Wanneer je op wintersport gaat, kan je tot het moment van vertrek een annuleringsverzekering afsluiten. Maar waarom zou je dat doen? Waar ben je met een annuleringsverzekering eigenlijk tegen verzekerd? En welke kosten maak je überhaupt nog als je niet kan gaan wintersporten? Wij hebben het allemaal voor je uitgezocht!

wintersport annuleringsverzekering
Zorgeloos in de skilift

De wintersport annuleringsverzekering, niet voor de lol

Wanneer je op wintersport gaat, ben je al weken, zo niet maanden, bezig met alle voorpret. Het boeken van je accommodatie, de auto winter klaar maken, skispullen uitzoeken en misschien nog wat nieuws kopen. Je investeert zo ongemerkt een behoorlijk bedrag in je wintersport.

We staan er niet graag bij stil, maar toch zijn er nogal wat externe factoren die je uiteindelijke vertrek kunnen verhinderen. Dit kunnen negatieve, maar ook positieve gebeurtenissen zijn. Denk aan ziekte van jezelf of familieleden, ontslag, een nieuwe baan, een nieuwe woning, een scheiding of een inbraak terwijl je op vakantie bent.

Wanneer zoiets gebeurt, wil je zo snel mogelijk ter plaatse zijn en dus je vakantie afbreken. Maar het kan ook zijn dat er voor vertrek al iets gebeurd waardoor je liever niet op wintersport gaat. In zulke gevallen wil je niet denken aan de kosten van je wintersport. En juist daarvoor is de annuleringsverzekering.

In welke gevallen keert de annuleringsverzekering uit?

De annuleringsverzekering keert uit wanneer je een geplande reis door omstandigheden niet (af) kan maken. De meest voorkomende redenen zijn:

  • een ernstig ongeval of ziekte van jezelf, een familielid (1e of 2e graads) of huisgenoot.
  • bij het overlijden van een familielid (1e, 2e of 3e graads)
    vroegtijdig vertrek als gevolg van een ski ongeluk.
  • overlijden van een goede vriend(in) tijdens de wintersport.
  • wanneer je, door onvoorziene omstandigheden, niet terecht kan in de geboekte accommodatie.
Geen geldige redenen voor de annuleringsverzekering

Weersomstandigheden en pistecondities zijn geen geldige redenen voor een annuleringsverzekering. De afgelopen weken lazen we veel berichten van wintersporters die hun wintersport annuleerden vanwege de enorme sneeuwval. Helaas is dit voor een verzekeraar geen geldige reden. Evenals een annulering omdat er niet genoeg sneeuw ligt in het door jou gekozen skigebied.

Controleer voor het annuleren van je wintersport wat gedekt is

Als je twijfelt of jouw reden voor annuleren door de annuleringsverzekering gedekt wordt, kijk dan hier.

Koud in de skilift
Enorme sneeuwdump is geen geldige reden om een wintersport te annuleren

De kosten van een wintersport annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering sluit je niet alleen af voor de wintersport, maar voor iedere vakantie. Wanneer je meerdere keren per jaar op vakantie gaat, loont het al snel om een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Bij de ANWB sloot ik een doorlopende annuleringsverzekering af voor het hele gezin voor minder dan 10 euro per maand. Zo ben ik iedere vakantie verzekerd, en hoef ik nergens meer aan te denken bij het boeken van een nieuwe vakantie.

Annuleringsverzekering wel of niet annuleren
Voor nog geen 10 euro ben je al verzekerd

Onze ervaring met de annuleringsverzekering

We hadden een wintersport met het hele gezin geboekt. Hotel, skilessen en skihuur, alles hadden we ruim van tevoren (online) geregeld. Helaas hoorde we twee weken voor vertrek dat mijn dierbare oma een hartoperatie zou ondergaan. Een zeer riskante operatie…

Eigenlijk wilden wij helemaal niet meer op vakantie! Ik wilde bij mijn oma zijn. Wie weet hoe de operatie zou verlopen en wat er allemaal op ons af zou komen. De stress thuis steeg. Wat moesten we doen? Zouden we wel of niet op vakantie gaan? We hadden al voor minimaal € 2000,- aan kosten gemaakt voor deze vakantie, echt alles was geregeld. En we hadden zo uitgekeken naar de wintersport.

Ik besloot contact op te nemen met onze annuleringsverzekering. Wat bleek? De kosten van het annuleren van de reis werden volledig door onze annuleringsverzekering overgenomen. Daardoor kon ik de reis zonder kosten annuleren, bij mijn oma blijven tijdens de risicovolle operatie en konden we op een later tijdstip alsnog met het gezin op wintersport.

Niet alleen hebben we zo een hoop kosten bespaard, de stress was ook acuut verdwenen. En dat allemaal dankzij een annuleringsverzekering van nog geen 10 euro.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Wintersportweer: extreem zonnige voorjaarsvakantie voorspeld
Ook interessant
Zo regel je snel extra ruimte in je auto