ook nog eens zelden druk is, is dit skigebied echt een aanrader voor families. Het skigebied heeft de vorm van een kom, wat we bijvoorbeeld ook kennen uit skigebied Wildkogel Arena, hierdoor is het skigebied erg overzichtelijk. Welke piste je ook kiest, je komt altijd op dezelfde plekken in het skigebied terug. Onze kinderen vinden het vooral erg leuk dat je in Schlick 2000 overal tussen de pistes door kan skiën. Dit maakt het skigebied tot een grote sneeuwspeeltuin. Iedere afdalingen ontdekken ze weer nieuwe bospaadje, schansen of poederhelling om met veel plezier van af te knallen.

Eerder verschenen
8x kindvriendelijk skigebied Frankrijk
Ook interessant
Zomerskiën Oostenrijk: op deze gletsjers kan je deze zomer terecht