Het was vandaag een perfecte wintersport dag. Een dag waarbij je bij het openen van de gordijnen al weet: dit moet ik maximaal benutten. We namen vandaag een groep gasten mee naar de pistes van Kleinarl voor een ‘geniet ronde’. En als we voor een ‘geniet ronde’ het weer konden beïnvloeden, dan had ik het precies zo willen hebben als het vandaag was. Niet te warm, zeker niet te koud, strak blauwe lucht en felle zon.

Dagen als deze houden we niet voor onszelf. Want dagen als deze zijn om te delen. Overdag op de piste. En na afloop met onze lezers. Dus kijk en geniet met ons mee van een perfecte wintersportdag in Kleinarl.

Zonnen in de skilift

Na het parkeren onderaan de lift, pak ik mijn spullen en loop ik naar de lift. Ik begroet net onze gasten als ik merk hoe zonnig het eigenlijk is. Dus terug naar de auto om een zonnebril te halen. En die heb ik zeker nodig vandaag. Direct bij de eerste skilift in het genieten in de zon. Dus, skibril af en zonnebril op. Aan vitamine D geen gebrek vandaag. Aan sneeuw overigens ook niet.

skilift kleinarl
Genieten van de zon vanuit de skilift.
Skiën en boarden

We gaan op pad met een groep skiërs en snowboarders uit verschillende landen. Kinderen en volwassenen. Dat betekent veel en vaak wachten. Gelukkig is dat met dit weer geen straf.

kleinarl uitzicht
Genieten van het uitzicht tijdens het wachten.
Daar gaan we lunchen

We besluiten te lunchen bij restaurant Schüttalm. Die ligt namelijk heerlijk in de zon en heeft een aangenaam terras. Het blijkt zeker geen verkeerde keuze, het eten is hier lekker en de sfeer aangenaam.

kleinarl eten
Daar gaan we eten.
De piste is van ons vandaag

Na de lunch gaan we verder, maar de meeste wintersporters besluiten lekker in de zon te blijven zitten. Als gevolg daarvan zijn de pistes tijdens de middaguren nog rustiger dan in de ochtend. Wat een genot!

op de piste in kleinarl en flachauwinkl
Bijna niemand op de piste.
We eindigen met zwart

De dalafdaling naar Kleinarl is tot aan het einde van de dag zonnig. En hier maken we dan ook gebruik van. In de zon dalen we af over de zwarte piste. Omdat het de hele dag rustig is geweest in het skigebied, is de piste nog perfect. Geen hobbels, zachte sneeuw, mooier wordt het niet. Zodra we in het dal staan willen we eigenlijk maar 1 ding, met de lift omhoog. Maar het is tijd om te vertrekken. Maar we komen snel weer in Kleinarl terug. Want een dag wintersport in Kleinarl, dat smaakt naar meer!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
6 foto’s van een waanzinnige wintersportweek
Ook interessant
Bijzondere wintersport in beeld: zo ziet wintersport in Japan er uit