Ervaren skiërs op zoek naar uitdaging zijn in Skirama Dolomiti aan het juiste adres. De gezellige Italiaanse skigebieden in deze regio hebben een aantal bijzonder uitdagende pistes waar de meeste wintersporters knikkende knieën van krijgen. De aaneengesloten skigebieden Pinzolo, Madonna di Campiglio en Folgarida-Marilleva, hebben samen 21 zwarte afdalingen. We drukken je wel op het hart je eigen kunnen op deze pistes niet te overschatten want zwart in Italië is echt zwart! Maar als je toe bent aan wat uitdaging, dan zal een wintersport in deze skigebieden van Skirama Dolomiti je zeker bekoren. We lichten de meest uitdagende pistes in Skirama Dolomiti voor je uit.

Zijn er wintersporters in je reisgezelschap aanwezig die het liever wat rustig aan doen? Dat is geen probleem, want je kunt hier net zo lekker cruisen langs de Dolomieten en door de bossen. Maar wil je een tandje bijzetten tijdens je wintersportvakantie, dan heb je in deze gebieden voldoende keuze met uitdagende pistes.

uitdagende skigebieden in Skirama Dolomiti.
Uitdagende pistes in Skirama Dolomiti.

De Tulot Audia Slope is alleen voor echte durfals

Het pittoreske bergdorp Pinzolo laat je niet direct vermoeden welke heerlijke brede zonnige pistes erboven te vinden zijn. Je hebt een fantastisch uitzicht op de Brenta Dolomieten en je kunt met de Campiglio Express eenvoudig naar de pistes van Madonna di Campiglio en Folgarida-Marilleva.

Vraag je ter plaatse naar een afdaling die je niet mag missen? Dan zullen ze zonder twijfel de Tulot Audio Slope noemen. Deze piste start bij Malga Cioca op 1700 meter hoogte om in Località Tulot ten noorden van Pinzolo op 800 meter te eindigen. Schrik niet, maar deze piste heeft een maximale hellingsgraad van 69%.

Ga je door naar de top Doss del Sabion? Kies daar dan voor de afdaling DoloMitica Star via Rododendro, variant Rododendro-Cioca 2 met aankomst in Tulot, Deze afdaling is 3,5 kilometer genieten en ervaren of je ski’s aan een slijpbeurt toen zijn.

De steilste piste ligt in Madonna di Campiglio

Ben je in Madonna di Campiglio, dan mag je de muur van de Dolomieten niet missen; Mirador oftewel de 3TRE. Hier wordt jaarlijks op 22 december de world cup slalom gehouden (max 60%). Deze afdaling is direct vanuit het fraaie centrum goed te zien en zal tot je verbeelding spreken.

Aan de overzijde ligt de Spinale direttissima op je te wachten en deze is echt enkel voor de experts onder ons. Met een hellingsgraad van zelfs 70%, zoals het laatste stuk, wordt deze piste ook wel de Schumacher Streif genoemd.

Gun je benen na deze afdaling wat welverdiende rust door in één van de gezellige hutten lekker te eten en te ontspannen.

Pure adrenaline op de Little Grizzly in Val di Sole

Nog niet genoeg uitdaging gehad? Ski dan door naar Folgarida-Marilleva in Val di Sole waar de piste Little Grizzly, parallel aan de piste Orso Bruno bij Monte Vigo, voor je klaar ligt. Hier ervaar je een hellingsgraad van 69%. De piste is bijna een kilometer lang voor een dosis pure adrenaline.

‘Nera’ betekent zwart in het Italiaans dus sla in dit gebied dan de Nera Marilleva en Nera Folgarida niet over.

Naar PontdiLegno- is de allermooiste piste van Italië

PontdiLegno-Tonale is waar wintersport paradijs op grote hoogte. De piste Paradiso wordt regelmatig tot één van de mooiste tien pistes in Italië uitgeroepen. De gelijknamige kabelbaan brengt je snel op ruim 2.600 meter hoogte. Vanaf hier start de drie kilometer lange afdaling, met 700 hoogtemeters. De piste verloopt eerst smal langs de rotswand met bevroren ijspegels tot deze breder wordt, maar zeker niet minder steil. Wanneer je onderweg een beetje kunt ontspannen geniet je van een heerlijk uitzicht over de omringende bergwereld.

Besluit je echter vanaf de top van de Presena gletsjer (op 3.000 meter) te starten en door te skiën tot in Ponte di Legno, dan heb je 11 kilometer piste waarvan diverse kilometers zwarte piste zijn en 2.000 hoogtemeters om volop van te genieten.

Een uitdagende wintersport in Skirama Dolomiti

Wintersport in Skirama Domomiti adamello brenta staat naast uitdaging garant voor sneeuwzekerheid, de mooiste uitzichten over Dolomieten, uitstekend geprepareerde brede pistes, vele zonuren en culinair genot. Skirama Dolomiti adamello brenta bestaat uit 8 verschillende skigebieden in en rondom de Brenta Dolomieten: Madonna di Campiglio, Pinzolo, Folgarida-Marilleva, Pontedilegno-Tonale, Pejo 3000, Paganella Ski, Monte Bondone en Alpe Cimbra Folgaria-Lavarone. Rust, natuur en zon zijn de gemeenschappelijke deler van deze skigebieden. Daarnaast zijn er ook een aantal zeer kindvriendelijke skigebieden in Skirama Dolomiti.

Fanatieke skiërs kiezen voor de Superskirama skipas, die toegang geeft tot alle uitdagende pistes van Skirama Dolomiti. Blijf je liever in één gebied? Dan kan je gebruik maken van een aantrekkelijk geprijsde afzonderlijke skipas.

TIP: Bestel je skipas online! Dan kan je gebruik maken van interessante kortingen.

Eerder verschenen
Reisverslag: een unieke wintersport in Les Gets
Ook interessant
Ski angst overwinnen: mijn ervaring voor meer zelfvertrouwen op de piste