Er zijn mensen die het meest houden van zon, strand en zee. Die krijgen geen genoeg van luieren aan het strand, de hele dag bij het zwembad liggen en zonnen. Ik hou ook wel van de zomer, maar nog veel meer van de winter. Ik hou van sneeuw, koud weer en bergen. Eigenlijk kan ik niet wachten tot de winter weer begint en er weer sneeuw valt. Omdat de zomervakantie nu begonnen is, schrijven we de komende weken een aantal keer over zomerse activiteiten en bestemmingen.

Zomeractiviteiten voor wintersporters

In dit artikel heb ik een aantal leuke zomeractiviteiten op een rij gezet waar je bijna net zo veel aan kunt beleven als aan skiën of snowboarden. En het leuke is, van het beoefenen van deze sporten wordt je een betere wintersporter. Je verbetert er niet alleen je conditie mee, maar ook je balans en coördinatie.

Lees het op je gemak door en kijk eens of er wat voor je bij zit.

Zit jouw favoriete zomeractiviteit er niet bij, laat ons dat weten dat is en laat een reactie achter onder het artikel.

Mountainbiken

Hier in Oostenrijk is het mountainbiken erg populair. Er zijn erg veel mountainbike routes uitgezet. Sommige gaan zelfs over de pistes. En je kunt daarbij ook gebruik maken van de skiliften om omhoog te gaan. De mountainbike routes hebben dezelfde kleuren als de afdalingen in de winter. Blauw is makkelijk, rood gemiddeld en zwart is moeilijk. Hoewel de pistes groen zijn, komt het qua gevoel erg dicht bij de ervaring van wintersporten.

Beginnen met mountainbiken kan je natuurlijk ook gewoon in Nederland. Het verbetert je uithoudingsvermogen en als je snelle afdalingen maakt ook je reactiesnelheid en coördinatie. Echt een aanrader!

wintersporters zomer - mountainbike

Slackline, koorddansen voor beginners

In Nederland zie je het nauwelijks, maar in Zwitserland en Oostenrijk wordt er in de zomer veel geoefend op het slacklinen. Een slackline is een brede strak gespannen band die zo’n 50 cm boven de grond wordt gespannen. Het balanceren op de slackline vraagt veel doorzettingsvermogen en is behalve heel leuk om te doen ook uitermate goed voor de coördinatie en balans. En daar ga je weer beter van skiën of boarden.

Je kunt slackline ook in Nederland kopen. Bijvoorbeeld bij Bol.com. Heel leuk om in de tuin te spannen in de zomer. Of ergens in het bos.

Slacklinen

 

Surfen, windsurfen of kitesurfen

Voor de liefhebbers van watersporten zijn er ook voldoende zomeractiviteiten te bedenken waar je een betere wintersporter van wordt. Golfsurfen, windsurfen en kitesurfen zijn perfecte sporten om hetzelfde gevoel te ervaren als met wintersporten. Je bent immers de hele dag buiten en actief. Bovendien zijn het activiteiten waarbij de weersomstandigheden een grote rol spelen en zijn ze bovendien erg stoer!

Extra voordeel van deze watersporten is dat als je reisgezelschap graag een strandvakantie wil, je dit prima kunt combineren!

Zomer activiteit wintersporters - surfen

Skeeleren of skateboarden

Skeeleren en skateboarden zijn ideale sporten om je coördinatie en balans te verbeteren. Snowboarders gaan natuurlijk skateboarden, terwijl skiërs hun skitechniek echt kunnen verbeteren door veel te oefenen met de skates. Bovendien neemt je conditie er echt van toe. Hier in Oostenrijk is het landschap minder geschikt om deze sporten uit te oefenen, maar in Nederland zijn het perfecte zomeractiviteiten voor wintersporters!

En als je gaat skateboarden probeer dan eens een trucje uit. Van het oefenen groeit niet alleen je balans, ook je hersens worden er door geprikkeld.

Zomeractiviteiten voor wintersporters

 

Staat jouw favoriete zomeractiviteit er niet bij?

Laat ons dat dan weten wat dat is! Dat kan onderaan de pagina. Misschien gaan we het dan ook wel uitproberen.

Geniet van de zomer.

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Foto Friday #41- foto’s uit het Zillertal
Ook interessant
Königsleiten moderniseert Larmach stoeltjeslift