We hebben dit jaar een aantal skibroeken getest. Zelf ben ik een enorme koukleum, maar als ik eenmaal aan op de piste sta, geef ik alles waardoor ik snel warm wordt. Daarom draag ik het liefst een lichte thermobroek met een warme maar goed ademende skibroek. De gevoerde damesskibroek Vroni van Maier leek perfect te passen bij deze omschrijving.

witte skibroek vroni

Samenvatting review Maier Vroni skibroek voor dames

Materiaal: Primaloft.
Pasvorm:
Strak. De broek is verkrijgbaar in verschillende lengtematen.
Beschikbare kleuren:
Zwart en wit.
Pluspunten:
Warm, comfortabel, keuze in beenlengte en hoge sluiting aan de achterkant. 
Nadelen:
Kan te warm zijn voor wintersport in het voorjaar
Prijs:
€169,95 via Bever. 

Volledige review Maier Vroni skibroek voor dames

Wij hebben de skibroek vanaf het begin van het wintersportseizoen in ons bezit en de broek ik dus onder letterlijk alle omstandigheden getest. Het eerste wat opvalt aan deze skibroek is de hoge sluiting aan de achterkant. Fijn, want ik heb nog weleens last van ‘afzakkende’ skibroeken. Omdat Maier een Duits merk is, was ik bang dat de broek qua pasvorm wat ruimer uit zal vallen dan de reguliere confectiematen maar dit is absoluut niet het geval. Kortom: zo op het eerste gezicht een degelijke en comfortabele skibroek.

Winddicht, waterdicht, ademend

Bovenstaande is alles wat je verwacht van een skibroek. Maier Vroni is tijdens alle dagen winddicht, waterdicht en ademend gebleven. Dagen met hevige sneeuw, wind en zelfs regen doorstaat de broek perfect. Het ademend vermogen heeft het in de wintermaanden ook zeker niet af laten weten. In maart merken we echter wel dat de broek warm aanvoelt. Zelfs met een dunne thermobroek eronder.

review maier skibroek
Vroni is verkrijgbaar als blauwe, zwarte of witte skibroek. Helaas niet als roze skibroek 😉
Pasvorm: skibroek in lange en korte lengtemaat.

Maier Vroni onderscheidt zich in pasvorm van andere skibroeken in deze prijsklasse. Doordat de broek verkrijgbaar is in verschillende lengtematen (kort, medium en lang) heb je een broek die past bij je beenlengte. Ideaal want zo voorkom je (in mijn geval) dat je broek net op de grond hangt waardoor het merendeel van mijn skibroeken uiteindelijk toch versleten is. De broek valt strak langst het lichaam en de hoge achterpand voorkomt dat er een ‘luchtgat’ onstaat. De heupbanden zijn makkelijk te verstellen en vallen net boven de heupen wat erg fijn is voor dames met veel taille.

Comfort

De broek draagt zacht en comfortabel en is aangenaam warm tijdens (koude) winterdagen. We hebben het geen moment koud gehad in deze skibroek in tegenstelling tot andere skibroeken. Echter, zoals hierboven beschreven, voor actieve wintersporters kan deze broek in het voorjaar ook te warm zijn.

De broek kan aan de onderkant open geritst worden wat het makkelijk maakt om skischoenen aan te doen en onderweg te verstellen. De broek sluit mooi om de skischoenen af.

review-skibroek-maier

Conclusie review Maier Vroni skibroek voor dames

Damesskibroek Maier Vroni is en deed alles wat wij ervan verwacht hadden. De broek is comfortabel, warm en ademend. Daarbij is de skibroek duurzaam. Na een winter intensief gebruik met diverse wasbeurten ziet de skibroek er nog goed uit en functioneel merken we ook geen achteruitgang. Een skibroek die meerdere jaren meegaat. Jammer dat er via Bever niet meer kleuren verkrijgbaar zijn. Skibroek Vroni van Maier is verkrijgbaar voor € 169,95 via de webshop van Bever.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Komende winter werken in Oostenrijk? Bekijk dan snel deze vacatures
Ook interessant
Review Decathlon skibroek: Freeride FR500