Wat zou jij kiezen als je MOEST kiezen tussen een zomervakantie, of je wintersport? Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld en het antwoord is voor de hand liggend. Wij kiezen voor wintersport. En wel om deze 6 redenen.

Skigebied Kühtai
Skigebied Kühtai

#1 – wintersport is de ultieme familievakantie

Wintersport is dé ultieme familievakantie. Als je kinderen op skiles gaan, heb je mooi de tijd om met je partner wat ‘quality time’ door te brengen. Na het skiën kan je gezellig met het hele gezin gaan rodelen, warme chocomel drinken of een spelletje doen. Als je kinderen wat ouder zijn, kan je samen met de berg op en samen mooie lange afdalingen of een skitocht maken.

Veel meer dan tijdens een zomervakantie breng je een groot deel van de dag samen door. Niet voor niets gaan kinderen vaak zelfs nog op volwassen leeftijd met hun ouders mee op wintersport Kortom… als je tijd met de gezin wil doorbrengen is wintersport leuker dan zomervakantie.

Meer over met de familie op wintersport:

Waarom wintersport leuker is dan zomervakantie
Wintersport is de ultieme familievakantie

#2 – lekker slapen

Tijdens de wintersport slaap je gewoon lekkerder. Door bewegen, de frisse berglucht en het lekkere eten, slaap je ’s nachts als een roos. Als je geluk hebt, dan staan er in jouw skigebied nog een aantal ‘Zirben’ (traditionele alpendennen). Van deze boom is aangetoond dat het zorgt voor een rustigere hartslag en een betere nachtrust.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de rustgevende invloed van de natuur en de sneeuw, de heerlijke bedden en warme, donzen dekbedden. Je komt tijdens geen enkele andere vakantie zo tot rust als tijdens een wintersport.

Valentijnsdag op wintersport ideeën
Lekker slapen.

#3 – lekker eten

Of je nou houdt van schnitzel, kaiserschmarrn, goulashsoep of Tiroler gröstl, nergens eet je zo lekker als op de piste in Oostenrijk. Het eten op de berg is doorgaans eenvoudig, puur en smaakvol. En het geeft een enorme dosis energie, waarmee je het tot de apres ski volhoudt op de piste. Meer weten? Lees dan hier de top 5 wintersport gerechten tijdens een wintersport in Oostenrijk.

wintersport leuker dan zomervakantie - Kaiserschmarren
Er is niks lekkerder dan een portie Kaiserschmarren op de piste.

#4 – prachtige uitzichten

De uitzichten tijdens je wintersport zijn prachtig. Op de top, in de skilift en tijdens de afdaling heb je uitzicht op prachtige bergtoppen, besneeuwde bomen en nog veel meer. Als je de tijd neemt om van het uitzicht te genieten zal je merken dat je blikveld echt breder wordt en je helemaal tot rust komt.

Gondel in Sportgastein
Het uitzicht op de top in Sportgastein.

#5 – ideale combinatie van inspanning en ontspanning

Wintersport is leuker dan zomervakantie omdat je tijdens een skivakantie pas echt tot rust komt. Tijdens het skiën of boarden moet je jezelf zo inspannen dat je geen tijd hebt om aan je dagelijkse beslommeringen te denken. En na de inspanning kom je heerlijk tot rust tijdens de apres ski, in de thermen of gewoon lekker met een goed boek bij de open haard.

Geen enkele andere vakantie biedt zo’n optimale combinatie van inspanning en ontspanning. (Tip: bekijk ook dit overzicht met romantische hotels in Oostenrijk)

thermen bezoek
Heerlijk ontspannen tijdens een bezoek aan de Thermen.

#6 – het is tenminste niet zo warm

Wintersport koud? Nee joh, niet als je je goed aankleed. Afgelopen weken was het in heel Europa bloedheet. Het was te warm om te sporten, te eten en te slapen. Van zulke, extreme warmte heb je tijdens een skivakantie geen last. En mocht het buiten echt koud zijn, dan je je daar op kleden (lees deze tips tegen koude handen en koude voeten.) Of je kan lekker een berghut in gaan om je op te warmen met een kop koffie of warme choco.

Warm blijven bij koud weer, goed drinken
Genieten van warme chocolademelk. Ook dat is wintersport.

Is wintersport leuker dan zomervakantie? Wat vind jij?

Wij zijn heel benieuwd naar jullie mening. Is wintersport leuker dan zomervakantie? Of juist niet. Waar gaat jouw voorkeur naar uit en welke redenen mis je nog in dit artikel? Laat het ons weten via het opmerkingenveld hieronder.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Dit zijn 6 perfecte skigebieden voor beginners in Frankrijk
Ook interessant
Gear Guide: skikleding & gear test