De laatste jaren leken de skibrillen steeds groter te worden. Dat zorgde voor een weidser zicht en zag er natuurlijk ook lekker hip uit. Maar voor wintersporters met een smal gezicht, hebben grote skibrillen niet altijd de beste pasvorm. Ze vallen nét iets te laag uit bij de neus of komen in de knel met de skihelm. Dit jaar zien we gelukkig het aanbod kleinere skibrillen weer toenemen. Nog steeds hip, want mensen met een klein gezicht willen ook graag modieus de piste op. Julbo Shadow is zo’n skibril. De bril is niet overdreven groot en past daardoor perfect bij mensen met een kleinere of smallere gezichtsvorm. Dankzij het minimalistische design (geen frame) ervaar je toch het weidse zicht wat een grote skibril biedt. Uiteraard hebben wij deze nieuwe aanwinst van Julbo getest.

De Julbo Shadow heeft een erg vrouwelijk design.
De Julbo Shadow heeft een erg vrouwelijk design.

Samenvatting review Julbo Shadow skibril

Pasvorm: geschikt voor dames en heren, perfect voor klein / smal gezicht.
Kleur lens: fotochromatische rode lens.
Type lens: Reactiv all Around (fotochromatisch categorie 2 en 3).
Wat is leuk: comfortabele pasvorm, optische prestaties.
Wat is minder: kan niet in combinatie met bril gedragen worden.
Kopen: vanaf 199,95 euro verkrijgbaar in verschillende kleuren.

review julbo shadow
We hebben Julbo Shadow uitvoerig getest.

Volledige review Julbo Shadow skibril voor smal gezicht

Spoiler alert: dit is mijn favoriete Julbo skibril voor dames uit de skibriltest. De skibril is er zowel voor dames als heren, maar wij kozen voor een vrouwelijk (maar minimalistisch) design. Geen opvallende kleuren, maar een glanzend Julbo logo op de mat zwarte band maakt dat de bril toch heel vrouwelijk oogt.

Reactiv All Around lens

Skibrillen van Julbo worden geroemd om de optische prestaties. Julbo Shadow is voorzien van een zogenaamde Reactiv All Around lens. Deze fotochromatische lens past haar kleur aan naar de UV-licht omstandigheden. In de praktijk houdt dit in dat de lens op zonnige momenten donkerder is (en minder licht doorlaat) dan op momenten met minder licht. De lichtdoorlatendheid varieert van 15% tot 30%.

De lens is 50% polariserend. Het voordeel hiervan is dat schitteringen weg gefilterd worden, zoals een volledig gepolariseerde lens doet, maar dat het contrast bij minder weer nog steeds erg goed is.

Wanneer ik op een zonnig dag de schaduw in ski, merk ik hoe snel de lens zich aanpast. Binnen twee bochten heb ik weer scherp zicht. Tevens zie ik veel reliëf met deze Reactiv All Around lens. Nu ik letterlijk iedere kuil, buckel en sneeuwhoop van tevoren zie, ski ik een stuk zekerder!

Review Julbo Shadow getest
De meekleurende lens past zich automatisch aan naar de lichtomstandigheden op de piste.
Pasvorm

De pasvorm van Julbo Shadow is een verademing voor iedereen met een middelgroot tot klein gezicht. Met grote skibrillen voel ik me vaak toch een beetje opgesloten, ze drukken teveel op mijn neus, of ik kan mijn kaak niet bewegen (en dus niet lekker praten) met zo’n enorme skibril op. Julbo Shadow is niet bepaald klein, maar sluit goed tussen mijn helm en boven neus mijn af. Ik kan deze skibril makkelijk een hele dag dragen zonder het gevoel te hebben dat ik hem even af moet zetten. Dus ook in de lift blijft deze bril gewoon op ;-).

Lichtgewicht en flexibel

De bril weegt weinig en is extreem flexibel. Dit komt de pasvorm ten goede. Je voelt Julbo Shadow nauwelijks zitten en dankzij het flexibele frame past de bril zich snel aan naar de vorm van je gezicht.

Design van Julbo Shadow

Frameloos en tot in detail afgewerkt design. Julbo Shadow is er in een vrouwelijke variant, maar ook in een stoerdere versie voor heren (of stoere dames natuurlijk). De skibril sluit perfect aan qua design en pasvorm bij skihelm Julbo Promethee. Maar we hebben Julbo Shadow ook gedragen in combinatie met andere skihelmen uit onze skihelm test (onder andere Sweet Protection, Alpina en Sinner). In alle gevallen sluit Julbo Shadow goed aan op de skihelm. Je hoeft dus niet te vrezen voor een goggle gap omdat je skihelm van een ander merk is.

Julbo Shadow - skibril
De Shadow sluit erg goed aan op de skihelm.
De skibril die niet beslaat in combinatie met je mondkapje

Deze winter maken we gebruik van mondkapjes. En tijdens het testen van skibrillen blijkt al snel dat de meeste skibrillen heel snel beslaan in combinatie met een mondkapje. Niet zo gek, maar wel vervelend. Door een beslagen skibril zie je immers een stuk minder. Julbo Shadow is zowel aan de onderkant als aan de bovenkant voorzien uitgebreide ventilatie. Hierdoor beslaat de bril niet snel in combinatie met een mondkapje. Heel fijn!

Julbo Shadow beslaat niet in combinatie met mondkapje
Julbo Shadow beslaat niet in combinatie met een mondkapje.

Conclusie van review Julbo Shadow

Julbo Shadow is een aangename allround skibril. De pasvorm is perfect voor een middelgrote tot kleine (smalle) gezichtsvorm. De Reactiv All Around lens geeft goed zicht in vrijwel alle weersomstandigheden. Reliëf op de piste is goed zichtbaar, waardoor je zekerder skiet of board. De skibril is verkrijgbaar in verschillende kleuren voor zowel dames als heren. Je koopt Julbo Shadow voor 199,95 online of in de betere sportzaken.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
De mooiste appartementen in Tauplitz – Bad Mitterndorf
Ook interessant
Een heel gelukkig nieuwjaar voor alle wintersporters!