Afgelopen week werd bekend dat de skigebieden van Flachau, Wagrain en Alpendorf deze winter samen verder gaan onder de naam ‘Snow Space Salzburg‘. Naast dat de verschillende liftmaatschappijen fuseerden, werd ook bekend gemaakt dat er tussen nu en het einde van 2019 maar liefst 50 miljoen euro wordt geïnvesteerd in het verbeteren van de toch al moderne liften in het skigebied. Zo wordt onder meer de oude ‘Flying Mozart’ lift gemoderniseerd.

Bovendien wordt eindelijk een verbindingslift gemaakt tussen de skigebieden van Wagrain en Kleinarl / Flachauwinkl. Iets waar al jaren over gesproken wordt.

Waar komt de lift tussen Wagrain en Kleinarl?

De lift wordt gebouwd tussen het bergstation van de huidige Flying Mozart lift en de Frauenalm in Kleinarl. Dit zijn de twee toppen van het skigebied. Bij het bergstation van de Flying Mozart is vlakbij ook het bergstation van de Starjet 3 uit Flachau. Tegelijkertijd is de Frauenalm de plaats waar de Bubbleshuttle uit Kleinarl en de Championshipshuttle uit Flachauwinkl samenkomen. Kortom de lift gaat de dorpen Flachau, Wagrain, Kleinarl en Flachauwinkl met elkaar verbinden.

Hieronder staat een impressie van de nieuwe lift.

Skilift Wagrain-Kleinarl
Foto: http://www.schattauer.at

Pisteplan

Hieronder staat de nieuwe lift ook nog ingetekend in het pisteplan van skigebied Flachau, Wagrain, Kleinarl en Flachauwinkl. Met de nieuwe lift ontstaat een aaneengesloten skigebied van ruim 200 pistekilometer. Het is daarmee het grootste aaneengesloten skigebied van SkiAmadé. Het skigebied van Zauchensee is bovendien vanuit Flachauwinkl met een traktor in 5 minuten bereikbaar. Daarmee kunnen zelfs de meest fanatieke skiërs straks in dit gebied goed uit de voeten.

Wagrain - Kleinarl skilift

Wanneer is de nieuwe lift klaar?

Hoewel de exacte datum waarop de lift open gaat nog niet bekend is, is de verwachting dat de lift eind 2019 gereed is. De lift is net als de G-link een horizontale liftverbinding. Er ontstaan dus geen nieuwe pistes door de bouw van de lift. De nieuwe skilift gaat ongeveer 12,5 miljoen euro kosten en zal zo’n 3,5 kilometer lang zijn.

Heb jij je wintersport al geboekt?

Het einde van de zomervakantie is voor veel mensen hét moment om hun wintersport te gaan boeken. Als je er op tijd bij bent, dan weet je zeker dat je nog een mooie accommodatie kunt vinden in Flachau, Wagrain of Kleinarl.

De meeste Nederlandse reisorganisaties hebben de afgelopen week hun wintersportaanbod online gezet. Wij zagen daar een aantal mooie aanbiedingen voorbij komen:

En natuurlijk kan je ook altijd even kijken op booking.com. Zij hebben maar liefst 181 accommodaties in Flachau op hun website.Booking.com

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Helly Hansen brengt jaren 90 terug op de piste met skipakken
Ook interessant
Liftverbinding Wagrain-Kleinarl eindelijk officieel