Het sneeuwt al dagen. Het begon zondag en op een korte pauze op nieuwjaarsdag na, is het niet meer gestopt met sneeuwen. Inmiddels ligt er bij ons in de tuin al bijna 110 cm sneeuw. Vorige week zaterdag lag daar nog helemaal niks. De extreme sneeuwval is lastig voor iedereen die vandaag van- en naar Oostenrijk reist. Maar als je de tijd hebt, dan is het vooral enorm genieten. Hieronder een foto verslag van deze fantastische dag.

Sneeuwhoogte - 1 meter sneeuw

Spelen in de sneeuw

Voor kinderen is de enorme sneeuwval echt geweldig. Een skibroek en een paar kinder skihandschoenen aan en ze kunnen spelen. Sleeën, sneeuwpoppen bouwen of gewoon in de sneeuw duiken. Het plezier spat er van af.

spelen in de sneeuw

Auto’s ingesneeuwd

Veel wintersporters moesten vanmorgen hun auto uitgraven. Wij hadden hem gisterenavond nog gebruikt, maar vonden hem vanmiddag zo terug. Weten we gelijk waarom de meeste Oostenrijkers een garage hebben. 😉

Ingesneeuwde auto - auto onder de sneeuw

Dan maar prikken

Wat doe je als er meer dan 40 cm sneeuw op de straat ligt? Juist! Dan trek je de ski’s voor gewoon voor huisdeur aan en dan ski je over een van de paden die geprepareerd is om te winterwandelen naar de piste. 15 minuten prikken en glijden. Hebben we gelijk onze warming-up gedaan. Dat was tenslotte een van onze goede voornemens dit jaar.prikken door het bos

Gezellig bibberen in de skilift

Op dagen als deze waan je je in de skilift alleen op de wereld. De sneeuw zorgt dat alles er rustig uitziet en dempt ook veel van het geluid. Dat is gewoon genieten. We zijn op deze dagen extra blij dat we een goede ski uitrusting bezitten.

sneeuw in de skilift

warm in de skilift onder de sneeuw

Perfecte poeder

In het kleine skigebied van Eben im Pongau (midden in Ski Amadé) is zoveel sneeuw gevallen dat de pistenbully’s dat niet plat kunnen walsen. Overal op de piste ligt minimaal 30 cm hele fijne poedersneeuw. Leuk om op een veilige manier ervaring op te doen in het off piste skiën.

Nolan skitechniek in de poeder sneeuw

Wat veel sneeuw hè!? Deze foto’s zijn gemaakt op de piste. Op dit moment is het lawinegevaar buiten de piste extreem hoog. Pas daarom op als je off piste gaat. Wil je meer weten over de actuele lawinesituatie in het Salzburgerland? Kijk dan op: http://www.lawine.salzburg.at/start.html

Daan door de poeder

De pistenbully’s werken overigens kei hard om de piste te blijven onderhouden. Die moeten de komende dagen overuren draaien.

Pistenbully bij Monte Popolo

En we blijven nog wel even sneeuwruimen

Als het zo hard sneeuwt, dan moet je een aantal keer per dag de sneeuw op het pad naar je voordeur weg scheppen. Inmiddels ligt er een enorm pak naast ons pad.

Sneeuwruimen

En de komende dagen blijven we nog flink scheppen. Als de weersvoorspellingen kloppen stopt het pas komende zaterdag met sneeuwen. We wachten het af. Vandaag hebben we ontdekt dat zelfs extreme sneeuwval ons niet van de piste houdt. Wie weet wat voor avontuur we morgen weer beleven. In ieder geval blijven we er van genieten.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
ANWB adviseert wintersporters: blijf tot maandag in Oostenrijk
Ook interessant
Sneeuw, wind en -10, dit dragen wij op de piste