Als er iets is wat niet weg te denken is uit het sneeuwbeeld, dan is het wel een skibril. Of sneeuwbril. Of zonnebril. En de kans dat je oog valt op een Julbo is al helemaal groot. De eyecatchers van deze winter zijn in combinatie met Julbo’s stijlvolle helmen een kijkje waard.

Voor wie Julbo nog niet zo goed kent: In 1888 werd de eerste Julbo in de Franse Jura ontworpen, gemaakt en gedragen. Hoewel het toen nog geen Julbo heette, was het wel de start van een succesvol vervolg. Jules Baud – zeg het maar eens hardop en je kan wel raden waarom het merk Julbo heet – zette een revolutionaire stap met zijn Christalliers bril die hij toentertijd ontwierp.

135 jaar Innovatie

Nu, in het winterseizoen van 2023-2024 en 135 jaar later, komt Julbo wéér met wat moois. Heel veel moois! Sterker nog, een van de nieuwe modellen won dit jaar een ISPO-award.

Dit zijn de drie highlights uit de collectie van Julbo voor deze winter.

Julbo LIGHTYEAR: een skibril die nooit beslaat

Een skibril die nooit meer beslaat? Lijkt onmogelijk, maar toch bestaat het! De Lightyear van Julbo trok alle aandacht op de ISPO dit jaar en won tevens een prijs voor het innovatieve design. We zijn onder de indruk! Een paar details opgesomd: sferische lens, perifere zicht, antislip silicone strip, naadloze helmcompatibiliteit, Reactiv-lenstechnologie, Superflow Pro-System, dubbele dichtheid, frameloos montuur, anticondens-behandeling én condensvrij.

Ok, dat zijn een heleboel technische eigenschappen, maar wat betekent het nou precies?

De Lightyear is een multifunctionele sneeuwbril zonder frame waardoor het gezichtsveld optimaal is. Er is zelfs een OTG (Over The Glasses) versie van zodat je je bril er bij kan ophouden. De brede elastische band past goed bij vrijwel elke helm en blijft ook nog eens op zijn plek zitten. Dus geen gefriemel meer als je een keer een schuivertje maakt in de sneeuw. Het allermooiste aan dit model is het innovatieve ventilatiesysteem: het magnetische Superflow Pro-systeem dat je met je handschoen aan open en dicht kunt schuiven. En het werkt dus echt. Fijn, want zo kun je tenminste altijd zien waar je heen gaat.

Het magnetische Superflow Pro-systeem (Foto Julbo | Fabio Keck)
Het magnetische Superflow Pro-systeem (Foto Julbo | Fabio Keck)

Julbo RAZOR EDGE: super scherp zicht

Met de RAZOR EDGE sneeuwbril is het zicht net zo scherp als het klinkt. Het duurde even voordat dit backcountry-model volledig en naar wens ontworpen was, want met alle technische hoogstandjes is het echt een kunstwerkje geworden. Omdat je in de backcountry onder alle (snel) veranderlijke omstandigheden een goggle wil die multifunctioneel is, op zijn plek blijft zitten en een maximaal comfort biedt is de RAZOR EDGE een welkome toevoeging aan de collectie van Julbo. Met de grote cilindrische lens heb je zicht – heel veel zicht – op waar je bent en naartoe kan. Goed of slecht weer, nat, warm of koud: de lens beperkt condensvorming dankzij de handige ventilatiemogelijkheden.

Julbo Razor (Foto: Julbo | Germain Felix)
Julbo RAZOR EDGE: super scherp zicht (Foto: Julbo | Germain Felix)

Er is een Julbo skihelm voor iedereen

Het maakt niet uit of je een ervaren of een gemiddelde skiër bent, het gevaar ligt altijd op de loer. Ongeacht of het van boven of beneden komt, een helm is een must have. Gelukkig zijn de skihelmen van tegenwoordig niet meer zo ongemakkelijk en groot, maar juist comfortabel en stijlvol. Julbo maakt ze in alle soorten en maten wat de zoektocht naar vinden wat bij jou past een stuk makkelijk maakt.

Er is een Julbo skihelm voor iedereen
Er is een Julbo skihelm voor iedereen

NIEUW: Julbo HYPERION

Neem nu de HYPERION, een nieuw model in deze wintercollectie. De MIPS-technologie in deze stoere helm zorgt voor een extra veilige afdaling.

Weet je niet (meer) wat MIPS is? Lees dan nog even ons artikel: Wat is MIPS en waarom is het zo belangrijk?

De HYPERION is licht, comfortabel, stijlvol, heeft een slimme pasvorm en is absoluut de beste optie voor freeriders en durfals voor offpiste gebruik en in het funpark.

Julbo HAL – ‘All Mountain’-skihelm voor alle omstandigheden

Nog zo’n model dat eruit springt is de HAL, zowel met als zonder MIPS verkrijgbaar. Het all terrain-model is eigenlijk geschikt voor de hele familie. Piste cruisen, een paar verse sporen in de diepe sneeuw of oefenen in het funpark: de Hal is veelzijdig en multifunctioneel. Bovendien weegt ook deze helm nauwelijks wat, ventileert hij goed en is de pasvorm wederom uiterst goed vormgegeven.

Julbo HAL - skihelm voor alle omstandigheden (Foto: Julbo | Ben Becker)
Julbo HAL – skihelm voor alle omstandigheden (Foto: Julbo | Ben Becker)

Julbo THE PEAK LT – lichtgewicht skihelm

Last but not least: de THE PEAK LT. Deze lichtgewicht helm is met name geschikt voor het toerskiën, maar kan je natuurlijk ook gewoon op de piste dragen. Deze helm is zo licht, dat je nauwelijks merkt dat je hem op hebt. Het bijzondere hier is, naast alle mooie andere technologieën, dat de helm uitgerust is met een Recco. Zo wordt je sneller* gevonden mocht je terecht komen onder een berg met sneeuw.

Er is ook een versie deze verkrijgbaar met twICEme technologie. Nog een extra stukje techniek om je veiligheid te vergroten.

Julbo PEAK LT - lichtgewicht skihelm (Foto: Julbo | Antoine Mesnage)
Julbo PEAK LT – lichtgewicht skihelm (Foto: Julbo | Antoine Mesnage)

*Een Recco is niet hetzelfde als een volledige offpiste uitrusting, maar slechts een extra hulpmiddel.

Wat je ook zoekt, Julbo heeft het!

Met zulke mooie nieuwe skibrillen en -helmen wordt het nog lastig kiezen deze winter, maar een ding is zeker: wat je ook zoekt, Julbo heeft het.

Eerder verschenen
5 tips voor de eerste wintersport met kinderen
Ook interessant
Deze winter testen onze tieners de beste skigebieden voor tieners