Natuurlijk heb je als wintersporter een helmcamera nodig! Want ehh… ehh.. nou gewoon… Met deze 5 redenen voor een helmcamera ben je een stuk overtuigender. En kan je met volle overtuiging die ene helmcamera kopen. Of vragen.

1. Scherper en breder beeld

Een action cam of helmcamera filmt in breder beeld dan een gewone camera of telefoon. Er zijn zelfs action cam’s die 360 graden beeld op kunnen nemen. Zo film je niet alleen een afdaling, maar ook de omgeving. Kortom, de opnames worden veel interactiever met een helmcamera.

2. Veiligheid

Van alle redenen voor een helmcamera, is dit misschien wel de belangrijkste.

Wanneer je tijdens de wintersport filmpjes maakt met een camera of telefoon, kan dat best gevaarlijk worden. Zeker als het druk is op de piste. Je bent immers minder gefocust op de piste en je omgeving omdat je met je telefoon bezig bent. Een helmcamera zorgt ervoor dat je haarscherpe opnames maakt, zonder dat het je enige moeite of aandacht kost. Zo daal je veilig af terwijl je super vette filmpjes schiet. Win-win.

3. Gemaakt voor de omstandigheden

Een telefoon of camera kan slecht tegen neerslag. Daarbij raken accu’s van deze apparaten versneld leeg door de kou. Een helmcamera is speciaal ontwikkeld om te presteren onder deze omstandigheden. Dus met hoge snelheid, door natte sneeuw of bij -20: je helmcamera neemt het voor je op. Zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over de duurzaamheid van het je action cam. Happy skiing!

helmcamera
Heb jij al een helmcamera?

4. De mooiste momenten delen

De eerste afdaling van je kind. Die vette sprong die je maakt in het funpark. Diepe poeder afdalingen met je beste vrienden. Of die gruwelijk val van je broer. Die mooie, vette en grappige momenten leg je niet vast als je zo af en te je telefoon moet pakken om een filmpje te maken. Deze momenten laten zich alleen vastleggen als je veel filmt. Door veel te filmen stuit je zo nu en dan op het beste materiaal. En door deze momenten vast te leggen, kan je ze (direct) delen met vrienden en familie. En wat is er nou beter dan het delen van jouw mooiste momenten?

5. Geen trillende beelden meer

Iedere wintersporter die ooit met een telefoon of videocamera een afdaling filmde kent het trillende beeld hiervan. Een helmcamera is gemaakt om te filmen onder actieve omstandigheden en levert steady beeld. Ook tijdens een zogenaamde ‘bumpy ride’. Bovendien is de helmcamera ervoor gemaakt om de zoevende en suizende geluiden die bij je afdaling ontstaan weg te filteren. Wel zo fijn als je de beelden straks met geluid terug wil kijken..

Een helmcamera is duur? Wel nee!

Je hebt tegenwoordig action cams in alle prijsklasse. Voor 99 euro heb je al een zeer goed presterende helmcamera. Kijk hier voor de beste action cams per prijsklasse. Nu heb je echt alle redenen voor een helmcamera. Als je nu nog niet overtuigd bent, dan is het misschien echt niks voor jou…

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
5 tips voor een wintersport met het vliegtuig
Ook interessant
Wat is Gore-Tex en wat zijn de alternatieven?