Steeds meer Nederlandse wintersporters gaan naar de skiverhuur voor hun ski’s of snowboard. Comfort en gemak zijn de grootste redenen om ski’s te huren in plaats van te kopen. Door online de prijzen voor skihuur te vergelijken kan je ook nog eens flink besparen. Volgens sommige online aanbieders wel tot 60% (!)

In dit artikel onderzoeken we of het loont om online je skimateriaal te huren, of dat je het beter ter plaatse bij de lokale skiverhuur kunt regelen. Lees snel verder om te zien hoeveel we konden besparen op de kosten voor skiverhuur.

Is online skiverhuur voordeliger?

Tot 65% korting als je online je skiverhuur regelt?

Volgens Oostenrijksee prijsvergelijker ALPINRESORT.com kan je tot 65% besparen op de kosten voor skiverhuur. Zij vergelijken voor bijna alle skigebieden in Europa de prijzen voor skiverhuur en skiles. Misschien ken je ze wel, ze adverteren met een hele foute foto en video van David ’the Hoff’ Hasselhoff. Omdat de belofte van 65% korting bijna te mooi klinkt om waar te zijn, hebben we de prijzen voor skiverhuur in vier populaire wintersportbestemmingen opgevraagd en vergeleken met de prijzen die we online konden vinden. We hebben offertes opgevraagd in Serfaus, Saalbach, Flachau en Sölden.

Vergelijking skiverhuur Serfaus

Skiverhuur in Skigebied Serfaus-Fiss-LadisOnze eerste factcheck doen we in het kindvriendelijke skigebied Serfaus – Fiss – Ladis. We kijken wat het kost om hier voor het hele gezin ski’s te huren. Ons ’testgezin’ bestaat uit vier personen: twee volwassenen en twee kinderen (4 en 9 jaar oud). We vergelijken de prijzen voor één week (zondag tot vrijdag) wintersport in de voorjaarsvakantie.

Kosten ‘gewone’ skiverhuur in Serfaus: € 269,-

Om een goede vergelijking te kunnen maken, kijken we eerst naar wat het kost als het materiaal wordt gehuurd in het dorp, zonder online te reserveren. Het huren van één paar ski’s met skistokken kost voor een volwassene 95 euro, voor kinderen (7-14 jaar) 46 euro en voor kinderen tot 6 jaar: 33 euro. In totaal kost de skiverhuur in Serfaus: 269 euro.

Kosten online skiverhuur Serfaus: € 176,31

Via ALPINRESORT.com krijgen we de keuze uit drie aanbieders. Hier betalen we voor volwassenen 67.95 euro, het materiaal voor de kinderen tot 10 jaar is gratis als beide ouders ski’s huren.  In totaal kost de skihuur 176,31 euro. Let op hierbij hebben we wel gebruik kunnen maken van een tijdelijk aanbieding.  In totaal levert het online regelen van de skihuur een korting van zo’n 35% op!


Vergelijking skiverhuur Saalbach-Hinterglemm

Vervolgens vragen we twee offertes op in skigebied Saalbach-Hinterglemm. Hier vergelijken we de prijzen voor het huren van één paar ski’s met skistokken. Voor het vergelijken van de prijzen hebben we een offerte opgevraagd voor 6 dagen skihuur in het laagseizoen.

Kosten skiverhuur Saalbach ter plaatse: € 134,10

Als we een willekeurige skiverhuur in Saalbach (InterSport Breitfuss) bekijken, dan kost het huren van een ski set 134,10 euro.

Kosten online skiverhuur Saalbach: € 91,42

Via de website van de prijsvergelijker vinden we maar liefst 24 mogelijkheden om een paar ski’s in Saalbach te huren. Een nadere inspectie leert ons echter dat een deel van de verhuurders zich niet in Saalbach bevindt, maar in de omgeving (Hinterglemm, Vorderglemm, Viehhofen).  Er zijn er echter vijf die zich in de directe omgeving van van Saalbach bevinden. De beste prijs die we hier kunnen vinden is 91,42 euro. Dit is 31% goedkoper dan als je zelf in het dorp je materiaal huurt.

Een flinke besparking op skihuur in Saalbach
Een flinke besparking op skihuur in Saalbach.

Vergelijking skiverhuur Flachau

Ook in Flachau hebben we onderzoek gedaan naar de kosten van het huren van skimateriaal. We kijken hier wat het kost om 7 dagen een complete ski uitrusting te huren voor een gezin met twee tieners. We hebben de prijzen opgevraagd voor het huren een complete skiset bestaande uit ski’s, stokken, skischoenen en een skihelm.

Kosten skiverhuur Flachau ter plaatse: € 514,60

Bij de skiverhuur onderaan de skilift in Flachau zijn we voor het hele gezin maar liefst € 514,60 kwijt. Hiervoor krijgen we wel de een na hoogste categorie ski’s en schoenen. Voor de kinderskihelmen worden geen kosten berekend. Bovendien zijn we volledige verzekerd tegen schade en diefstal.

Kosten online skiverhuur Flachau: € 226,95

Via de website van ALPINRESORTS.com vinden we een zestal aanbieders. De goedkoopste aanbieder zit echter niet in Flachau, maar in buurgemeente Altenmarkt. Als we hier ons skimateriaal zouden ophalen kunnen we bijna 300 euro besparen. Dat lijkt ons het omrijden wel waard. Een andere optie is om het materiaal te huren en bij de accommodatie te laten bezorgen. Op die manier kunnen we ook 300 euro besparen en hoeven we zelfs niet om te rijden.

Hier is de besparing van 55%! Dat is nog geen 65% maar komt wel een heel eind in de richting.

Zonnig weer
..% koring op skiverhuur in Flachau.

Vergelijking skiverhuur Sölden

Skiverhuur SöldenOnze laatste check doen we in Sölden. Dit is een van de populairste wintersportbestemmingen in Oostenrijk. Zowel onder Nederlanders, als onder Duitsers en Oostenrijkers. We vergelijken hier wat het kost om drie dagen een snowboard met schoenen te huren. Bijvoorbeeld voor als je een weekend gaat snowboarden in maart.

Kosten snowboard huren Sölden ter plaatse: € 127,-

Als je bij een willekeurige skiverhuur in Sölden (Rimml, Sport 2000) voor drie dagen een snowboard en snowboardschoenen wilt huren dan kost een allround model 127 euro.

Kosten online snowboard huren in Sölden: € 81,86

Een snowboard set bestaande uit een 5-sterren snowboard en een paar snowboardschoenen kan je via ALPINRESORTS.com huren vanaf 81,86 euro. Dat is ruim % korting op de ‘normale’ prijs. Er zijn overigens behoorlijk wat aanbieders in Sölden, je kan wel uit 8 verschillende verhuurders kiezen.

Hoeveel kan je besparen op skiverhuur in Sölden?
Hoeveel kan je besparen op skiverhuur in Sölden?

Is online skiverhuur voordeliger?

Ja: Onze vergelijkend onderzoek toont aan dat online skiverhuur daadwerkelijk (veel) goedkoper is dan skiverhuur ter plaatse. In sommige gevallen kan je zelfs tot 55% besparen op de kosten voor het huren van ski- of snowboardmateriaal. Voor een gezin kan je met online verhuurd al snel zo’n 150-200 euro besparen. En daar kan je in Alpen dan weer prima voor uit eten 😉

Er is nog een ander voordeel als je online je ski’s huurt. Je bent dan namelijk minder tijd kwijt op de dag dat je aankomt op je bestemming, je hebt immers van te voren al alles doorgegeven en als het goed is staat al het materiaal al op je te wachten. Zo kan je heerlijk ontspannen beginnen aan je wintersport.

Gebruik onze kortingscode voor nog eens 5% extra korting

Online je skihuur regelen bespaart dus tijd en geld. En als je onze kortingscode gebruikt krijg je nog eens 5% extra korting op de skihuur of skilessen.  De kortingscode is geldig tot 30-04-2021 door het invullen van de volgende kortingscode op de site van ALPINRESORTS.com.

OPWINTERSPORT(let op de hoofdletters!)

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Reisverslag: onwijs veel wintersport geluk in Méribel
Ook interessant
Skibroek kind: dit zijn de beste kinder skibroeken + aankooptips