Afgelopen maand leek het wel of de winter dit jaar geheel aan Nederland voorbij gaat. De temperatuur is nog nauwelijks onder het vriespunt gekomen en sneeuw hebben we ook nog nauwelijks gezien. Niet echt weer om in de wintersportstemming te komen. Speciaal voor alle wintersporters die nu toch echt wel verlangen naar de winter hebben we hieronder tips om je direct in de juiste stemming brengen.

1. Kijk een mooie ski- of snowboardfilm

Zin in een avond bankhangen? Zoek dan een mooie ski- of snowboardfilm. De sneeuw en het enthousiasme van de acteurs zal in no-time een wintersportstemming bij je oproepen. Wist je dat je bij Red Bull TV gratis kan kijken naar skifilms en -series? Er zit vast wel wat voor je tussen. Onze favoriet is ‘Let it Ride‘, een inspirerende film over het ontstaan van het snowboarden vol leuke anekdotes en natuurlijk geweldig beeldmateriaal. Zelfs als skiër krijg je hiervan  zin om een keer te gaan boarden. 😉

Een shot uit ‘let it ride’, snowboarden in de 80’s.

2. Luister après ski muziek

Er zijn maar weinig dingen die je zo goed in de wintersportstemming brengen als een goede après ski hit. Een echte wintersporter heeft aan één liedje genoeg om helemaal in winterse sferen te komen. Dus zoek op youtube of spotify naar je favoriete après ski, maak een leuke play list en je zit zo met je gedachten op het terras van een heuse berghut of de après ski bar.

Wil je wat inspiratie voor je play list? Lees dan ons artikel: Après-ski hits die je direct terugbrengen naar de wintersport

Terras aan de piste in de zon
Après ski muziek brengt je direct in de stemming.

3. Eet een typisch wintersport gerecht

Hou jij ook zo van het eten in de berghut? Of je nu naar Frankrijk, Oostenrijk of Italië op wintersport gaat, overal is het eten puur, smaakvol en vooral lekker. Wil je letterlijk de wintersportsfeer proeven? Kook dan een typisch wintersportgerecht zoals kaiserschmarrn, goulashsoep of Tiroler gröstl.

restaurant Flachau op de piste
Kaiserschmarrn. Een typisch wintersportgerecht.

4. Maak van je blokhut een echt ski chalet

Staat er in jouw tuin een houten blokhut met overkapping? Met een paar kleine aanpassingen kan je dan 365 dagen per jaar genieten van die typische wintersportsfeer. Met een gewei en oude skifoto’s aan de wand, je ski’s nonchalant tegen de muur en een ruitjestafelkleed op tafel is je blokhut in mum van tijd omgetoverd in een echt skichalet.

Chalet aan de piste in het Zillertal
Met een paar aanpassingen lijkt het alsof je blokhut aan de piste staat.

5. Bereid je alvast voor op je komende wintersport

Je kunt natuurlijk ook alvast beginnen met het voorbereiden op je komende wintersport. Zit er nog genoeg wax op je ski‘s? Is je skikleding gewassen? Heb je de juiste skibril? Of moet je misschien je skihelm vervangen? In veel webshops is de uitverkoop al begonnen, het ideale moment om je uitrusting helemaal compleet te maken.

En heb je ook je reis al helemaal gepland? De beste route uitgestippeld? Alle verplichte spullen in de auto gelegd? En alvast een hotel onderweg naar Oostenrijk geboekt? Nog niet? Doe dat dan, je zult merken dat je helemaal in de mood komt. Een heerlijk gevoel!

Is alle skikleding al gewassen?

Hoe kom jij in wintersportstemming?

Hierboven staan onze tips om de voorpret op je komende vakantie te vergroten en al helemaal in wintersportstemming te komen. Maar hoe zit dat bij jou? Wat doe jij om in wintersportstemming te komen? Laat je het ons weten via het opmerkingenveld onderaan het artikel? We zijn heel benieuwd naar jullie tips & tricks!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Wintersportweer: enorme dump onderweg naar de skigebieden
Ook interessant
LIVE: zo ziet de mooiste dag van deze winter er uit!