Deze winter test ik onder andere Alpina Double Jack Planet. Deze skibril stond bovenaan mijn wensenlijstje voor wintersport 2023. Waarom? Dit is de enige skibril die gemaakt is van biologisch afbreekbare materialen. Nu ski ik al langer met producten van Alpina, waardoor ik bekend ben met de degelijke kwaliteit van het merk. Mijn verwachtingen waren dus hoog gespannen voor de test van Alpina Double Jack Planet. Of de skibril de verwachtingen waarmaakt? Dat lees je in deze review!

Samenvatting review Alpina Double Jack Planet

Kleur lens: amber Q-LITE lens voor verscherpt contrast op de piste.
Type lens: Q-LITE.
Kleur skibril: natuurlijk beige.
Wat is leuk: de meest duurzame skibril, gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal.
Wat is minder: combineert niet met alle skihelmen (uiteraard wel met Alpina skihelm).
Alpina Double Jack Planet kopen: online verkrijgbaar, adviesprijs 139,95 euro.

Volledige review Alpina Double Jack planet duurzame skibril

Ieder jaar testen we de beste skibril in verschillende categorieën. Alpina komt altijd goed uit test, de skibrillen zijn optisch zeer goed en hebben, zijn van degelijke kwaliteit en zijn betaalbaar geprijsd. Toen het merk ons benaderde met het nieuws dat er een duurzame skibril zou komen, wisten we gelijk dat deze duurzame skibril onderdeel moest uitmaken van de test. Deze skibril heeft namelijk niet alleen een duurzaam verhaal, hij ís het ook echt.

Duurzame skibril van biologisch afbreekbaar materiaal

Hoe zit dat nou precies? De skibril is niet volledig biologisch afbreekbaar, maar wel voor een groot deel. Voor de vervaardiging van de behuizing, lens en het schuim zijn kunststoffen op basis van plantaardige olie gebruikt. De overige delen (zoals de band) zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Omdat Double Jack Planet in Duitsland gemaakt wordt zijn de aanleveringsroutes kort en wordt CO2 uitstoot beperkt.

Tot slot komt er ook een stuk duurzaamheid te pas aan de omgang met elkaar. Alle mensen die betrokken zijn bij het productie proces van deze skibril worden eerlijk betaald en behandeld. Iets wat makkelijk na te leven is aangezien productie in Duitsland plaatsvindt en niet ergens ver weg, buiten ons vizier.

Alpina duurzame skibril Double Jack Planet getest.
Alpina duurzame skibril Double Jack Planet getest.
Optische prestaties

Goed, met de duurzaamheid zit het helemaal goed. Dat is alvast een fijn gevoel. Maar nu de piste op. Want hoe presteert de skibril onder de verschillende weersomstandigheden. De bril heeft geen meekleurende lens en afgaande op de kleur van de lens schat ik de bril optimaal in bij bewolkt weer. De eerste dagen dat ik met Alpina Double Jack Planet ski, is het ook bewolkt. En het zicht op de piste is buitengewoon goed. Zelfs boven de boomgrens. Sterker nog, wanneer het sneeuwt en ik mij boven de boomgrens bevind, is dit de beste skibril uit onze skibrillen test van deze winter!

Dit betekent overigens niet dat deze bril alleen bij bewolking goed is. De skibril kan prima gebruikt worden op zonnige dagen. Maar het zicht op bewolkte dagen is echt opvallend goed.

Comfort en pasvorm

Deze skibril is redelijk groot. Nu vallen de Alpina skihelmen wat hoger uit, waardoor de combinatie met een Alpina skihelm voor mij perfect is. Maar wanneer ik de Double Jack Planet combineer met een skihelm van Julbo of Sinner, dan drukt hij teveel op mijn neus. Met mijn Sweet Protection skihelm heb ik hier overigens geen last van. Mocht je een zowel een skihelm als skibril nodig hebben, dan kan ik je aanraden de Double Jack Planet te combineren met Alpina Banff skihelm. Dit is mijn favoriete combinatie 😉

Alpina Double Jack Planet met Banff Mips skihelm
Alpina Double Jack Planet met Banff Mips skihelm

Conclusie Alpina Double Jack Planet

Wat een fantastische skibril! Een duurzame skibril van natuurlijk materiaal is natuurlijk heel fijn voor het milieu, maar ook voor mijzelf. Ik probeer zoveel mogelijk het contact met schadelijke stoffen te vermijden en dat is met outdoor kleding niet altijd makkelijk. Alpina laat met Double Jack Planet echter zien, dat er zeker mogelijkheden zijn én dat deze niet direct de hoofdprijs hoeve te kosten. Voor nog geen 140 euro ben je eigenaar van een duurzame skibril van top kwaliteit. Dat is geen investering waar wij lang over na hoeven denken.

Ik heb de skibril nu ongeveer vier weken in gebruik en er zit nog geen krasje op, dubbel duurzaam dus! Je koopt de skibril bij de betere wintersportwinkels voor 139,95 euro.

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Hierom is Ramsau am Dachstein dé perfecte bestemming voor je 1e wintersport met kinderen! 
Ook interessant
Reisverslag: Ski+City genot in Innsbruck en omgeving