We hebben de afgelopen jaren (en weken) behoorlijk wat rodelbanen uitgeprobeerd. Maar deze willen we toch echt met jullie delen: rodelen in Bad Gastein is een sfeervolle en unieke rodelbeleving.

Nachtrodelen

Wij bezochten deze rodelbaan tijdens het ‘nachtrodelen’. Nachtrodelen begint in Bad Gastein om 18.00 uur, maar dan is het dus al goed donker. De rodelbaan is verlicht, waardoor je prima zicht hebt. Voor het nachtrodelen rijd je met de auto of taxi door de poort richting ‘Bellevue Alm’. Onderaan de stoeltjeslift is een parkeerplaats en vandaar uit ga je te voet verder omhoog tot aan de lift. Let op: zorg dat je op tijd aanwezig bent of neem een taxi. Er is maar beperkt plek op deze parkeerplaats en om 18.00 uur kan het al helemaal vol staan. Je auto in de parkeergarage in het dorp parkeren om het laatste stuk te lopen is natuurlijk ook een optie.

Je kan ook overdag rodelen in Bad Gastein. De sfeer is dan heel anders, maar met kleine kinderen geeft dit misschien een wat veiliger gevoel.

rodelen gastein

Nostalgische lift

De weg omhoog leg je (zonder rodel) af per stoeltjeslift. Je koopt bij de kassa een kaartje wat goed is voor zowel de rit omhoog als een rodel. De rodels staan boven op je te wachten. Tegen inleveringen van het kaartje wat je beneden kocht, kan je er één meenemen. De lift is een ouderwetse 1 persoons stoeltjeslift.

Kinderen onder de 7 worden geadviseerd om op schoot bij een volwassenen mee te reizen. Grotere kinderen kunnen zelf met de lift. Hulp bij het instappen krijgt iedereen.

Voor wintersporters die al wat langer meegaan zal deze lift oude herinneringen te weeg brengen. En ja, hij komt nog steeds zo hard aan tegen je knieholte. In een traag tempo brengt de lift je omhoog. De weg omhoog is verlicht waardoor je kunt zien waar je heen gaat. De rodelbaan loopt onder de lift door, waardoor je alvast een voorproefje geniet van wat komen gaat.

rodelen bad gastein

Tip: Als je in de lift achterom kijkt, heb je een heel mooi uitzicht over Bad Gastein. De vele lichtjes zijn zelfs met bewolkt weer nog zichtbaar.

Bellevue Alm

Als je bovenaan aankomt kan je daar je slee ophalen en naar beneden rodelen. Maar veel leuker is het, om eerste wat te eten en drinken in de authentieke Bellevue Alm. In het midden van de hut is een haardvuur met wat comfortabele zitplaatsen. Ideaal om jezelf wat moed in te drinken voor de afvaart. Maar je kan natuurlijk ook plaats nemen aan één van de tafels om uitgebreid te eten. Kindermenu’s zijn hier ook aanwezig.

rodelen in bad gastein

Rodelen in Bad Gastein

Tot slot de rodelbaan. De rodelbaan in Bad Gastein is veilig, niet al te spannend en redelijk kort. Doordat veel mensen boven blijven zitten, worden de mensen ook goed over de avond verdeeld. Niet te druk dus. De rodelbaan is goed om met kinderen te rodelen. Wij hebben geen gevaarlijke of enge stukken in de baan kunnen ontdekken. Het enige nadeel is dat de baan net iets te vroeg tot een einde komt. Dus nog een keer met de lift omhoog is wel aan te raden.

Wintersport in Gastein

Ga je op wintersport naar één van de skigebieden in Gastein? Reserveer dan zeker een avond voor deze rodelbaan. Overdag of ’s avonds.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Extra bagageruimte met een dakkoffer
Ook interessant
Zeker op weg naar de wintersport met sneeuwkettingen