banner

 

Wat-een-jaar! 2020 was onvoorspelbaar in alle opzichten, maar misschien nog wel het meest voor de wintersport. In maart kwam er een abrupt einde aan het wintersportseizoen. En de start van wintersport 2020-2021 verliep nou ook niet bepaald zoals gepland. Uiteindelijk hebben een aantal mensen nog wat van het seizoen mee kunnen pakken, maar de meeste mensen zagen de wintersport aan hun neus voorbij gaan.

wintersport 2021
Terugkijken op afgelopen weken..

2021 begint met heel veel sneeuw

Gelukkig is 2020 nu voorbij. Welkom in 2021.  Het jaar waarin alles beter wordt. We hebben goede hoop en zijn positief gestemd voor wat het wintersport seizoen nog te bieden heeft. Al is het maar omdat we dit jaar beginnen met sneeuw. Heel veel sneeuw. De skigebieden zijn open, de dorpen voorzien van een gepoederde laag sneeuw en alles ziet er rooskleurig uit.

Vooruitzicht wintersport 2021

De vooruitzichten op de wintersport 2021 zijn goed. In heel Europa worden mensen regelmatig getest, ingeënt en ‘de getallen’ gaan de goede kant op. In Oostenrijk heeft de horeca op grote schaal geïnvesteerd in veiligheidsmaatregelen en ook skigebieden en skischolen zijn klaar voor een wintersport in nieuwe stijl. We hebben de afgelopen weken al kunnen ervaren hoe een wintersport er in corona tijden aan toe gaat en dat heeft ons positief gestemd. We verwachten dat we deze winter niet meer kunnen wintersporten zonder mondkapje (en buff voor kinderen), beperkte liftcapaciteiten, regelmatig handen desinfecteren of continue waarschuwingssignalen op de piste maar daar hebben we vrede mee. Wintersport 2021-2022 ziet er waarschijnlijk weer heel anders uit.

lunchen op de piste
Lunchen in de berghut is er nog even niet bij..

Wij wensen alle wintersporters een goed 2021

Voorlopig zit iedereen nog even thuis. Wij mogen ons vrij door Oostenrijk begeven, maar kunnen niet naar Nederland. Inwoners van Nederland kunnen op dit moment niet zomaar naar Oostenrijk. We zullen jullie daarom de komende tijd nog blijven verblijden met berichten en foto’s van onze dagen op de piste. Zodat alle Nederlandse wintersporters een idee hebben wat ze straks, tijdens hun wintersport, kunnen verwachten. Mocht je vragen hebben, dan beantwoorden we deze graag. Want dit jaar wordt het jaar voor ’terug naar de wintersport’. En met elkaar gaan we er een fantastisch jaar van maken. Wij wensen veel gezondheid, wijsheid, sneeuw en vrijheid.

Proost!
Proost!

Wil je 2021 wintersport technisch goed beginnen?

Dan hebben we wel een paar tips voor je 😉 Haal je skispullen maar vast tevoorschijn. Controleer je of je ski handschoenen nog heel zijn. En kijk dan gelijk even of je thermoshirt en thermobroek nog goed passen na de feestdagen. Overweeg of het al tijd is om je skihelm of je skischoenen te vervangen. Tot slot kan je je eigen ski’s waxen. Het is de eerste keer even wennen. Maar als je dit klusje regelmatig uitvoert, ga je het steeds leuker vinden. Voor ons is het de perfecte voorbereiding op een volgende skidag.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review Julbo Shadow: dé skibril voor een smal gezicht
Ook interessant
Skischoen tas: de beste tassen voor skischoenen