In onze (nieuwe) categorie: Bijzondere wintersportverhalen, deelt een wintersporter zijn of haar meest bijzondere wintersport ervaring. Zo helpen we je met een flinke dosis inspiratie de zomer door! Vandaag wordt de aftrap gedaan door Lieke ten Hoedt (28 jaar), Visual Designer bij WE Fashion, die 5 jaar geleden haar wintersportdroom achterna ging in Fiss.

Lieke op wintersport
Ik ben gek op wintersport
Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met wintersport?

Ik was 5 jaar oud en we gingen toen naar Auffach samen met mijn ouders, broertje en 2 andere gezinnen. Het is niet dat ik mij daarvan nog veel herinner, behalve dat Sigi onze Oostenrijkse skileraar was, wij een soort Pippi Langkous huis hadden met een roze slaapkamer voor de meisjes en een blauwe voor de jongens en het een hele warme wintersport was.

Lieke als kind op skiles
Wat maakt wintersport voor jou zo bijzonder?

De hele dag buiten zijn en kijken naar de bergen, het tegenovergestelde van wat mijn leventje in Nederland is waar ik 24/7 binnen zit en naar een vlakke omgeving kijk.

Daarnaast is het mijn hoofd legen als ik over de pistes board en vind ik het apres-ski sfeertje ook zeer aantrekkelijk met gezellige mensen, in skikleding in de buitenlucht.

Wanneer wist je dat je ski/snowboardlerares wilde worden?

Rond mijn 20e begon ik te dromen om snowboardlerares te worden. Een seizoen lesgeven en even niet in Nederland zijn. Zo bedacht ik eerst om een winter lang verschillende gebieden te willen bezoeken of naar Canada op wintersport te gaan. Maar dit was allemaal wel heel ambitieus bedacht…

Ik ben uiteindelijk naar Fiss vertrokken op 4 december 2014 en heb daar toen een seizoen lesgegeven, wat de beste tijd van mijn leven is geweest.

Snowboardlerares in Fiss: de mooiste tijd van mijn leven.
Wat is je favoriete wintersport gear of kleding?

Ik draag nu een O’neill flare skibroek met een O’neill lange jas. De flare broek is heel trendy en lange jas PERFECT voor natte billen wanneer je even rust tijdens het snowboarden.

Hoe ziet jouw winter eruit?

Het liefst ga ik een paar keer per winter op wintersport. Zo heb ik afgelopen jaren een werk wintersport geregeld en ben ik ook nog zelf geweest met familie of vrienden. Maar door mijn vaste vrije dagen en ook een liefhebber van verre reizen gaat dit niet altijd samen helaas. Maar zo heb ik dit jaar  spontaan met Pasen toch nog 3 dagen de laatste pistedagen van het seizoen meegepakt.

In mijn favoriete wintersport outfit
Welke wintersportdroom heb je nog?

Ik zou ooit, nog wel heel wat jaren verder weg, naar Oostenrijk willen verhuizen en een AirBnB willen runnen. Het liefst zo’n Pippi Langkous huis hoe ik het op mijn 5e in mijn hoofd had. Een heerlijk knus houten Oostenrijks huis.

Wat is je favoriete skigebied?

Serfaus-Fiss-Ladis. Omdat je kan touren, het perfect is voor de kids en de faciliteiten zo modern en comfortabel zijn. Met als tip de Seealm en Zirbenhutte om te eten. En ik heb nu net met de Pasen Ischgl bezocht, wat ook wel een bijna gedeelde nummer 1 plek krijgt. Ook omdat de faciliteiten top zijn en het gebied heerlijk is.

Pasen in Ischgl
Wat is een moment op je wintersport die je niet meer vergeet?

Dat zijn er velen! Maar één hele bijzondere was in Ortisei, Italië. Ik ging op stap met wat meiden en zij hadden net een groep ontmoet op de pistes met 2 jongens uit Dordrecht. En één herkende ik, maar ik kon mij totaal niet herinneren waarvan. We hadden verder geen raakvlakken, dus liet ik het erbij. Totdat ik aan het kletsen was met een vriendin van hem en zij vertelde dat ze vroeger wel eens naar Neukirchen gingen op wintersport. En ineens herkende ik hem! Hij had 10 jaar geleden bij mij op skiles gezeten!! Dat was destijds zo gezellig dat we ook veel foto’s samen hadden en die heb ik uiteraard gevonden in ons foto album.

Wat is het lekkerste om te eten of te drinken na een dag op of naast de piste?

Een bord Kaiserschmarrn voor met z’n 2-en voor bij de koffie. En als het zonnetje schijnt aan het einde van de dag, dan smaakt een Aperol Spritz heel lekker.

Kaiserschmarrn voor twee
Wie is jouw ultieme wintersportheld en waarom?

Jamie Anderson. Ik vind haar gewoon ALTIJD ultiem genieten. Of ze nou aan het boarden is of niet, altijd vrolijk, positief en bezig met genieten.

Heb je nog een wintersport tip voor onze lezers?

Niet bang zijn! Nooit niet. Probeer te genieten & neem desnoods nog een paar keer les. Les nemen is ook gewoon heel leuk want je leert beter worden. En hoe beter je de pistes kan betreden, hoe zekerder je bent, hoe meer je weer geniet!

 

Bedankt Lieke, voor het delen van jouw persoonlijke wintersport passie! Heb jij ook zo’n inspirerend verhaal wat je graag met onze lezers wil delen? Mail dan even via maaike@op-wintersport.nl 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Vliegveld Salzburg voor 32 miljoen euro gerenoveerd
Ook interessant
De winter is terug, dit weekend gratis skiën in Hochkar