Steeds meer Nederlandse wintersporters gaan tegenwoordig naar de skiverhuur voor hun ski’s of snowboard. Comfort en gemak zijn de grootste redenen om ski’s te huren in plaats van te kopen.  Het is bovendien steeds eenvoudiger en voordeliger om je wintersportmateriaal te huren. Je kunt namelijk online de prijzen van de verschillende verhuurders vergelijken. Sommige online aanbieders beweren dat je wel tot 60% (!) kunt besparen op de huurprijs van ski’s of snowboard.

In dit artikel vergelijken we de prijzen en factchecken we of deze bewering klopt.

Goedkope skiverhuur – de belofte

Op de website van ALPINRESORT.com kan je vanuit Nederland online je skihuur  regelen. Handig, want zo hoef je dat niet meer te regelen op de eerste dag van je wintersport.

skiverhuur in heel europa met 60% korting

ALPINRESORT.com is een Europese prijsvergelijker voor skiverhuur en skiles. Ze adverteren met een hele foute foto van David ‘the Hoff’ Hasselhoff en ze vergelijken de prijzen in 1.000 verschillende skidorpen in Europa. Het grote voordeel van deze website is dat ze onafhankelijk zijn en dat je de verschillende verhuurders kunt filteren op bijv. de aanwezigheid van een skidepot, gratis skimateriaal voor kinderen of verhuurders die het materiaal bij je accommodatie kunnen afleveren.

ALPINRESORT.com belooft dat je tot 60% kunt besparen. Verderop in dit artikel gaan we deze bewering testen aan de hand van een aantal voorbeelden.

Vergelijking skiverhuur Serfaus

Skiverhuur in Skigebied Serfaus-Fiss-LadisOnze eerste fact check doen we in het onder Nederlanders immens populaire Serfaus – Fiss – Ladis.  We kijken wat het kost om hier voor het hele gezin ski’s en skischoenen te huren. Ons ‘testgezin’ bestaat uit vier personen: twee volwassenen en twee kinderen (4 en 9 jaar oud). We vergelijken de prijzen voor één week wintersport in de voorjaarsvakantie.

Kosten ‘gewone’ skiverhuur in Serfaus: € 460,-

Om een goede vergelijking te kunnen maken, kijken we eerst naar wat het kost als het materiaal wordt gehuurd in het dorp, zonder online te reserveren. Het huren van één paar ski’s met skistokken en schoenen kost voor een volwassene 163 euro, voor kinderen (7-14 jaar) 80 euro en voor kinderen tot 6 jaar: 54 euro. In totaal kost de skiverhuur in Serfaus 460 euro.

Kosten online skiverhuur Serfaus: € 211,50,-

Via ALPINRESORT.com krijgen we de keuze uit drie aanbieders. Hier betalen we voor volwassenen 147,60 euro, het materiaal voor kinderen tot 10 jaar is gratis als beide ouders ski’s huren. In totaal kost de skihuur 211,50 euro. Let op hierbij hebben we wel gebruik kunnen maken van een tijdelijk aanbieding.   In totaal levert het regelen van de skihuur via alpinresorts 54% korting op.

Vergelijking skiverhuur Saalbach-Hinterglemm

Onze tweede check voeren we uit in Saalbach, een andere populaire bestemming onder Nederlandse wintersporters. Hier vergelijken we de prijzen voor het huren van één paar ski’s en skistokken (geen skischoenen). Bij het vergelijken van de prijzen hebben we een offerte opgevraagd in het laagseizoen: 20-27 januari.

Kosten skiverhuur Saalbach ter plaatse: € 105,-

Als we een willekeurige skiverhuur in Saalbach (Sport-4-You) bekijken, dan kost het huren van een ski set 105 euro.

Kosten online skiverhuur Saalbach € 77,05

Via de website van ALPINRESORTS.com vinden we maar liefst 24 mogelijkheden om een paar ski’s in Saalbach te huren. Een nadere inspectie leert ons echter dat een deel van de verhuurders zich niet in Saalbach bevindt, maar in de omgeving (Hinterglemm, Vorderglemm, Viehhofen).  Er zijn er echter vijf die zich in de directe omgeving van van Saalbach bevinden. De beste prijs die we hier kunnen vinden is 82,16 euro. Dit is 26% goedkoper dan als je zelf in het dorp je materiaal huurt.

Vergelijking skiverhuur Sölden.

Skiverhuur SöldenOnze derde, en laatste, check deden we in Sölden. Dit is een van de populairste wintersportbestemmingen in Oostenrijk. Zowel onder Nederlanders, als onder Duitsers en Oostenrijkers. We vergelijken hier wat het kost om drie dagen een snowboard met schoenen te huren. Bijvoorbeeld voor als je een weekend gaat snowboarden in maart.

Voor deze factcheck kijken we buiten het seizoen namelijk van 16-18 maart.

Kosten snowboard huren Sölden ter plaatse: € 97,-

Als je bij een willekeurige skiverhuur in Sölden (Rimml, Sport 2000) voor drie dagen een snowboard en snowboardschoenen wilt huren dan kost een all round model 97 euro.

Kosten online snowboard huren in Sölden: € 56,55

Een snowboard set bestaande uit een 4-sterren snowboard en een paar snowboardschoenen kan je via ALPINRESORTS.com huren vanaf 56,55 euro. Dat is bijna 42% korting op de ‘normale’ prijs. Er zijn overigens behoorlijk wat aanbieders in Sölden, je kan wel uit 8 verschillende verhuurders kiezen.

Is online skiverhuur voordeliger?

Ja: Onze vergelijkend onderzoek toont aan dat online skiverhuur daadwerkelijk (veel) goedkoper is dan skiverhuur ter plaatsen.

In Serfaus en Sölden wordt de belofte ruimschoots waargemaakt en gaan we inderdaad richting de maximale korting van 60%. Zelfs in het hoogseizoen kan je hier op een flinke korting op je online je skiverhuur rekenen.

In Saalbach is de korting wat lager in de reguliere skiverhuur, maar ook hier kan je snel een kwart besparen op de kosten voor skiverhuur.

Al met al loont het online huren van ski’s in alle gevallen. Voor een gezin kan je met online verhuurd al snel zo’n 150-200 euro besparen. En daar kan je in Alpen dan weer prima voor uit eten 😉

Er is nog een ander voordeel als je online je ski’s huurt. Je bent dan namelijk minder tijd kwijt op de dag dat je aankomt op je bestemming, je hebt immers van te voren al alles doorgegeven en als het goed is staat al het materiaal al op je te wachten. Zo kan je heerlijk ontspannen beginnen aan je wintersport.

Gebruik onze kortingscode voor nog eens 5% extra korting

Online je skihuur regelen bespaart dus tijd en geld. En als je onze kortingscode gebruikt krijg je nog eens 5% extra korting op de skihuur of skilessen.  De kortingscode is geldig tot 30-04-2019 door het invullen van de volgende kortingscode op de site van AlpinResorts.com:

OPWINTERSPORT

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Foto Friday #62 – 6 keer #Saalbach
Ook interessant
Een buff of nekwarmer is onmisbaar voor de wintersport