Ieder jaar komt er een Lidl skikleding. Compleet met Lidl skibroek, ski jas, fleece, thermokleding, skisokken en Lidl skihelm en skibril. Doorgaans ligt de nieuwe collectie Lidl skikleding in oktober in de Lidl filialen. Binnen een paar dagen is vervolgens alles uitverkocht. Online kan je gelukkig wat langer terecht voor een goedkope skioutfit. Via de webshop is op dit moment al een groot deel van de collectie verkrijgbaar. Voor een paar tientjes heb je dan een complete outfit.

Vorig jaar hebben wij de complete Lidl wintersport outfit getest. De skisokken van nog geen 5 euro kwamen toen verrassend goed uit onze skisokkentest. Maar hoe zit het met de rest van de outfit? Kan je echt met een wintersport outfit van een paar tientjes comfortabel de piste op? Wij hebben het onderzocht!

skibroek lidl
Lidl skibroek: de damescollectie.

Lidl skibroek voor € 17,99

De Lidl skibroek ziet er op het eerste gezicht prima uit. Modern, prima kleuren (wij testen een witte skibroek en een zwarte herenbroek) en goede pasvorm. De pasvorm is wat wijd, maar dat blijft persoonlijk. Wel is de broek redelijk dik gevoerd. En hij kraakt een beetje bij  het bewegen (met name voor de eerste wasbeurt). Op de piste blijkt de broek erg warm. Een thermobroek kan je dan beter achterwege laten. Het comfort kan niet tippen aan de beste skibroeken uit onze test (Helly Hansen, Maier Vroni). Maar goed, we hebben het dan ook over een heel andere prijscategorie.

Lidl skibroek is warm en beperkt waterdicht

Behalve dat we de broeken erg warm vinden, zijn ze maar beperkt waterdicht. Zelf hebben we hier geen last van maar voor beginnende snowboarders (die veel tijd zittend in de sneeuw doorbrengen) kan dit vervelend zijn.

Lidl skibroek is prima voor beginners

Ben je een beginnende wintersporter en wil je niet teveel investeren? Dan is de Lidl skibroek een prima optie. Zeker wanneer je in een hal gaat skiën kunnen wij ons voorstellen dat deze broek (vanwege de warmte) heel fijn is! Je koopt de Lidl skibroek online voor € 17,99.

Lidl ski jas
De Lidl ski jas collectie van 2020

Lidl ski jas voor € 24,99

De ski jas van Lidl kost nog geen 25 euro en ziet er best leuk uit! Je hebt keuze uit verschillende kleuren en dames of herenmodellen.

Prima ski jas voor een week wintersport

Duurzaam kunnen we deze aankoop niet noemen. De Lidl ski jas is namelijk geen jas die jarenlang meegaat. Wanneer je weet dat je de komende jaren nog gaat wintersporten, dan kan je beter iets meer investeren in een ski jas van betere kwaliteit. Maar wanneer je voor het eerst op wintersport gaat en niet zeker weet of je de kleding vaker gaat gebruiken, dan is de Lidl ski jas een goede keuze. De jas voldoet aan alle eisen en is voorzien van aparte jaszak voor je skipas, sneeuwvangers en dubbele boorden bij de armen.

Lidl ski jas heeft een korte pasvorm en is volumineus

De jas heeft veel volume en valt kort. Althans, het dames model. Het herenmodel valt een stuk sportiever maar is even volumineus. De jassen zijn warm en beperkt waterdicht. Maar tijdens een week gemoedelijke wintersport houdt de Lidl ski jas je warm en droog. Nadat de jas 1 keer gewassen is, is het volume (en daarmee het krakende geluid), behoorlijk afgenomen. Je koopt de Lidl ski jas online voor 25 euro.

skikleding van Lidl getest
Lidl skikleding getest op de piste.

Lidl skikleding complete outfit getest

Al met al is Lidl wintersportkleding een prima optie voor beginnende wintersporters. De kleding is beperkt ademt, dus wanneer je snel of veel zweet, dan raden wij deze kleding af. Maar wanneer je je niet teveel inspant en niet teveel technische hoogstandjes verwacht, dan kan je hier prima een week meer vooruit. En een week volgend jaar kan daar ook makkelijk bij. Maar wil je daarna blijven wintersporten? Dan raden we je aan om je Lidl outfit langzaam te vervangen door steeds een nieuw item van betere kwaliteit. Daarbij te beginnen met de Lidl skihelm en ski jas en te eindigen met de sokken. Want de skisokken van Lidl, die blijven verrassend goed!

Bekijk hier de hele Lidl wintersport collectie.

Lidl skikleding: veelgestelde vragen

Voor de volledigheid hebben we de belangrijkste informatie over de Lidl skikleding hieronder kort samengevat.

Hoe goed is de skibroek van Lidl?

De Lidl skibroek ziet er op het eerste gezicht prima uit. Modern, prima kleuren (wij testen een witte skibroek en een zwarte herenbroek) en goede pasvorm. Meer informatie over de technische prestaties van de Lidl skibroek voor dames of heren staat hier.

Hoe goed is de ski jas van Lidl?

De ski jas van Lidl kost nog geen 25 euro en ziet er best leuk uit! Je hebt keuze uit verschillende kleuren en dames of herenmodellen. anneer je voor het eerst op wintersport gaat en niet zeker weet of je de kleding vaker gaat gebruiken, dan is de Lidl ski jas mogelijk een goede keuze. Meer informatie over de technische prestaties van de Lidl ski jas voor dames of heren staat hier.

Zijn de Lidl skisokken goed?

De skisokken van Lidl, die nog geen 5 euro kosten, kwamen vorig jaar verrassend goed uit onze skisokkentest. De sokken zijn van verrassend goede kwaliteit. Dit zijn de beste goedkope sokken die we hebben getest. Hoewel het gat met onze top 6 behoorlijk groot is, zijn het prima sokken voor een zeer aangename prijs

Kan je Lidl skikleding online kopen?

Ja! Online heb je zelfs meer keuze. Wanneer de nieuwe collectie skikleding in oktober in de Lidl filialen ligt, is binnen een paar dagen alles uitverkocht. Online kan je gelukkig wat langer terecht voor een goedkope skioutfit. Via de webshop is de gehele collectie verkrijgbaar. Voor een paar tientjes heb je dan een complete outfit.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
De 5 leukste accomodaties in Saalbach Hinterglemm
Ook interessant
LIVE: het sneeuwt in de Alpen! 8 foto’s waar wintersporters blij van worden